Pitkänsillan dobermanni....

Torstai 13.4.2023 - Reijo


Niin se taas tämäkin talvi taisi päättyä suksien putsaukseen ja osille laittoon. Vielä Käenkoskella kilsan latua varmaan pääsis suksitteleen, mutta vaihdettiin sauvalenkkiin. Vaikka lämmintä onkin ja aurinkoista, niin matkaillakin tekis mieli. Saas näkee, kun kevät etenee.

Liiketilamme keskustassa sai uuden yrittäjän, joka toivottavasti on hieman osaavampi yrittäjänä, kuin edellinen. Turkkilainen parturi joka on hyvin suosittu Ikaalisissa laajentaa Parkanoon ja aloittaa tiloissamme näinä päivinä. Edellisen kanssa oli vuokranmaksun kanssa pitkään ongelmia ja rästejä kertyi puolen vuoden ajalta. Kuuleman mukaan olimme hyvin ikäviä ihmisiä, kun puolen vuoden jälkeen aloimme karhuta saataviamme.

Mielenkiintoisia aikoja elämme valtakunnan politiikassa. Saako Orpo kasaan oikeistohallituksen persujen, RKP:n ja KD:n kanssa. Tuo kai lienee ainoa mahdollisuus saada toimiva ryhmä, jolla on halua saada maan taloutta jonkinlaiseen kuntoon tuon naishävittäjäryhmän jäljiltä. Vaikka en noita persuja kovin kauheasti dikkaa vieläkään, niin on siellä uusissa edustajissa muutamia fiksun tuntuisia nuoria edustajia. Jotkut Peltokankaat, Tynkkyset ja kumppanit voivat siirtyä takavasemmalle ja antaa tilaa fiksummille edustajille.

Persujen työmiehen titteliä käyttävä dobermanni on kirjoittanut kirjaa puoluetaipaleestaan. Toivottavasti muisti edes vähän tuollakin vaarilla pelaa, ettei ole kirjoitellut mitä sattuu. Putkonen oli junailijana siinä tapahtumassa jolla saatiin puolue hajoamaan. Putkosen johtama puoluetoimisto hankki autokuormittain uusia jäseniä Jyväskylän puoluekokoukseen, joille maksettiin jäsenyys, kuljetukset ja ilmeisesti myöskin majoitukset. Näin saatiin puoluekokous manipuloitua äänestämään Halla-aho, Huhtasaari ja Hakkarainen puolueen johtoon. Tätä tuskin Putkonen kirjassaan kertoo. Vistbackan kanssa vastustimme puoluehallituksessa aikanaan Putkosen mukaantuloa puolueeseen. Tämä lienee Timo Soinin suurimpia virheitä, että tuon ukon mukaan otti. Huumorimies Putkonen kyllä oli: Hän vastusti aikanaan tuulimyllyjä sillä perusteella, että lepakot lentävät tuulimyllyjen siipiin. Monet säälittävät nauruthan tuo aiheutti, mutta tämänkin Putkonen varmaan muistaa väärin. Muistaneeko sitäkään, että on ollut raiskauksesta tuomiolla. Saisi kirjaan vähän väriä!!