Vaalikoneet äänestyttävät...

Torstai 9.3.2023 - Reijo


On ilo olla vaalityössä mukana, kun palaute on yksinomaan myönteistä. Toisenlaistakin vaalityötä on joskus tehty. Keskiviikkona, naistenpäivänä, Kauko oli jakamassa naistenpäivän ruusuja K-kaupan aulassa. Ruusun sai lähes 200 naista. Ilme useimmilla ruusun saajilla oli aurinkoinen. Kaikille tarjotuille ruusu kelpasi. Taisipa olla useita, että oli päivän ainoa kukkanen. Timo Soinin kanssa kierreltiin kuuden kunnan alueella viime viikonloppuna. Ei ole politiikan osaajalla vielä suosio hiipunut. Joka puolella runsain joukoin tuli väkeä mukaan. Haluttiin kuulla myöskin Timon ajatuksia nykytilanteesta ja KD:n mahdollisuuksista. Ja niitähän tuli. Kaksi paikkaa Pirkanmaalla on hyvin haarukassa.

Myöskin Sari Essayah poikkesi Parkanossa Pirkanmaan kiertueellaan. Kireästä aikataulusta huolimatta puolen tunnin puhe ilman papereita täynnä olevassa kahvilassa oli kuulijoiden mielestä täyden kympin arvoinen. On mukava kuunnella asiansa osaavaa selkeäsanaista puhujaa. Siinä ei ole mitään ylimääräistä, mutta asia tulee selkeästi esille. Ilmankos Sari on myöskin eduskunnassa suosituin edustaja.

Aamulehden tentissä oli mielenkiintoista kuunnella miten puolueiden sisälläkin mielipiteet vaihtuvat eri poliitiikkojen kesken. Ehkä eri alueilla pitää puhua vähän eri tavalla. Viime viikolla eräässä tentissä ns. Suomi-rata joka pirstoisi taas ison osan puhdasta luontoa ja muutamia asutuksia sai vain vihreiden, vasemmistoliiton ja liike nytin kannatuksen. Aamulehden tentissä osittain mukaan tuli kokoomus ja demarit. Suomi-rata maksaisi n. 300 miljoonaa euroa jokaiselta minuutilta minkä verran aikaa säästyisi Tampere- Helsinki välillä. Kalliita on herrojen kiireet. Kun pohjoisella Pirkanmaalla nähdään tärkeimpänä tiestön kunnostamistarpeena kolmostie, niin kepun Jouni Ovaska nimesi 9-tien tärkeimmäksi.

Muutamat äänestäjät aikovat äänestää vaalikoneiden perusteella. Aika ohkasella on politiikan seuraaminen, jos päätöksenteko jää vaalikoneen varaan. No toki minäkin kokeilin. Jos minun testaukseni perusteella eduskunta valittaisiin, niin siellä olisi KD:ltä n. 60 edustajaa. Mielenkiintoinen tuo Kauko Turusen nro 205 Hengellisen laulukirjan laulu 205 " Jos sä voittaa tahdot ääret maailman"

Kuntapolitiikassa tapahtuu pikkuhiljaa. Johtajan valinta Parkanoon on työn alla. Hyviäkin ehdokkaita on joukossa, joten eiköhän tuo johtaja porukasta parin viikon sisällä löydy.

Mihin tämä kouluopetus menee: Jossain koulussa oppilas kirjoitti, että sukupuolia on vain kaksi mies ja nainen. Tasa-arvo valtuutettu puuttui tähän ja kouluille ohjeistetaan, että koulu voi kieltää oppilaan koulutyön, jota pidetään syrjivänä.

Täytyy tähän loppuun vielä laittaa Timon kertomaa ilmeisesti jossain pohojanmaalla tapahtunut " Joku kepu oli Jollekin Timon kannattajalle sanonut, että tuo Timokin on katolilaanen. Siihen toinen , no mitä sitten. Eikö niitä oo vähä niitä katolilaasia. Siihen Timon kannattaja " On niitä ainakin enemmän ku kepulaaasia".