En ole katkera, mutta kuitenkin.....

Torstai 6.4.2023 - Reijo


Ei mennyt ihan, kuin strömsössä, meinaan nuo eduskuntavaalit. Parkanon kokoisessa kylässä on vaikea saada sellaista yksimielisyyttä äänestyksissä, että täältä omaa kansanedustajaa saataisiin eduskuntaan. Ääniä pitää saada myös ympäri Pirkanmaata joka kunnasta. Ellei muuta syytä löydy, niin vähintäin kateus estää äänten keskittämisen. Sekin näkyi joissakin some kirjoitteluissa varsinkin joiltakin persuedustajilta. Mielenkiintoista nähdä mitä Tampereelta ja sen vaikutusalueen  kunnista valitut kansanedustajat Parkanon ja ympäristökuntien puolesta tekevät. Tähän asti teot ovat jääneet aika laihoiksi. Vaalikentillä saadut aistimukset lupasivat kuitenkin huomattavasti parempaa tulosta. Näyttää siltä, että sieltä makkara ym. tarjoilun äärestä on liian pitkä matka äänestyskopille. Media teki tälläkin kertaa suuren palveluksen niin kokoomukselle, persuille, kuin demareillekin. Pitkään julistettu pääministerivaali asetelma ei antanut sijaa muiden puolueiden asioille. Lisäksi Tik-Tok sovellus puhelimissa toi oman areenansa muutamille nuorille. Siellä ei paljon ohjelmaa tarvita. Kun joku Tynkkynen persuista julistaa, ettei ole käyttänyt rahaa mainontaan, mutta esittelee enemmän tai vähemmän viisaita ajatuksiaan Tik-Tokissa ja saa sillä isoja äänimääriä. Voi tietysti kysyä mitä tämäkin homopoika on saanut eduskunnassa aikaan??

Eihän KD:llä puolueenakaan mennyt ihan odotusten mukaan. Puolueen puheenjohtajaa kehuttiin jopa parhaana esiintyjänä puheenjohtajista. Tämäkään ei näy puolueen kannatuksessa. Onko liian kristillisyyteen pohjautuva ohjelma myöskin este joillekin äänestää. Saksassa samalla nimellä oleva puolue on kärjessä, mutta onko ohjelmassa enmmän "maallisuutta"? Kun puolue on pitkään 4-5 % puolue, niin pitäisikö miettiä olisiko tarvetta muutokseen. Kun itse olen ryhmään hiljattain tullut, niin ehkä en ole paras mahdollinen ehdottelija. Kuitenkin nyt, kun kepu on alamaissa, olisi hyvä ehkä miettiä läheisempää yhteistyötä, tai jopa yhdistymistä.

Jotakin mukavaakin vaaleista. Pile-Sanna luopuu demarien puheenjohtajuudesta ja ehkä pian häipyy koko politiikan kuvioista. Se, jos mikä helpottaa!