Koulutus ei kiinnostanut!

Torstai 28.9.2023 - Reijo


Sunnuntaina jo ollaan lokakuussa. Alkuviikosta vielä ukkonen paukutteli ja salamoikin aika reippaasti. Tämän kesän ukkoset jäikin aika vähiin. Vettä on sitten tullut senkin edestä. Viinikanjokikin on ihan näyttävän joen näköinen. Nurmikon ajoin, mutta jokirantaan ei ollut enää asiaa. Alkaa olla nurmi niin pehmoista, ettei kone enää pysy pinnalla.

Parkanon kaupunginkin talous tarvitsisi taloudellisen saneerauksen. Kun ns. hyvinvointialue Pirkanmaallakin voi huonosti, niin se väistämättä heijastuu tulevaisuudessa myöskin kuntatalouteen. Valtionosuuksia jo ensi vuodelta ollaan karsimassa aika reippaasti. Keskusta on Hjalliksen kanssa esittämässä epäluottamusta hallitukselle sotealueiden rahoituksen riittämättömyydestä. Tosiasiassa keskusta on päässyt siihen mitä tavoitteli, eli maakunta-sote toimii. Ehkä tuossa tavoittelussa unohtui rahoitus. Tulihan noita luottamushenkilö- ja hallintopaikkoja joillekin kyllä runsaasti, mutta sote työntekijät unohtui. Ei pitkää aikaa mene, kun koko järjestelmää tullaan purkamaan ja uudelleen arvioimaan.

Persut onnistuu aina loistamaan. Kun eduskunnan joku ryhmä vieraili Tampereella ja yöpyi hotelli Tammerissa, niin Tampereella asuva persu kansanedustaja yöpyi myöskin hotellissa, vaikka koti olisi ollut hyvin lähellä. No, kun eduskunta maksaa!

Keskiviikkona kaupunginvaltuusto oli kutsuttu koulutustilaisuuteen kaupungintalolle. Tuuli Tarukannel piti hyvän ja laajan koulutuksen luottamushenkilöiden some käyttäytymisestä. Yhteensä reilu kymmenen kuulijaa, joista valtuutettuja kuusi kpl. Juuri ne jotka ehkä eniten koulutusta olisivat tarvinneet loistivat poissaolollaan!