Kesäistä Juhannusta!

Torstai 22.6.2023 - Reijo


Ei auttanut, vaikka hellettä ja kuivaa on, nurmikko oli pakko vielä leikata. Ehkä sopiva aika, kun sateita lupailee jo Jussin aikaan. Viikonloppu tuli kiipeiltyä Ellivuoren maisemissa. Yllättävän komeita ja erikoisia paikkoja löytyy sieltäkin. Ensi viikolla sitten Kihniön Pyhäniemessä pääosin. Varmaan täytyy kukka- ja kasvikasteluilla  käydä muutaman kerran viikon aikana.

Maanantaina Parkanon kaupunginvaltuusto osoitti kuinka asioita voidaan hankalastikin hoitaa, jos näin julkisuuden tavoittelun takia halutaan. Demari valtuutettu teki hallituksessa esityksen valtuustokokoukselle käsiteltäessä tarkastuslautakunnan arviointikertomusta siitä, että virkamiesten toimien vastuukysymystä varten perustettaisiin erillinen toimikunta, tai mahdollisesti tuo palvelu ostettaisiin joltakin ulkopuoliselta taholta. Vaikka tuota esitystä ei olisi voitu lainkaan hyväksyä ko. kohtaan, niin siitä huolimatta se hyväksyttiin. Toisenlaisiakin keskusteluja käytiin. Valtuustossa Demarit tätä esitystä arvostelivat, mutta kiusantekona kuitenkin halusivat äänestyttää. Tästä nimenomaan kiusantekona kuului käytäväkeskusteluja. Asiaa koskevat äänestykset myöskin tilinpäätöksen yhteydessä äänestettiin nurin muutaman valtuutetun pysyessä päädemarien mukana. Muutama kymppitonni olisi haluttu taas hukata olemattomiin tutkimuksiin. Paikallislehdessä taas eräs kaikkien alojen asiantuntija, joka ei kuitenkaan viisaudestaan huolimatta ole tullut valituksi valtuustoon, näki tarpeelliseksi tulkita omana näkemyksenään valtuuston kokousta. Kun demarit, joihin tämäkin sankari kuuluu haluavat kokousta käydä kiusanteon ja koston periaatteella ajojahtina, en näe sitä kovin järkevänä toimintana.

Maa on saanut uuden hallituksen. Huonompi se ei voi olla, kuin edellinen. Sen neljän vuoden kestävyyttä voi kyllä jo epäillä.  Kun osa persuministereistä lipeää jo ensimmäisessä puheenvuorossaan hallitusohjelmasta niin ei vakuuttavalta näytä. Yksi persuministeri omasi läheisiä yhteyksiä äärinatseihin ja kävi jopa puhumassa heidän tilaisuudessaan. Ei kovin vakuuttavaa. Puhemiesvaalissa Halla-aho ei saanut edes kaikkia oman ryhmän edustajien ääniä. Osa äänesti ilmeisesti Eerolaa. On siinä Purralla vielä väänämistä, että saa tuon ryhmän kuriin!

Siitä huolimatta "Pysytään kaikki Jussina pinnalla!"