Saako kaikkea pilkata?

Torstai 9.2.2023 - Reijo


Ei Helmikuu nyt kauheesti helistä ja hyvä niin. Tämä on meikäläiselle, joka on huono tarkeneen ja kaikille pirtin lämmittäjille oikeen mukavaa. Maaliskuulla sitten jo aurinkokin lämmittää, että kyllä tämäkin talvi tästä, jollei hallitus taas puutu tähänkin ja pilaa hyvää alkua.

Vaikka Suomen talous on aikatavalla kuralla, siitä huolimatta hallitus ja sitä tukevat puolueet eivät näe mitään ongelmia. Kepun ryhmäpuhuja Kiviranta sentään välikysymyskeskustelussa myönsi, ettei kaikki ole mennyt ihan putkeen. Valtionvarainministeri Saarikko taas puheessaan ohitti tämän myönnytyksen ja todisti, että hyvin me ollaan kaikki tehty. Lähes 40 miljardin valtionvelka yhdessä vaalikaudessa ja hyvin tehty!! Ei kaikkea voi sentään laittaa koronan ja Putinin piikkiin, vaikka niissäkin osansa on. Välikysymyskeskustelu kaikkiaan oli melkoista sekoilua. Jos niistä joku sai jotain viisasta esitystä niin hyvä, mutta ei noilla puheilla Suomen taloutta tervehdytetä. Jos vakavaksi tarkoitettu keskustelu menee huumoripitoiseksi suunsoitoksi, niin odottaisi tuolta porukalta enemmän.

Olisi aivan oikein hurreille, että tippuisivat vähäksi aikaa Natokelkasta. Oululaisetkin yrittivät samaan joukkoon Erdoganin nukkea kuljetellessaan. Oltakoon tuostakin ukosta mitä mieltä tahansa, niin se on kuitenkin Turkin päämies toistaiseksi ja äänestämällä siihen asemaan päässyt. Putini on vielä paljon hullumpi ja ei aiheuta mitään mielenosoituksia. Kuka hyötyy siitä, että esim. Koraania saadaan polttaa Ruotsissa ja jotkut on sitä mieltä, että Suomessakin pitäisi. Miksi. Vaikka me ei hyväksy Islamin uskoa, niin näille ihmisille se on kuitenkin heidän uskonsa pyhä kirja. Miksi sitä pitäisi saada pilkata. Kuka siitä saa tyydytystä.

Persu Tynkkynen oli A-studiossa (millähän avuilla?) Todistamassa, että hänen mielestään mm. Jumalaa pitää saada pilkata ja kaikkea uskontoon liittyvää. Voi kysyä miksi? Mitä iloa siitä olisi esim. persuille? Kun Persuilta kysyttiin mitä mieltä ovat heidän vieroksumistaan lähinnä afrikkalaistaustaisista ihmisistä? Enemmistö oli sitä mieltä, että ovat älyllisesti alempiarvoisia, kuin valkoiset. En tiedä mitä vastasi Tynkkynen jonka "morsian" on kuitenkin melkoisen hyvin ruskettunut ko. rodun miespuolinen edustaja.