"Voiko tytöllä olla pippeli?!"

Torstai 6.7.2023 - Reijo


Ei paljon hikitä. Vettä sataa joka päivä ja lämpötila 15 asteen tienoilla. Nurmikon ajo jäi puolitiehen, kun koneesta katkesi ohjausvaijeri. Onneksi Ville ja Marjo sattui käväseen ja sain koneeseen Veikon koneelta uuden vaijerin ja Villen töihin. No sitten onkin taas satanut, että nurmikko vaan kasvaa. Ensimmäiset oman maan uudet perunat saatiin keittoon ja hyviä tottakai.

Kuntapolitiikka edelleen lomailee, joten sillä sadalla ei tapahdu mitään. Erään Kihniöläis poliitikon kanssa keskustelimme Kihniön ja Parkanon välisistä laskuriidoista. En ole itse laskuja nähnyt, mutta hän kertoi, ettei laskut ole siltä osin selviä, että erittelyt on kovin heikot. Varmaan noihinkin asioihin palataan jonkun ajan kuluttua. Neuvotteluhaluja kai Kihniöläisillä olisi. Sitä pitäisi löytyä meiltäkin.

Maan poliittinen johto hallituksineen kiemurtelee mitä ihmeellisimmissä asioissa. Onko persut tarkoituksella laittaneet ministereiksi kaikkein pahimmat änkyrät? Tietämättömyydestä ei ainakaan ole kysymys. Samoja asioita mistä nyt keskustellaan ovat kautta aikojen esittäneet Purrasta Halla-ahoon kaikki persujen kärkipään tekijät. Olisihan siellä ollut toki vähän fiksumpiakin poliitikkoja. Ei kelvannut Arja Juvonen, Ville Vähämäki ja muutama muu ministereiksi. Sakari Puisto sentään taitaa ministeripestin saada etuajassa. Ihmettelen ellei näin käy.

Vaikka nyt en kauheesti persu Juha Mäenpäätä dikkaa, mutta en voi olla ihmettelemättä hänen kohteluaan provinssi tapahtumassa. Kun lehtitiedon mukaan hän yleisönosasto kirjoituksessaan arvosteli opetushallituksen suunnitelmia kouluopetukseen sukupuolivalistusta, jossa kerrottaisiin, että tytöilläkin voi olla pippeli! Onhan tuo melkoista valistusta ja aivopesua. Nyt luulisi maan hallituksen puuttuvan opetushallituksen toimiin. Toki siellä tuota Pride joukkoakin on mukana, että taitaa olla turha toive.

Puhtaiden koulutilojen saaminen lapsille näyttää olevan ongelma muuallakin, kuin meillä Parkanossa. Ikaalisissa käydään vääntöä uusien ja korjattavien tilojen välillä. Jos ja kun, kiinteistö on todettu kelpaamattomaksi epäpuhtauksien takia koulukäyttöön, mikä sen yht`äkkiä puhdistaisi. Joillakin "vippaskonsteilla" voidaan vähäksi aikaa elvyttää, mutta pysyvää ei saada aikaan. Meillä se on nähty mm. Kallion päiväkodin ja keskuskoulunkin kohdalla. Kallion päiväkotikin oli kallis kokeilu, jota rakennusalan "asiantuntijat" puolusti viimeiseen asti. Kalliita asiantuntijoita.