Velkaantuvat kunnat.

Torstai 14.12.2023 - Reijo


Aina täytyy tässä vaiheessa vähän kehuskella hiitokilometreilläkin. Tänään, mikäli kelit vähänkin suosii, niin 200 kilometriä tulee tälle talvelle täyteen. Olemme pari viikkoa edellä viime alkutalvesta. Kierroksia tuolla 700 metrin ladulla n. 285 kpl. Nyt on taas lunta luvassa, että ehkä kierrosta saadaan pian pidentää. Hyvin on jo porukkaa ollut ladulla lyhyestä lenkistä huolimatta.

Parkanon kaupunginvaltuusto hyväksyi eilen talousarvion ensi vuodelle. "Sama kaiku on askelten" naapurikunnissakin ja laajemminkin kuntasektoreilla. Alijäämäisiä budjetteja väsäillään joka puolella. Niin kuin omassa ryhmäpuheenvuorossani sanoin, kenelläkään ei ole mitään lyhyellä tähtäimellä tehtävää korjausta tilanteeseen. Kun esim. henkilöstöpolitiikassa ei ole ennakoitu millään tavalla tulevaa talouden tilaa, niin sitä kipeämpää tekee korjaukset jälkikäteen. Uuden koulun rakentamisessa tehtiin virheitä uskomalla avoimeen oippimisympäristöön. Käytännössä se on osoittautunut henkilöstön ja oppilaiden kannalta toimimattomaksi ratkaisuksi.         Henkilökuntaa on tarvittu lisää, vaikka koulua rakennettaessa uskoteltiin pärjättävän vähemmällä väellä. Koululaiset ovat rauhattomampia hälisevässä ja rauhattomassa ympäristössä. Korjauksia on jonkin verran tehty, mutta ei huonoa saa korjaamallakaan hyväksi. Käsittääkseni jossain Helsingin seudulla vastaavaan avoimeen kouluun tehtiin miljoonaluokan korjaukset. Työryhmä sitten meillä tuo esityksiä millä taloutta aletaan tasapainottaa n. miljoonalla vuodessa. Siinä on haastetta!

Vahinko, ettei Paavo Väyrynen saanut kannattajakortteja riittävästi kasaan. Olisihan siinäkin ollut oma hupinsa vaalikeskusteluissa. Hupaisaa se näyttä olevan muutenkin. Ei kysymyksetkään ole aina kovin presidentillisiä, mutta ei ole ehdokkaiden vastauksetkaan. Voi olla, että nähdään yllätyksiä eka kierroksella. Ehkä mies ja nainen kahden kärki ja se mies ei ole Haavisto!