Joulun rauhaa

Torstai 21.12.2023 - Reijo


On oikein mukava, että sään ennustelijat näyttävät erehtyvän ennustuksissaan aika pahasti. Ennustettu "musta Joulu" on kuitenkin näillä näkymin hyvinkin luminen ja ajankohtaan sopiva. Tähän ikään jo kyllä muistaa säätilaltaan monenlaisia kelejä. On ollut myöskin kumisaapaskelejä, kun haudoille on kynttilöitä viety. Käenkosken hiihtoladut kaipaisivat vielä parikymmentäsenttiä lunta, että lumitilanne olisi hyvä.

Niin, että mitäkö nyt äänestetään, kun varmistui ettei Paavo saanut korttejaan kuntoon. Kyllä siinä Paavo ja muutama häneen uskova tarvitsisi jonkinlaisen urhoollisuusmitalin hyvästä yrityksestä. En toki Paavoa olisi äänestänytkään, jollei vastassa olisi olleet Pekka tai Li. Nythän siellä on kuitenkin muutamia ihan tolkun ehdokkaita, että eiköhän sieltä sopiva ja pätevä löydy.

Parkanon kaupunginhallitus piti viimeisen kokouksensa kuluvalle vuodelle. Meillä on iso ongelma siinä, että kokouksiin kerätään liian paljon asioita ja samassa yhteydessä vielä useitakin esittelijöitä kokoukseen kyllä liittyvissä asioissa. Sitten, kun kokouksessa on jaarittelijoita ja puheenjohtaja ei niihin jämäkästi puutu, niin kokoukset kestää viisikin tuntia. Kolmen tunnin kokouksen jälkeen asiassa pysyminen näyttää hallitsemattomalta. Kokouksessa puhutti tilatyöryhmän saamattomuus päivähoitolasten hoitotilojen haussa. Nykyinen hoitopaikka, entinen keskuskoulu, eli ns. Lystinmäen hoitopaikka on osoittautunut epäpuhtaaksi. Lapset ja hoitohenkilöstö oireilee. Useita sairaslomia ja jopa muutto paikkakunnalta tämän takia. Parkanosta löytyy tyhjiä tiloja ainakin tilapäiseen käyttöön, mutta niihin ei ole haluttu edes tutustua. Ainoana vaihtoehtona nähdään vanhan päiväkodin purkaminen ja vuokramoduulien tuominen tilalle. Kallis ja ei mitenkään nopea ratkaisu. Kaikille ei ilmeiseti ole vielä kaupungin taloudellinen tilanne auennut. Ensi vuosi alkaa sitten ilmeisesti näissä merkeissä.

Ensin julistetaan Joulurauha. Jollain tavalla tuntuu, että Joulun ja Joulun sanoman merkitys käy vuosien kuluessa entistä tärkeämmäksi. Onko se siinä, että on aikaa valmistautua ilman suurempaa häsläystä. Toki tuo oma reilu 13 hengen "tonttujoukko" on aattopäivänä Jouluaterialla, mutta sitä on ehtinyt valmistella (ainakin Helena, jolle vastuu pääosin on langennut).

Kaikille Siunattua Joulun aikaa!