Hyvillä mielin vaalivankkureille!

Torstai 2.2.2023 klo 9.43 - Reijo


Vaalikiertue ja hiihtely on sovitettava nyt pari kuukautta yhteen.Eilinen aamupaäivä Ikaalisissa ja iltapäivälle ehti vielä suksittelemaan. 15 km päiväannos on ihan sopiva. Pakkanen on 8 asteesta laskusunnassa, joten vielä ehtii tätäkin näpytellä. Sormet ei oikein paljon isompaa pakkalukemaa kärsi. Suksisauvan käsiremmi rajoittaa sitä kuinka paksua kinnasta voi käyttää. Joskus pikkasen nuorempana 25 asteen pakkasessa lähdettiin vielä hiihtämään Pirkan hiihdon 90 kilometriä. En ymmärrä mikä on, kun nyt ei enää tarkene?

Ikaalisissa oli eilen hyvä vaalikiertue päivä. Aamulla Koiviston kotileipomon kahviossa reilut 30 juttusilla kävijää ja Kauppakeskus Kompin makkaroilla n. 150 henkilöä. Päivän eduskuntaäänestys Translaista puhutti kyllä ihmisiä. Ei ainuttakaan puolustajaa lain hyväksyjille. Luulenpa, että tuo lain hyväksyntä vielä muuttaa gallup tuloksia enemmänkin, kuin tämän aamun tuloksissa näkyy. KD:n nousu yli prosenttiyksiköllä oli suurin mitä puolueilla tällä kertaa oli. Tässä ei vielä translain äänestys näkynyt, mutta toivottavasti seuraavassa gallupissa ja sitten vaaleissa. Kyllä järjen ääntä tarvitaan, jos Suomen talous aiotaan saada kuntoon. Oli mukava olla mukana vaalikentällä pitkästä aikaa tosissaan. Parkanolla on mahdollisuus saada oma kansanedustaja tällä kertaa. Tällaisia kommentteja kuulee nyt eri puolilta ja useiden puolueidenkin henkilöiltä.

Hyvinvointialueiden rakentelun piti parantaa lääkäriin pääsyä, tuoda talouteen helpotusta jne. Miltä näyttää? Talous on jo alkuun kuralla. Vähän väliä rahoitusta tarvitaan lisää. Esim. Ikaalisissa kertoivat eilen, ettei lääkäriin pääse, kuin kuukausia jonottamalla. Tämä on sitä meilläkin valtuustossakin paljon mainostettua julkista terveydenhoitoa jossa esimerkkinä on käytetty mm. Ikaalista!