Herrasmiessopimuksia

Torstai 12.1.2023 - Reijo


Niin se vain on, että vuosi on jo niin hyvällä alulla, että ensi kuun jälkeen on jo maaliskuu. Maaliskuu maata näyttää sanottiin ennen. Tiedä tuota, voi näyttää jo ennemminkin. Pari päivää taas vesisadetta ja sitten lunta, onhan tämä vähän erikoista. Uskottava se kuitenkin on, että ilmastossa jotain muutosta tapahtuu. Suomen ei sitä tarvitse etunojassa hoitaa, mutta kyllä mukana pitää olla. Hölmöläiseltä tuntuu persujen puheet, että hiilivoimalla maa pelastettaisiin. Hiiltä rahdattaisiin esim. venäjältä. Jotain rajaa hölmöilyynkin. Mielenkiintoista nähdä koska kokoomuskin huomaa, ettei yhteistyö nykypersujen kanssa ole kovinkaan ongelmatonta. Kepun on pakko syleillä tässä kohtaa kaikkia, jopa persuja, että jonkinlaista apua tulisi galluplukuihin. En tiedä onko viisautta miltään porukalta määritellä etukäteen niitä ryhmiä joita ei kelpuuta hallitusyhteistyöhön. Se saattaa aktivoida ko. puolueen kannattajia äänestämään, vaikka eivät kovin aktiivisia olisikaan.

Maan velkaantuminen ennen näkemättömiin mittoihin ja siitä selviäminen ei ole millään porukalla helppo korjaaminen. Persujen talouspolitiikka pohjautuu maahan muuton ja siihen liittyvien asioiden muuttamiseen. Nämäkin ovat jollain tasolla merkittäviä, mutta ei niillä Suomen taloutta korjata. Sekin on tosi asia, ettei Suomi voi eristäytyä joksikin Pohjois-Koreaksi. Suomi tarvitsee kavereita oman vientitalouteen perustuvan taloutensa kunnossa pitämiseen. Ja siihenkin tarvitaan joskus uhrauksiakin.

Kun meillä, myöskin Parkanossa pidetään tuulivoimaa olemattomana energiantuottajana, niin lainasin lehdestä tiedon Tuulivoiman tuotosta. (8.1 klo 11.11 tuulivoima tuotti 4259 megawattia, ydinvoima samaan aikaan 4371 ja vesivoima 870 megawattia. Ei aivan turhaan myllyt pyörineet.

Parkanossa paikallislehti aina mielellään sekaantuu paikallispolitiikkaan ja hyvin kantaaottavasti. En tiedä onko se lehdentoimittajan tehtävä. Kun valtuustoryhmät tekee yhdessä sopimuksen, että jos ryhmän edustaja lähtee ryhmästä hän menettää ryhmälle kuuluvat lautakunta ym. paikat. Tosiasia on varmaan, että kysymyksessä on ns. herrasmies sopimus, mutta sekään ei liene lehden toimittajan arvioitavissa tuleeko olla herrasmies ja sopimusta noudattaa.