Pomojen määrä ylittää työntekijämäärän?

Torstai 27.7.2023 - Reijo


Ensi talven mustikat alkaa olla pakkasessa. Reilut 30 litraa kerättiin. Saman verran meillä Helenan kanssa sangossa marjoja, täydet sangot. Tosin mulla oli 5 litran ja Helenalla 10 litran sanko. Marjoja oli hyvin ja hyvän kokoisia. Selkäni ei kauheasti tuosta hommasta tykkää, mutta kerään ainakin sen verran mitä syön. Juuri katoin, että myynnissä oli marja haravia. Taidampa ostaa semmosen puolukkametsään. Thaimarjastajien kanssa samaan tyyliin. Selkä kiittää.

Keskiviikon Yläri oli tehnyt juttua Parkanon kaupungin teknisen puolen johtaja tarpeista. Voin kyllä yhtyä niihin parin valtuutetun näkemyksiin, että teknisen osaston esimiestarpeisiin voisi kyllä paneutua vähän tarkemminkin. Meillä ei kovin hyvin ole vielä sisäistetty sitä ajatusta, että taloudellinen tilanne tulee tulevaisuudessa, tai oikeastaan jo tällä hetkellä asettamaan rajoituksia henkilökunnan määrälle. Kun työntekijämäärä vähenee työmäärän pienentyessä, niin ei pomojen määrä voi kasvaa. Sama tilanne pitäisi näkyä myöskin koulupuolella. Toivottavasti uusi sivistysjohtaja saa senkin puolen järjestykseen. Samankokoisissa kouluissa pärjätään yhdellä, tai korkeintaan kahdella rehtorilla.

Mielenkiintoista milloin maan hallitus pääsee edes jonkinlaiseen alkuun siinä tehtävässään mihin on valittu ja mistä suuret lupaukset vaalien alla antanut. Persuilla on puoluekokous Elokuun puolenvälin tienoilla ja siihen asti ainakin osa porukkaa on suuressa uhossa varmistaakseen erilaisia palkallisia luottamustoimiaan puolueen sisällä. Sen jälkeen voi hieman rauhoittua jopa oikeaan työhön. Ainakin osa joukosta. Pieni pelko, ettei kaikilta onnistu. En kyllä allekirjoita ruottalaastenkaan uhoa. Ovat tasan tarkkaan tienneet minkä porukan kanssa lähtevät kimppaan. Se voi olla, ettei kaikki olekkaan "kimppakivaa".