Puheista huolimatta "tykkilumiladulla"

Torstai 23.11.2023 - Reijo


Keskiviikkona taas uusi aloitus talven hiihtoihin. Laduntekijät olivat saaneet "Mantan lenkin" hiihtokuntoon. Kiitos siitä heille. Aika usein kuulee murinoita siitäkin, että lunta tehdään "tykittämällä". Kaikki maksaa, mutta myöskin useat yritykset ovat talkooapuna kustantamassa "lumitykkiä". Hiihtäjiä on kohtuullisen paljon Käenkosken laduilla. Mikä hienointa, myöskin eläkeläisiä, joille liikunta on ensiarvoisen tärkeää terveyden ylläpitämiseksi. Uskon, että terveydenhoitokuluissa säästetään hyvin äkkiä lumitykin kulut. Toivottavasti näistä kuluista marisijoitakin nähtäisiin joskus laduilla.  Torstaille sitten, eli tälle päivälle onkin jo luvattu luonnon apuakin ladun tekoon.

Kaikista ennakkopuheista huolimatta Parkanon kaupunginhallitus taas taipui jatkamaan koululle rekrytointisihteerin tointa. Tosin toimi on tällä erää vain ensi kesään asti. En voi kommentoida hallituksessa käytyjä keskusteluja, mutta epävirallisesti kylällä käyty keskustelu kyllä edellytti erilaista päätöstä. Edelleen talouden tosiasiat eivät näytä purevan luottamushenkilöjoukkoon. Talousarvioesitys näyttää edelleen lähes 2 miljoonan euron alijäämää. Hallitus tuota toki ensi maanantaina alkaa pähkäillä. Onko valmiutta todellisiin toimiin talouden vakauttamiseen jää nähtäväksi.

Valtion vanha virastotalo kolmostien varressa on surkea näky. Kaiken lisäksi vaarallinen. Rikotut ikkunalasit osittain ulkona roikkuen ja ovilasit hajalla. Kuka on vastuussa, jos joku nuori teloo itsensä noissa tiloissa pahasti. Rakennuksen omistajaa on turha silloin kysellä. Rakennus on tällä hetkellä pakkohuutokaupassa. Kaupungilla olisi ollut mahdollisuus huutaa rakennus ja laittaa purkuun. Kustannus kaupungille n. 150000 euroa. Tämä saattaa olla edessä jokatapauksessa, koska nykyisellä omistajalla ei ole rahaa, eikä halujakaan aluetta siistiä. Tietysti voi kysyä, kenen kullanmurut tuota tuhoa on rakennuksessa saaneet aikaan. Se on sitten jo eri episori.