Persujen niskalaukaus....

Torstai 27.4.2023 - Reijo


Kesän ensimmäinen ukkonen tiistaina ja heti kunnon sateen ja jyrinöiden kanssa. Jos vanhat merkit pitää paikkansa, niin näitä ilmoja riittää tälle seudulle pitkin kesää. Eipä tuo muuten haittaa ellei riko paikkoja ja salamat sytyttele paloja. Eihän tuollaiset sade/raekuurot ainakaan maatalouden harjoittajille ole mieleen. Vesi nousi Viinikkajoessakin reiluun tulvakorkeuteen pienessä ajassa. Taas voisi kaupitella rantatontteja jokirannasta. Onneksi laituri on tukevasti vaijerilla kiinni, ettei joki vie.

Virkaan hakijoiden haastattelut alkaa olla rutiinia Parkanossa. Tällä kertaa haussa on sivistysjohtaja. 15 hakijaa, joista valittiin 5 haastatteluun. Varmasti pätevä henkilö virkaan löytyy tuosta joukosta.Tuo nykyinen työnhaku menettely, jossa vaaditaan 4 hakua kuukaudessa, on tuonut näihinkin hakuihin mielenkiintoisen ilmiön. Joka hakuun Parkanossakin on hakenut muuan mainosjakajana muutaman kuukauden toiminut henkilö. Koulutus ei riitä alkuunkaan mihinkään paikkaan, mutta hakuvelvollisuus tulee täytettyä.

Amerikassa presidentiksi voi pyrkiä vielä vähän iäkkäämpänäkin. Biden ilmoittautui kisaan kaheksankymppisenä. Eikä tuo monirikollinen Trumppikaan mikään poikanen ole. Samaa ikää meikäläisen kanssa, joten veikkailut poliittisen uran lopettamisesta voivat olla ennenaikaisia myöskin omalta osaltani. Jos kerran Amerikan pressaksi, niin miksei kuntapolitiikassa.

Marin jäi pois ja tuleeko Orpo olo. No ei kyllä. Huonommin ei voi enää mennä. On siinä persuilla sovittelemista mahtua hallitusraamiin. Maanittelemalla kepua hallitukseen mukaan sen jälkeen, kun persujen puoluesihteeri kertoo niskalaukauksesta kepulle, niin maanittelu tuntuu lapselliselta. Voipi olla, että kepu kyllä nuo jutut muistaa ja persut saa hallituksessa kylmää kyytiä. Vahinko vaan, että KD on todennäköisesti tuossa hallituksessa mukana ja tuo hallitus ei äänestäjien suosiota tule nauttimaan. Vaikka talouden korjaaminen vaatiikin ryhtiä, niin vaikeampi saada äänestäjät ymmärtämään kaikki talouden korjaamiseen vaadittavat toimenpiteet. Leikattava on, mutta ei multa!!