Pressavaaliennuste; Mies valitaan, tai ainakin oletettu!

Torstai 25.1.2024 - Reijo


Huononakin alkutalvena sen verran kuitenkin hiihtokelejä, että nyt ollaan puolessa välissä tuhatta kilometriä. Onhan toki kelejä ollut, mutta itsesuojeluvaisto ei päästä parinkymmenen asteen pakkasella suksille. Nyt taas sopivia kelejä ja ensi viikolla ehkä lämpöasteita! Myöskin muutama päivä pressavaalien äänestysten kanssa on aikaa vienyt.

Siinäpä sopiva aasinsilta ajankohtaiseen asiaan. Monin paikoin puolet jo äänestänyt ennakkoon ja useita vaalitenttejäkin vielä tulematta. Tänään vielä Ylen tentti ja samassa yhteydessä kerrotaan viimeinen galluppi. Joku tuhannen hengen kysely ei paljoa vielä suunnasta kerro. Varsinkin, kun virhemarginaali on 3 prosentin luokkaa. Kun Halla-aho ja Haavisto ovat kärjessä epäsuosituimpien ehdokkaiden joukossa, niin tulevaa pressaa on ehkä helppo veikkailla. Jollei Olli Rehn yllätä? Olisiko KD:n ja RKP:n kannattanut mennä suoraan Rehnin taakse. Toki häiritse se ylimääräisten sukupuolien löytyminen, niin Rehnin, kuin Stubinkin kannanotoissa. Halla-aho ja Essayah osaavat tuon asian sanoa selkeästi ja ymmärrettävästi. Mies ja nainen, se ei tarvitse selittelyä!

Pitkästä aikaa päästiin kaupunginhallituksessakin kokoustamaan ja vaihteeksi myös äänestelemään. Tiukka talous aiheuttaa monissa kunnissa hakemaan taloudellisia sopeutuskohteita. Niin Parkanossakin. Kun ei talouden tunnusmerkkejä ole ajoissa tunnistettu, niin painetaan paniikkinappulaa. Yhteistoimintaneuvottelut aloitetaan koko henkilökunnan kanssa. Aivan eri asia on johtaako ne mihinkään. Ainakin syntyy keskustelua ja työntekijät alkavat kytätä toisiaan sillä silmällä, että tuosta voisi päästä eroon. Joku näpyttelijä kirjoittikin, että YT:t alkavat samaan aikaan, kun uusia paikkoja täytetään ja laitetaan avoimiksi. Näin oli nytkin hallituksen listalla, mutta se saatiin sentään torpattua. Leppäkosken sähkön osakkeita oli tarjolla runsaan 160000 euron hintaan. Tämäkin sentään saatiin hylkyyn. Vastaesitys oli myöskin osaosto, joka sekin äänestettiin nurin. Tosin se oli turha äänestys ja esitys, koska myyntiehdot kielsivät osaoston.

Näillä asioilla painitaan pitkin kevättä. Yleisöltäkin säästökohteita kyseltiin, mutta aika pienet oli eväät siltäkin suunnalta.!