Joka kylässä terveysasema!!!!

Torstai 5.1.2023 - Reijo


On se mielenkiintoista tämä ilmastomuutos. Muutama päivä sitten vesisadetta ja lumet melkein suli. Nyt taas parina päivänä lunta ja kohtuullista pakkasta. Tai mikä on kohtuullista. Mulle reilu kymmenen astetta ei ole enää kohtuus ainakaan hiihtelyn kannalta. Toivottavasti vielä lähiaikoina tulee sopivat kelit hiihdellä. Käytiin ainakin ostamassa molemmille uudet karvapohjapitosukset. Oli niin sopiva tarjous XXL:ssä, että pakko oli tarttua.

Aika mielenkiintoisia gallupkyselyitä tehdään ja kommentoidaan aivan kuin totena. Kun tuhannelta ihmiseltä kysytään minkä puolueiden pitäisi muodostaa seuraava hallitus ja sitä kommentoidaan niin, kuin se olisi melkein valmis hallitus, ei voi kuin nauraa. Paljon pitää sarvia sahata molemmin puolin, jos persut ja kokoomus mahtuvat samaan hallitukseen. Eihän nykypersuista ole vastuunkantoon. Vaikka Rydman persuihin siirtyykin, ei se yhtään lähennä puolueita. Rydmanille tuskin oli paljon vaihtoehtoja. Ehkä hän nyt pääsi kaltaistensa joukkoon?

Presidentti galluppi on toinen erikoisuus. Kerrotaan erilaisia nimiä politiikan ym. julkisuuden parista, joista ehdokkuutensa on tainnut julkistaa vasta Harry Harkimo. Eniten julkisuudessa ollut vihreä Haavisto saa kannatusta, kun ihmiset ei oikein muita nimiä julkisuudesta keksi. Tuskin äänestäisin, vaikka olisi ainoa ehdokas Haavisto.

Kaikki sujuu yhtä hyvin, kun sote siirtyy hyvinvointialueille. Näin meille kerrotaan. Tosin sivulauseissa kerrotaan myöskin, että karsintoja palvelupisteissä ja toiminnoissa joudutaan lähiaikoina tekemään. Tämä lienee ollut tiedossa ja myöskin tavoitteena niillä jotka innokkaimmin ajoivat tuota uudistusta. Kyllä romukoppaan joutavat ne suuret lupaukset joita varsinkin kepun ja demarienkin taholta annettiin aluevaalien alla. Jokaisessa kunnassa säilyvät nykyiset toimipaikat. Katsellaan vuosi eteenpäin ja kunhan eduskuntavaalit on käyty, niin alkaa ns. päitä putoilla. Silloin on hyvä kaivaa vanhat vaalislouganit esille!

Hyvää Loppiaisen aikaa!