Kepukin unohti äkkiä edellisen hallituksen päätökset....

Torstai 19.10.2023 - Reijo


Kun aamulenkillä sormet palelee kävelysauvoissa, niin on pari mahdollisuutta. Joko ilma on todella kylmä, tai mulla on liian ohuet hanskat. Ehkä hanskatkin olisi ostettava, mutta sormien paleleminen asteen, tai parin pakkasilla on kyllä enemmän verenkierrosta/perintötekijöistä. Ehkä pitäis käydä lekurille näyttämäs pitääkö rannekanavia availla. Siinä on ehkä vähän työperäistäkin syytä, jos on ranteissa verenkierron häiriötä.

Viime Torstaina Parkanon kaupungintalolla taas kerran esiteltiin Parkanon tuulivoimahankkeita. Tämä oli varmaan neljäs kerta ainakin, kun näitä esiteltiin. Siitä huolimatta joku arvosteli, että salassa on toimittu kaupungin puolelta. Edellisen kerran tämä sama henkilö piti vajaan puolen tunnin puheenvuoron vastaehdotuksineen. Nyt sama toistui. Ymmärrän niiden arvostelun joiden maisemaan, tai näkökenttään myllyjä tulee. Se on perusteltua, mutta vastustaa periaatteessa sitä ei ymmärrä. Mielenkiintoinen oli erään kokoomuslaisen havainto. Maakotka, joka on näilläkin alueilla hyvin harvinainen lintu liiteli juuri silloin Kuivasjärven yllä, kun tämä keskusta alueella asuva henkilö sattui liikkumaan rannoilla. Se oli jo riittävä syy vastustaa myllyjä. Jospa se sattuisi lentämään juuri myllyn siipiin.

Eduskunta keskusteli eilen välikysymyksesta, jonka kepu ja Liike nyt olivat jättäneet sotepalveluista hallitukselle. Kyllähän sotealueet on juuri sellainen luomus, jota kepu oli rakentamassa ja vakuuttivat terveyskeskusten säilyvän joka kylässä. Nyt samat kepulaiset ovat hyvinvointialueilla jakamassa näitä kyliä vuohiin ja lampaisiin. Vaikka edellisen hallituksen entiset ministerit muuta väittävät, niin yksi keskeinen ajatus oli säästöjen hakeminen. Kun nyt hallitus pyrkii hakemaan säästöjä, niin siitä syntyy poru mm. kepussa. Te leikkaatte väite on lapsellinen. Samaan aikaan kuitenkin hyvinvointialueille jaetaan edelleen 1 miljardi euroa lisää joka vuosi. Hallinnon kasvattamiseen on kaikki hyvinvointialueilla toimivat aluevaltuustot syyllisiä. Siinä toteutuu se mm. kepun palkitsemis periaate, mahdollisimman monelle jotain.

Lapsellisin väite henkilökuntapulaan oli persukansanedustajan väite, että satoja hoitajia on lähtenyt sen takia, kun koronarokote määrättiin hoitajille pakolliseksi. Jos näin oli, niin olivat väärällä alalla!

Nuorison ihannoima käärijä ei erottanut Ukrainan lippua Ruotsin lipusta! Onkohan jäänyt nykyajan seuraaminen vähälle!