Onko talousviisaus vanhoissa akoissa?

Torstai 9.11.2023 - Reijo


Nyt kai on uskottava, että ilmastonmuutos on tosiasia. Talvi kesti vajaan viikon verran. Päästiin toki suksille, ensimmäinen kymppi ladulla tänä talvena.  Käenkoskelle ajettiin hiihtolatu luonnonlumelle, joka kesti vuorokauden. Mietinnässä on ollut myöskin Kuusamon hiihtokeskus, mutta erinäköiset askareet ei tahdo antaa aikaa lähteä kovin pitkälle. No, ehkä se talvi tulee tännekin uudelleen!

Kateuskerroin on taas monessa paikassa päässyt vauhtiin, kun viime vuoden verotietoja on julkistettu. Harmi vaan, kun ei noille listoille ole päässyt. Kadehtijoita riittää silti. Ainoa mikä hieman aiheuttaa kademieltä on erilaisilla mielestäni melkeimpä "humpuukilla" rikastuneet. Erilaiset pelifirmat tahkoavat rahaa pääasiassa nuorison kustannuksella. Tai onhan niitä aikuisiakin pelihulluja. Onhan tuo ns. urheilu E-sporttikin pelijuttu. Olen kyllä sanonut, että itku taitaa tulla, kun ensimmäinen E-sportin pelaaja valitaan vuoden urheilijaksi. Työllistävä yritys ei aiheuta kateutta, vaikka saisi yrityksensä hyvin pyörimään ja saisi hyvän tuloksen. Se ei koskaan tule helpolla ja ilman riskejä.

Parkanon kaupungin talousarviota aletaan rakentaa tiukan talouden tarpeella. Paikallislehti kertoi olevan paljon sellaisia "rönsyjä" joita olisi mahdollista karsia. Ehkä sieltä antavat vinkkejä työryhmälle, jonka pitäisi saada taloutta tasapainotettua. Vaikka työryhmä on miehinen, ei sen pitäisi olla kovinkaan merkityksellinen. Tärkeintä on ymmärtää talouden realiteetteja. Ei ainakaan muissa toimielimissä kuunneltuna kovin suuria viisauksia ole tarjolla.

Kai se on niin, kuin valtakunnan politiikassakin, suurin viisaus on arvostelijoissa. Vaikka joku sanonta sanookin, että "viisaus on vanhoissa akoissa".

Kaikille isille: Mukavaa isänpäivää!