Tiukemmin kunnan puolesta

Torstai 17.8.2023 - Reijo


Kesä jatkuu kohtalaisen lämpöisillä keleillä. Eihän tämä nyt mitään erikoista ole. Aikanaan, kun koulu aloitettiin syyskuun alussa, oli hyvinkin lämpimiä ilmoja. Pesäpalloa pelattiin koulun liikunta- ja välitunneilla T-paidoissa ja muutenkin kesäisissä oloissa. Kyllä se syksykin tulee kunhan ehtii. No, ensi kuun jälkeen voidaan päästä jo hiihteleen. Ainakin sahanpurun alla säilytetyn lumen ladulla.

Huomenna ajellaan taas Saarijärvelle eläkeyhdistyksen hallituksen syyskokoukseen. Sielläkin tärkeitä päätöksiä.

Presidenttiehdokkaita alkaa tippua muutaman ehdokkaan viikkovauhtia. Olisikohan jo toistakymmentä, mikäli saavat nimet kerättyä.Vielä muutama puolue-ehdokaskin on tulossa. Oliskohan semmonen viitisen kappaletta vakavasti otettavia. Ensimmäinen yhteistenttikin oli Ilta-Sanomien järjestämänä eilen. Jos noista neljästä pitäisi mielipiteiden perusteella valita, ei voi erotella. Samaa liturgiaa kaikilla kukin omalla vahvuusalueellaan. Noista tentissä olleista en ehkä äänestäisi, kuin kahta, jos sellainen tilanne tulisi.

Parkanossa ensi viikolla päästään taas kunnallisasioiden kanssa puuhasteleen. Kesälomat on pidetty. Kaupungin täytyy aktiivisemmin ottaa kantaa asioihin joilla vaikutetaan maakunnalliseen ja valtakunnalliseen päätöksentekoon. Meillä on omasta mielestään vaikuttajia, jotka omaavat vaikutusvaltaa jopa eduskuntaan ja siellä päättäjiin. Mäkipää sai aikanaan kansanedustajana useita tiehankkeita käyntiin, mutta nämä viime aikoina kohdistuivat pääosin omille kylille. Kolmostie ja mm. ns. Alaskylän mutkat on ollut vuosia päättäjien tiedossa. Paikallispoliitikkojen on aika ottaa tiukemmin kantaa kansanedustajiin ja painostaa jotakin tapahtumaan. Sama myöskin aluehallintoon terveyskeskusten ja vuodeosastojen osalta. Parkanon terveyskeskus on kolmeksi vuodeksi vuokrattu hyvinvointialueelle. Mikäli tarve loppuu, meillä on taas yksi purettava rakennus lisää. Mahdollisuus olisi ollut myöskin terkkarin myyminen aikanaan, mutta tämä torjuttiin tiukasti mm. demarien ja kepun toimesta. Toivottavsti ei näin synkkä lopputulosta kuitenkaan, mutta aktiivisuutta kuntapuolella.