Elinvoimajahti.

Torstai 2.11.2023 - Reijo


Kolmeksi päiväksi Vierumäelle. Eipä taida vielä tarvita suksiakaan matkaan, kun lämpenevää kuitenkin tiistain jälkeen lupaillaan. Näyttää siltä, ettei mitään kovin aikaista hiihtotalvea ainakaan tälle seudulle tule. Ehdottelin kyllä Kuusamoon lähtöä, mutta päädyttiin kuitenkin siihen, että eiköhän me Parkanossakin ehditä hiihtelemään sen verran mitä tarvii.

Parkanon elinvoimajahti keräsi hyvin porukkaa niin omasta, kuin naapuripitäjistäkin. Kuntaliiton tapahtumissa minulle tutuksi tullut Porin kaupunginjohtaja Lauri Inna piti hyvin Parkanolaisia miellyttävän puheen iltatapahtumassa kehuessaan järjestelyitä ja ylipäänsä koko ideaa. Porin kaupunginjohtaja on osaltaan vaikuttaja silloin, kun mahdollista Pori-Haapamäki ratahanketta yritetään eteenpäin viedä. Tällaisiin henkilösuhteisiin tämä koko tapahtuma on tarkoitettu. Kaupungin elinkeinoelämän markkinointia. Siihen monet yrityselämän edustajat saivat kontakteja. Onko tapahtumalla tuloksia tuottavaa, sen aika näyttää. Monella suulla kuitenkin tapahtuman merkitystä kiiteltiin.

Parkanon kaupunginvaltuusto taas pitkästä aikaa kokoontuu. Tosin lyhyehkön asialistan kanssa. Tuulimyllyistä puhutaan ja pitkälti samoilla vanhoilla jorinoilla. Myllyjä saa tehdä, mutta ei mun näköalaan! TE-palveluiden alueellistaminen etenee niin, että Parkano ja useat muut läntisen Pirkanmaan kunnat rakentavat omaa aluettaan Sastamalan ympärille. Noin vuonna 2015 kävimme Sastamalassa samantapaista keskustelua alueellisesta TE- alueesta. Silloin kyseessä taisi olla ns. paras-laki. Jari Lindströn oli työministeri ja Sakari Puisto oli hänen avustajansa. Silloin ajatus ei tainnut edetä. Ehkä nyt on sopivampi aika.

Äskettäin kuollut Aira Samulin oli mukana puolustusministeri Jussi Niinistön järjestämällä Uudenvuoden vastaanotolla vuonna 2015.  Olihan hän Karjalan evakko, entinen lotta ja innokas rauhan aatteen kannattaja. Helenan kanssa sanoimme käsipäivät Airalle ja vähän juttuakin tuli.