Äänestämään taas!

Torstai 1.2.2024 - Reijo


Taas saadaan äänestää. Olihan tuo ilmeisesti melko selvää, että kerralla tämä pressakierros ei tule valmiiksi. Laitosäänestykset kiertelemme uudelleen ja ison joukon kotiäänestyksiä. Hyvä näin! Näyttää siltä, että äänestäjät haluavat varmistaa, ettei joku määrätty ehdokas tule valituksi. Ei ole pelkästään valinnasta kysymys, vaan myöskin siitä, että joku ei tule valituksi. Näyttää ennusteissa siltä, että valinta alkaa olla taputeltu. Olemme tuossa kevään korvalla lähdössä Espanjan reissulle ja olen ilmoittanut monille, että jos valituksi tulee sellainen jolla ei ole lisääntymiskykyistä puolisoa, niin jäämme Espanjaan. 

Kun olemme kiertäneet laitoksia ja kotiäänestyksiä, niin moneen kertaan varmistettu vaalisalaisuus on erittäin tiukkaa. Monta allekirjoitusta, leimaukset, pariin kirjekuoreen äänestäjän toimesta ja muita kirjauksia henkilöllisyydestä ym. Samaan aikaa on menossa kirkolliskokousedustajien maallikkojäsenten vaali. Siinä voit kirjoittaa äänestyslippuun ehdokkaasi numeron ja laittaa kirjekuoreen ja nimesi päälle sekä käydä pudottamassa seurakunnan postilaatikkoon. Vaalisalaisuuskäytäntöjä on monenlaisia. Varmasti sielläkin edustajat tulee valituksi.

Seuraavassa kaupunginhallituksen kokouksessa pitäisi pikku hiljaa saada vähän lihaa luitten päälle taloudellisessa sopeuttamisessa. Sivistyspuoli, vaikka on tällä hetkellä suurin rahankäyttäjä, näkyy linnoittautuvan hyvin poteroihin. Ei meiltä ainakaan! Investoinneissa voi tietysti aina säästää, mutta sekin on lyhytnäköistä, jos on kiireellisiä ja taloudelliseen toimeliaisuuteen perustuvia investointeja.

Enskuun jälkeen on jo huhtikuu, joten kesää kohti!