Jyvät ja akanat...

Torstai 11.1.2024 - Reijo


Presidenttiehdokas kisassa alkavat jyvät erottua akanoista. Kaksi mielenkiintoista ohjelmaa ulkopuolella varsinaisten tv-tenttien. Vaaleihin Tommolan kanssa ja Luokan edessä tuovat ehdokkaista paljon enemmän esille, kuin pönöttävät tv-tentit. Toki isot erot esiintymisissä on yksittäistenteissäkin. Tähän asti ehdoton ykkönen on ollut Aaltola. Haavistokin onnistui kokemuksellaan aika hyvin. Luokan edessä Haavisto osasi olla aika leppoisa ja osasi asennoitua yleisöönsä. Onhan siellä aikamoisia mokailijoitakin. Kommari Li ei tiedä Brasilian pääkaupunkia, Essayahin maitolitra maksaa 0.29 €. Tosin siinä lienee maatalousministerille "pikku lipsahdus". Maitolitrasta tuottaja saanee suurinpiirtein tuon verran. Essayahin tentti oli huippua, ehkä jopa kärkeen. Merkillistä, että on niin yksinkertaisia toimittajia, että samaa asiaa pitää toistaa moneen kertaan, ennenkuin menee jakeluun. Sitten jää monta tärkeää kysymystä kysymättä. niinkuin tentin arvioijat totesivat.

Haaviston "morsian" Antonio haluaisi lapsen. Mitä siinä muuta; kuin alkaa "jyystään" Haaviston kanssa. Kyllä se siitä!  Harkimon uusin "nuorikko" haluasi, että pressan puolisollekin maksettaisiin palkkaa. Samaa jossain muodossa haluaisi myös Rehnin muija. Kyllähän tuo pressan palkkio on aika kevyt, ettei siitä muijalle paljon heru. Onneksi kaikki nuo edellä luetellut saavat jäädä murehtimaan huoliaan ainakin seuraavaan vaaliin asti. Andersson hyväksyy, että Nato voi puolustaa Suomea tarvittaessa, mutta ei saa tulla Suomen maaperälle. Että etänä vaan! Halla-ahon kuivakasta esiintymisestä ei paljon irtoa. Yleisradiolta rahaa pois. Siltä osin kyllä, että persut saa kyllä aivan liikaa elintilaa sielläkin. Vielä vähän. Stub, Rehn ja Urpilainen ovat vihervasemmiston kanssa löytäneet kolmannen sukupuolen. Varmaan esittelevät jossain vaiheessa.

Ensi viikolla alkaa ennakkoäänestys ja itsekin alan kiertää laitoksia ja kotiäänestyksiä parin muun toimitsijan kanssa. Myöskin kotiäänestyksiin täytyy muutama päivä varata. Todennäköistä on, että sama rumba myös toiseen kierrokseen.

Ulkoministeriössä olisi varmaa karsimisen varaa. Lähes 3 tuhatta työntekijää joista muutamat ehtivät kirjelmöidä ulkoministerille kritiikkiä. Ei muuta kuin potkuja!

Paikallispolitiikassa onkin sopivasti taukoa. Asioita varmaan olisi, mutta herrat ovat katsoneet, ettei kiireellisiä. Sitten taas istutaan monta tuntia ja syntyy hutiloituja päätöksiä. ei se kuntatalouskaan viivyttelyllä korjaannu. Eikä lapsille päivähoitopaikat.