Pääministeri

Torstai 30.3.2023 klo 9.01 - Reijo


Kiivaasta vaalityöstä huolimatta 1000 hiihtokilometriä täyteen tälle talvelle. Vielähän tässä talveakin näyttää riittävän. Lumitöitäkin saanut tehdä monta kertaa päivässä.

Tänään puolipäivää pekkasia vaalihommista, mutta iltapäivällä Kihniöön kalastelemaan Kaukolle ja KD:lle loput vapaana liikkuvat äänet. Komeasti näyttää KD nousua gallupissa. Vahingossakaan ei uutisissa mainita KD:n nousua, vaikka on toiseksi suurin nousu koko porukasta. Tämä nousu enteilee mahdollista toista paikkaa KD:lle Pirkanmaalla. Kisaa käyvät Tanus ja Turunen , tai molemmat. Huomenna vielä Urjalaan ja sieltä Tampereelle. Iltapäivä vielä Parkanon K-marketilla. Lauantai ehkä Tampereella:

Vaalikeskustelut näyttivät hieman rauhoittuneen viime viikon aloituksesta. Ei ihme, että jollekin pilapiirtäjälle oli tullut mieleen piirtää "Taistelevat metsot" ja nimenomaa naarasmetsot, kun Marin ja Purra sähisivät sormet pystyssä. Koppelo Orpo myhäili taustalla. Voiko noista joukoista saada aikaan toimivaa hallitusta? Etukäteen on jo suljettu Demarien toimesta persut pois ja ei nuo välit kokoomukseenkaan kovin lämpimiltä näytä. Todennäköisesti kuitenkin Kokoomus ja persut yrittävät alkuun koota hallitusta mikäli asetelmat pysyvät gallupin mukaisena. Kokoomus nousee suurimmaksi ja persut vähän tippuu jääden kolmanneksi. Jos kepu saa vähänkin kannatustaan takaisin, niin se on valmis hallitukseen. RKP aina valmis ja KD hyvällä vaalimenestyksellä voisi täydentää. Ainakin tuo joukko voisi vähän paikata nykyhallituksen hölmöilyjä ja saada taloutta järjestykseen. Tosin persujen osalta vähän epäilyttää ryhti, osaaminen ja uskaltaminen. Vastuun kantaminen vaatii myöskin mukavuusalueelta poistumista!

Tuleepa tässä mieleen Soinin kertoma juttu " Antti Rinteen puhelin soi. Antti vastasi,"Antti Rinne". Soittajarouva kysyi ,"Onko siellä pääministeri Rinne"? Antti: "Hyvä rouva, en minä ole enää pääministeri". Meni pari minuuttia ja taas Rinteen puhelin soi . Sama rouva soitti ja kysyi jälleen " Onko siellä pääministeri Rinne"? Rinne vastasi "Voi hyvä rouva, en minä ole enää pääministeri". Taas pari minuuttia ja Rinteen puhelin soi. "Onko siellä pääministeri Rinne?"sama rouva kysyi. Rinne alkoi jo hermostua, " Koettakaa nyt hyvä rouva ymmärtää, minä en ole enää pääministeri" " Niin kyllä minä sen nyt ymmärän, mutta haluan kuulla sen teiltä aina uudelleen ja uudelleen".