Seminnaareja...

Torstai 20.4.2023 - Reijo


Kesää kohti, sanoo säätieteilijät ja lämpömittari. Sillä varauksella, että lumisadettakin uhkailee vielä ensi viikon alussa. Niin, tai näin, kuitenkin venettä oikeinpäin ja laituria paikoilleen ja kalastelemaan. Kala onkin niin kallista, ettei sitä muuten pysty syömäänkään, kuin itse kalastamalla. Kalaa pyydetään ja myydään aikaisempaa enemmän ja samalla hinta nousee. Sama ilmiö, kuin kaikessa muussakin hinnan nousuissa. Sähkön hinta nousee, vaikka tuotanto kasvaa ja tuotantokustannukset laskee. Polttoaineiden maailmanmarkkinahinta laskee, mutta pumppuhinta nousee. Ettei vain joku vetäisi välistä. Ei kai kauppa noin hävytön ole, en usko!!!

Parkanon kaupunginvaltuusto on viimeaikoina kokouksissaan tehnyt joka kerta uusia henkilövalintoja. Maanantaina valittiin tekninen johtaja. Tiukka äänestys ja hyvä valinta. Vielä ainakin sivistysjohtajan valinta tulee ennen kesätaukoa. Välillä on ehkä aivan hyväkin tuulettaa myöskin virkakoneistoa, etteivät jämähdä paikalleen. Hyviä valintoja tähän asti. Eikä puoluesidonnaisuudet ole päässeet vaikuttamaan.

Valtuuston kokouksessa oli Kd ryhmämme valtuustoaloitteen käsittelyn päätösilmoitus. Esitimme, että Parkanon kaupungin järjestämät seminaarit ja koulutukset pidettäisiin pääasiallisesti omassa kaupungissa. Tästä kokoomusvaltuutettu Viitasalo oli saanut "herneen nenäänsä". Oli ihan paperille kirjoittanut oman ja ehkä ryhmänsäkin mielipiteen asiasta. Valtuutettujen pitää päästä yön yli seminaareihin ulkopaikkakunnille ja kuntamarkkinoille. Vaikka mielestämme Parkanossakin hyviä seminaaripaikkoja riittää. Myöskin demareista ja kepusta tuli kannatusta "yön yli" seminaareille. Siellä kai paremmin saa luotua kontakteja verkostoitumisia. En tiedä missä nämä vaikutukset näkyy?. Kun joskus on seuraavana aamuna katellut muutamia kavereita, niin kontaktia on luotu viimeisen päälle! Kukaan ei ollut muistavinaan, että seminaareja olisi juurikaan pidetty. No viimeksi Hämeenlinnan Aulangolla. Sitä ennen Tampereen kylpylä, jonne ajelimme hallituksen pj:n kanssa omalla kulkuneuvolla "yöksi kotiin" ja Nokian Eedenissä jonne ajelimma valtuuston pj:n kanssa. Toinen päivä yleensä on hieman edellisen kertausta ja ruokailua ja kotimatkaa!!!