Lääkkeiden veron nostolla halvempaa olutta!

Torstai 21.9.2023 - Reijo


Muutamia takkapuita eilen palasille sähkösahalla ja kirveellä halki. Ehdittiin sopivasti ennen sadetta. Selkä kyllä huusi hallelujaa aina muutaman pöllin jälkeen, mutta tänään sitten hierojalle. Hierojallakaan ei tosin ole lääkettä selkään, jossa melkein kaikki nikamavälit on kuluneet n. luuta vasten. Varmaan jotain remonttia voisi tehdä, mutta tällä mennään, niin kauan kuin jalat kantaa. Hyvin toki vielä!

Jääkiekkovalmentaja Jukka Jalonen esiintyi eilen koulukeskus Kaarnassa. Täysi salillinen kuulijoita sai rautaisannoksen tietoa miten toimitaan silloin, kun yhteistyössä rakennetaan jotain näkyvää ja aikaansaavaa. Vaikka Jalonen onkin jääkiekkovalmentaja, niin hänen oppinsa sopivat monelle alueelle. Kaikkeen urheiluun, yritystoimintaan, kouluun, kunta-ym politiikkaan, jopa seurakuntaan. Varsinkin kuntapolitiikassa aika usein unohtuu tuo yhteiseen "hiileen" puhaltaminen ja kaikkien tasapuolinen huomioiminen. Muutamia kuntapoliitikkoja kyllä paikalla oli, mutta koko valtuustollekin olisi tehnyt hyvää olla kuulolla.

Maan hallitus on käynyt budjettiriihensä ja ainakin huomannut ettei raha kasva puussa, vaikka edellisellä vaalikaudella siltä välillä näyttikin. Niin hulvatonta rahan käyttö oli. Onko Sanna Marin näitä oppeja jakamassa Tony Blairin säätiössä. Ainakin siltä osin, kun oppia jaetaan Saudi-Arabiaan Sannalla on hyvät mahdollisuudet onnistua. Vaikka kokonaisuutena ihmetyttää pääseekö bilettämisellä ja feninismillä kovin pitkälle ainakaan Saudeissakaan?

Kun hallitus julkaisi budjettinsa siihen oli lisätty jo ensimmäinen ylimääräinen 1,5 miljardia lisävelkaa. En tiedä miten se käy yksiin niiden lupausten kanssa, että velkaa tullaan vähentämään. En ymmärrä mihin perustuu sekin järjenjuoksu nykyhallitukselta, että lääkkeiden ALV nousee ja oluen verotusta lasketaan. Mitä merkitystä on sillä miten tuo olut on pantu. Se on kuitenkin alkoholia. Miksi KD:kin on tässä mukana?