Turusen vankkureilla....

Torstai 2.3.2023 - Reijo


Näin se talvi taittuu. Ensi kuun jälkeen on jo toukokuu. No, toki vielä luntakin voi tulla jonkin verran, mutta paremmalla puolella ollaan. Vähän matkaa vielä tuhanteen hiihtokilometriin, mutta kelejä riittää.  Jos vain aikaa riittää. Vaalitouhuissa mennään aika haipakkaa. Kaupunginjohtaja pitäisi vielä valita ja muutamat kokoukset sen tiimoilta, mutta sitten kolmen viikon rykäisy Turusen vaalivankkureiden mukana. 23 kuntaa ja kaikissa vähintäin kerran käydään. Isommissa tietty useita kertoja. Aika mielenkiintoista, että useissa paikoissa meidät Helenan kanssa muistetaan vielä persuyhteyksistä. Lähes aina puheille tulevat ovat samaa mieltä kanssamme, että oikea aika oli lähteä tuosta joukosta. Nykypersut ovat kaukana siitä ajasta ja asioista joita Timo Soinin johdolla tehtiin. Timo lähteekin viikonloppuna mukanamme 5-6 kunnan kierrokselle. Timo ei ole puolueessa mukana, mutta haluaa kaveria auttaa.

Parkanon kaupunginjohtaja haku tuotti 12 hakijaa, joka on suhteellisen vähän. Paikkoja on kuitenkin auki eri puolilla Suomea. Valintaraati sai kuitenkin 5 hakijaa valittua haastatteluun ja siitä joukosta varmaan johtajakin löytyy. Ihan hyviä kokemustakin omaavia tyyppejä. Työllisyyspalveluiden pakkohaku systeemi näkyy myöskin näissä hakujutuissa. Kun työttömän pitää hakea vähintäin viittä paikkaa joka kuukausi, niin kaupunginjohtajan paikan haku lienee varma nakki. Ei tarvi lähteä töihin. Aika lapsellinen tuokin systeemi, mutta saadaan hakuvaatimus täytettyä.

Persujen Mika Niikko oli sitä mieltä, ettei Naton tarvitse liittyä, kun äänesti tyhjää. Vai oliko tyhmää?!

Jokainen mahdollinen hiihdon mm kisakin on tullut kateltua. Aika heikoin menestyksin suomalaisten osalta. Moni voi ääneen hirnua veikkaukselleni, mutta silti uskon, että Niskasen sisarukset tuovat vielä kisoista mitalit!