Asiantuntijoita maa väärällään!

Torstai 18.1.2024 - Reijo


Hiihtotavoitteet "kusee" aika pahasti. Pakkasraja on ollut n. 15 astetta. Ja pari viikkoa on mennyt pahasti yli. Ehkä se tasottuu, kun talvi etenee!

Gallupit ei äänestä. Näin sanovat poliitikot aina vaalien alla. Nyt, kun galluppeja ei pressan vaaleista ole julkistettu pitkään aikaan, se näyttää olevan monelle ongelma. Kyllä paras galluppi on äänestyksen tulos. Jopa nuorisovaalien tulosta jotkut pitävät jonkinlaisena ennusteena. Jos äänestyksen mittarina on esim. onko hyvän näköinen ja muuta vastaavaa, niin ehkä vaatii nuorilta vielä vähän kypsyttelyä. Vaalitentit on aika tavalla olemattomia. Jonkun kanssa jankataan muutaman vuoden takaisista sanomisista, tai esim. tämänhetkisistä sodista, joissa Suomen presidentillä ei ole minkäänlaista jakoa eikä sananvaltaa. Minkäänlaista tasapuolisuutta ei puheenvuoroissa ole ollut. Kyllä kaikki ehdokkaat on tässä vaiheessa samalla viivalla gallupkannatuksista huolimatta. Luulisi toimittajienkin tietävän mitä kuuluu presidentin tehtävänkuvaan. Sitten on vielä "asiantuntijoita" joilla on myöskin omat mielipiteensä ehdokkaaseen ilman asiallisia perusteita.

Yleensäkin meillä on harvinaisen paljon eri alojen asiantuntijoita. Näiden asiantuntijoiden opeilla luulisi, että kaikki sodat olisi jo aikoja sitten loppuneet. Kuinka paljon Suomessa maksetaan kaikkien alojen asiantuntijoille ihan huuhaa tiedoista. Näitä asiantuntija neuvoja jaetaan mm. somen eri alueilla. Onko joku tik tok "totuuden torvi". Valitettavasti esim. monet nuoret majailevat siellä ja rahoittavat joitain tyhjäntoimittajia. Ihmeen paljon on näitä, jotka eivät ole koskaan edes oikeaa työtä tehneetkään. Kasvaako kansantalous tällä? Tulee näitä viisaita joiden mielestä ruuan varastaminen kaupasta ei ole väärin, niin kuin joku näyttelijäsuvun lapsukainen ilmoitti. Joku toinen ilmoittaa, että elelee erinäköisillä avustuksilla. Joku sai 7000 € kk palkkaa ja silti sai asumiseen avustusta! Vaikka en kaikkia nykyhallituksen toimia hyväksykään, niin kohtuus kerjätessäkin.