Säästöpolitiikka ei toteudu!

Torstai 16.11.2023 - Reijo


Sauvakävelyä vähän liukkailla kaduilla. Sitä tuo liikunta nyt on, kun talvi odottaa tuloaan. Tampereellakin pääsisi Kaupin laduilla suksittelemaan, mutta vartoillaan nyt vielä vähän aikaa. Onhan meilläkin Käenkoskella vähän lunta kasalla, mutta en tiedä koska saavat koneet levitykseen? Siitäkin jotkut vaivaa näkevät!

Myöskin siitä Parkanossa vaivaa nähdään, ettei rokotusaikoja olisi saatavilla. Meillä eläkeläisillä, kun on aikaa soitella, niin muutamalla soitolla linja aukesi ja rokotusajat saatiin ensi viikolle. Turhaa valittamista. Se on tuo periaatteellinen asenne, joka ohjailee monessa kohtaa meidän toimintojamme.

Presidentin vaaliennusteissa aletaan olla ehkä hieman lähenpänä toteutuvaa lopputulosta. Urpilaisen tulo Demarien ehdokkaaksi saattaa vielä selkeyttää tilannetta. Osa Haaviston nykykannattajista siirty Urpilaisen taakse. Myöskin Rehn saattaa vielä harmaudestaan huolimatta jonkin verran kiriä lähemmäs kärkeä. Urpilainen saattaa siirtyä jopa Stubin ykköshaastajaksi. Kaikki muut voisi heittää jo pyyhkeen kehään.

Parkano päätti viime valtuustossaan veroprosenteistaan. Se on aika jännää, että nyt puhutaan reilun 9 prosentin veroista, kun vielä vähän aikaa sitten prosentit liikkui reilussa 23 prosentissa. Korkeahan tuo 9 % on moniin suuriin keskuksiin verrattuna, mutta niissä väestön kasvu tuo aina lisää verotettavia. Silloin myöskin velkamäärä voi kohota korkeammalle. Talouden seurantaryhmä, jonka meillä pitäisi saada jotain esityksiä säästöistä ja lisätuloista, aloittaa työtänsä vasta silloin, kun olemme jo paljon hankalammassa tilanteessa. Jotkut varmasti laskevat tuulimyllyihin tai mahdollisiin muihin kertaluonteisiin tuloihin, mutta niillä ei pitkän ajan taloutta korjata. Todennäköisesti jo ensi viikolla taas esitetään uutta tointa sivistyspuolelle. Näin siitä huolimatta, että Kaarnaan investoitaessa isolla äänellä vakuutettiin, että työntekijöiden määrässä säästetään. Varsinkin, kun koululaisten määrä laskee vuosittain.