Hallitus ja viinit!

Torstai 15.6.2023 - Reijo


Nuorimmat lapsenlapsemme saivat muutaman päivän lomailla mummulassa. Ohjelmaa oli kyllä joka päivälle. Hyvät lenkit aamuisin ja muutenkin runsaasti ulkoilua. Pienoisgolfissa pikku kisailu, jonka tulosta en nyt "kohteliaisuussyistä" julkaise. 

Tänään vielä Saskyn yhtymäkokoukseen Sastamalaan ja ensi maanantaina kaupunginvaltuuston kokous. Paikallislehti ennakoi valtuustonkokoukselle hieman keskustelua aiheuttavia asioita. Jokaisesta asiastahan voi tehdä niin vaikean kuin halutaan. Jos jotain asiaa ei ole ajoissa hoidettu asiallisesti ja kaikkien sääntöjen mukaan, niin sillä, että sitä vatvotaan julkisuushakuisesti , ei sillä mitään voiteta. Jokainen joka virheitä on tehnyt, tai jättänyt jotain tekemättä ottakoon oman osansa, niin viranhaltijat, kuin luottamushenkilötkin. Tottakai velallinen ( Kihniö) haluaa, että Parkano näyttää toteen laskutuksensa perusteet ja lisäksi, että lasku yleensä saadaan liikkeelle!

Onko maassa hallitus, kun tämä tulee ulos on vielä epävarmaa. Oikeastaan oli hienoa, että KD:kin löysi kynnysasioita hallitukseen menolle loppumetreillä. Viinien saaminen kauppojen hyllyille ei välttämättä ole meillä kovin iso asia. Lopputuloksena saattaa olla yllättävänkin iso ja arvaamaton asia. Kuinka monta Alkon myymälää sulkee ovensa sen seurauksena, että iso osa myynnistä siirtyy kilpailevalle toimijalle. Miksi THL vastustaa tuota muutosta. Se tunnistaa myöskin terveydellisten haittojen lisääntymismahdollisuudet viinien helpomman saatavuuuden myötä. Tuosta päätöksestä ei olekaan sitten pitkä matka koko alkoholikaupan vapautumiseen. Eiköhän kauppa nykyiselläänkin saa omat katteensa helposti kerättyä omilla hintakartelleillaan!