Kuntamarkkinat!

Torstai 14.9.2023 - Reijo


Aika monet kuntamarkkinat käyneenä katsoin parhaaksi jättää tämän kerran väliin. Toki meiltäkin porukkaa lähti mukaan. Tosin KD:n valtuustoaloitteen mukaan huomattavasti pienempi joukko. Muutaman tonnin säästö. Ehkäpä ne viestit sieltä perille tulevat, mitä uutta siellä on mieleen jäänyt!

Parkanon kaupunginhallitus hyväksyi maanantain kokouksessaan yksimielisesti Takakangas-Pihlajaharju tuulivoima-alueen kaavaehdotuksen ja antaa nyt mahdollisuuden lähteä hanketta viemään eteenpäin. Parkanon Tuuli OY toimii vielä hankkeen eteenpäin viejänä. Kaupunki ei varsinaisesti ole jatkossa varsinaisesti mukana. Kaupungin kannalta hanke on merkittävä verotuottaja ja kaupungin talouden kohentaja. Todennäköistä on, että hanke kokee vielä useitakin valituksia, mutta hyvin valmisteltuna homma pitäisi edetä. Kaupunginvaltuusto käynee vielä maanantaina asiasta pitkät keskustelut. Tuskin kuitenkaan muutoksia tulee, vaikka äänestyksiäkin ehkä tarvitaan.

Valitus on aina mahdollisuus hvyvienkin hankkeiden torppaamiseen. Tämä on nähty myöskin Parkanon keräystuotteen lupahakemusten kohdalla. Jos joku näkee vaivaa hakea valitusmahdollisuuksia, niin aika pitkälle niitä löytyy. Onhan tuota joskus tullut itsekin kokeiltua. Sikäli hyvällä menestyksellä, ettei ole tarvinnut hylättyä valitusta kohtaavaa maksupostia vastaanottaa.

Sanna Marin vapautettiin eduskunnasta. On se tietysti vaikea istua rivikansanedustajien ryhmässä ja viitisen tonnia pienemmällä palkalla. Onko tuolla sitten paljon väliä "kenen" asialla tulevaisuudessa toimii. Pääasia, että saa pönkittää omaa julkisuuskuvaansa.