Talvi tulee....

Torstai 12.10.2023 - Reijo


Niinhän se talvi tekee joka vuosi. Ennemmin, tai myöhemmin. Jotkut sääennusteet uhkailevat aikaista talvea. Ei kai sekään mikään tavaton ole, jos talvi lumineen tulee Lokakuulla. Muistaakseni joskus 80 luvun lopuilla pysyvä talvi tuli Lokakuussa. Tai eihän pysyvää talvea tule, mutta muutamaksi kuukaudeksi. Silloin Parkanossakin hiihdeltiin lokakuussa Käenkoskella kymmeniä kilometrejä. No tällä kertaa kyllä juuri ukkonen jyrisee ja salamoi, että se siitä talvesta!

Maamme politiikassa näkyy tällä kertaa pääasiassa sotatapahtumat eri puolilla maailmaa. Mistä noita hulluja terroristeja riittää joka puolelle maailmaa. Maailmalla on kaikenlaisia järjestöjä joiden tehtävänä on rauhan aatteen puolustaminen. Kaikki nämä ovat kuitenkin hampaattomia, kun muutama diktatuurivaltio voi estää kaikki yritykset joilla mahdollisesti näitä terroristivaltioita suitsittaisiin.          Aika merkillistä, että joku venäläinen laiva seilailee samaan aikaan samoilla aluevesillä joissa kaasuputki ja tele yhteydet vaurioituvat. Eihän näihinkään putkirikkoihin jostain syystä syyllisä löydetä!

Työntekijät eri puolilla maata lakkoilevat tietämättä aina itsekään minkä takia. Välillä arvellaan, että työntekijän elintasoa kupataan. Aika tyhmästi hallitus kuitenkin tekee verotuksen keventämisessään suurituloisilta. Sitähän se kuitenkin on, vaikka Orpo ja kumppanit sitä muuksi väittäisi ja vähättelisi. Ylöjärveläisen Avantin tehtaan työntekijä vannoi, ettei ikinä enää äänestä samaa puoluetta, kuin viimeksi. Jotenkin kuulosti persulta. Tosiasiassa muutamalla lakolla on hävitty jo sen verran mitä muutamat työsuhteiden heikennykset vaikuttavat vuoden aikana. Tosiasia on sekin, että uusien työntekijöiden palkkaaminen yritykselle on aina riski, nykyisillä irtisanomisehdoilla.

Ylöjärven kunnallispolitiikan kiemurat on aika erikoiset ja jopa hupaisat. Kaikki persut lehtitietojen mukaan olivat valmiit lehdistölle vuotamaan hallituksen keskusteluja. Kuka lopuksi oli vuotaja, siitä ei löydy yksimielisyyttä. Ei ihan parasta kunnallisten asioiden hoitoa!