KD hallitukseen

Torstai 4.5.2023 - Reijo


Niin se kuukausi vaihtui ja Vappu meni perinteisin menoin. Vettä ja lunta reippaasti ja lämpömittari välillä pakkasella. No ensi viikolla kai sitten taas kesä yrittää uudelleen. Toivottavasti nyt onnistuu. Talvivaatteet on vasta lähtövalmiina varastoon, kun ei tiedä koska tarve tulee.

Tänään lähdemme taas Saarijärvelle OE yhdistyksen vuosikokousta pitämään. Räntää ja pakkastakin uhkailee keskiseen suomeen: Ehkä siellä kuitenkin kesärenkailla pärjätään. Kokouksessa valitaan taas osa hallitusta ja hyväksytään tilinpäätös. Samalla on tarkoitus suunnitella uimarannan ruoppausta Heralammessa. Vähän sekin teettää askareita, vaikka toki työ jää ammattilaisille. Ehkä siitä sitten loppukesästä pääsee uimapaikkana saunan jälkeen nauttimaan.

Turusen Kauko KD:sta on mukana hallitusneuvotteluissa Säätytalolla. Tutun näköisiä rappusia mistä sieltä on kuivia otettu. Jussi Niinistön ollessa puolustusministerinä saimme olla uudenvuoden vastaanotolla samoissa tiloissa. Kovasti ovat puheenvuorot vaalien jälkeen pehmenneet vaalien aikaisista mahdollisilla hallituspuolueilla. Se oli tietysti odotettuakin. Jos kaikki pitäisivät tiukasti kiinni vaalipuheistaan, niin minkäänlaista hallitusta ei syntyisi. KD:lle vähän naureskeltiin siitä, ettei ole mitään kynnyskysymyksiä hallitukseen menossa. Sekin oli kuitenkin viisautta. Luulen, että Persut ja RKP joutuvat nielemään vielä monta kynnyskysymystä mitä alkuun esittivät. Nyt niitä vasta neuvotteluissa mitataan. Silloin ei tarvi kovin paljon peruutella, kun ei tee sellaisia kynnyksiä, minkä yli pitää pakosta hypätä. Periaatteitaan ei tarvi myydä, mutta joustaa on pakko, jos politiikassa meinaa pärjätä.

Yläri uutisoi hyvin valtuustoaloitteemme käsittelyn valtuustossa. Taisi olla ensimmäinen kerta, kun jotain valtuutettujen tekemää aloitetta käsiteltiin valtuustossa vielä sen jälkeen, kun se esitettiin loppuunkäsitellyksi. Tiedän kyllä, että joitakin korpee se, että esitämme lähinnä "yön yli" tapahtumiin osallistumisien karsimista kaupungin luottamushenkilöporukoilta. Kun jotkut eivät muistaneet tällaisia olleen, niin sitä sattuu, kun jostain syystä muistamattomuus iskee.