Kansanedustajille palkankorotus!

Torstai 7.9.2023 - Reijo


Aurinko armas kuivas satehen... näin se menee. Pitkään aikaan komea aurinkopäivä. Nurmikosta pääosan sai ajettua, mutta jokirantaan ei ole ajokoneen kanssa mitään asiaa. Ainakin viikko pitäisi olla kuivaa. Joessa vesi on lähes yhtä korkealla, kuin kevät-tulvien aikaan. Laiturikin oli nostettava jo kuiville, ettei tarvi haeskella järveltä.

Erään Kihniöläisen kommarin kanssa on käyty pientä kirjoitus depattia paikallislehden sivuilla. Hänen mielestään Venäjä on ihannevaltio ja Suomi täynnä sodan ihannoijia, kun tukee Ukrainaa Venäjän hyökkäystä vastaan. Kun tietysti olen eri mieltä tuossa asiassa, niin pakko osallistua kirjoitteluun. Runsaasti olen saanut myönteistä palautetta kirjoituksistani naapurikunnistakin. Mutta kommari on kommari, vaikka voissa paistais.

Vaikka en täysin ole vakuuttunut myöskään nykyhallituksen ja sen persujäsenten vilpittömyydestä rasismin vastaisuudesta, niin siitä huolimatta eiköhän nyt kannattaisi antaa hallituksen lähteä töihin ja katsoa miten tuo yhteinen tiedonantojulistus toimii käytännössä. Kyllä siinä voi olla Tynkkysessä, Peltoniemessä ja Mäenpäässä ja ehkä muutamassa muussakin pitelemistä. Se oli hyvä, että kansanedustajat saavat hyvät palkankorotukset ja veronalennukset, niin on mahdollista, että Tynkkynenkin saa esim. pikkutakin irti, ettei tarvi samassa punamustassa ruutupaidassa aina palloilla.

Ei tuo Sanna Marininkaan eduskunta-asu kovin vakuuttavalta vaikuttanut, mutta hänhän halusikin olla julkisuuden ulkopuolella.

Vaikeaa näyttää olevan persuille, jopa Supolle kelpaavan valtiosihteerin saaminen ministereilleen. Vaikka Purra sanoo, ettei työhaastattelussa voi kaikkia kysyä. Ehkä hän ei ymmärä, ettei kysymyksessä  ole mikään "normaali tehdastyöntekijän" palkkaaminen.