Ollako, vaiko ei olla?

Torstai 31.8.2023 - Reijo


Potut on pois maasta ja omenatkin pian puusta. Musta-aronia saa vielä vähän aikaa kypsyä. Puolukoitakin alkaa pikapuoliin olla kypsiä. Niitäkin näyttää tulevan runsaasti. Sitten jää vielä Karpalot syksymmälle.

"Ollako vaiko eikö olla, kas siinäpä pulma", näin miettii RKP:n Henrikson. Onhan tuo aika merkillistä. Hallitus ja sen ministerit on nauttinut kohtalaisen hyvää palkkaa jo muutaman kuukauden. Jonkinlaista työn alkamisen suunnittelua ilmeisesti Syyskuun alusta. Sen verran kuitenkin saaneet aikaan, että velkaa aiotaan ottaa entiseen malliin. 10 miljardia noin aluksi ja sitten samaa vauhtia tulevat vuodet. Toki oluen hinta laskee ja hyvätuloisten verotus. Edelleen vahvistuu käsitys, ettei tuo hallitus kovin montaa talousarviota tee. Mikäli yleensä saavat "hurrit" ruotuun.

Demarit Perjantaina ilmoittaa jäsenäänestyksensä tuloksen puheenjohtajasta ja näin vahvistavat Antti Lindmanin valinnan. Onhan tuo nyt kuitenkin parempi, kuin vastaehdokkaana oleva Kiuru. Kiuru kyllä puhuu puoli tuntia, eikä sano mitään. Sanna Marin on siitä hauska toveri, että haukkuu mediaa siitä, ettei saa olla rauhassa. Sitten taas seuraavissa lööpeissä esiintyy välillä enemmän ja vähemmän vaatetettuna ja ihan omasta tahdostaan. Toivottavasti nyt jättävät rauhaan, kun ei pääministerin tittelillä enää saa julkisuutta.

KD:n puoluekokous viime viikonvaihteessa teki odotettuja päätöksiä. Presidenttiehdokkuus Essayjahilla oli oikea päätös. Ehkä turhaa rahan haaskausta kampanjaan. Kuitenkin oma ehdokas tuo näkyvyyttä puolueelle varsinkin, kun on osaava ja sanavalmis ehdokas. Ja presidenttiainestakin. Minusta Raamattu sanan olisi voinut puolueohjelmasta poistaa. Se ei muuta puolueen arvoja mihinkään suuntaan. Tuo kohta palasi valmisteluun. Katsotaan voittaako järki, vai tunteet.