59-41

Torstai 8.2.2024 - Reijo


Taitaa taas pakkanen tulla rajoittamaan suksittelua. Keskiviikon 15 astetta ei vielä pysäyttänyt, mutta ei se enää nautintoa ole näillä keleillä. Tänään lukion Abit viettävät penkkareitaan. Kylmää kyytiä rekan lavalla. Meidän tyttären tyttö Pinja muiden mukana. Se on kai pukeutumiskysymys tuo tarkeneminen. Näinhän se on. Onko ikääntyessä vain alkanut sääliä itseään?

Lauantaina menemme Keuruulle saattamaan haudan lepoon entistä Parkanolaista opettajaa ja kaupungin ja seurakunnan luottamushenkilöä Sakari Moisiota. Taidan olla nykyisistä  valtuutetuista ainoa, joka on silloin jo ollut valtuustossa, kun Moisio toimi kaupunginvaltuuston puheenjohtajana. Helena toimi kirkkovaltuustossa samaan aikaan, kun Sakari oli siellä talouspuolella luottamushenkilönä. Olemme muutaman kerran tavanneet Parkanossa viime vuosina. mm. Sakari Moisio oli juhlapuhujana Parkanon kaupunginvaltuuston 100 vuotisjuhlassa.

Presidentin vaalien äänestykset laitoksissa ja kotiäänestyksissä on omalta osaltani hoidettu. Oma äänestämisemme tapahtuu perinteen mukaan varsinaisena vaalipäivänä. Aika mielenkiintoista muutamissa paikoissa oli kieltäytyminen äänestämästä, kun ei ollut enää omaa ehdokasta. Eihän niitä kaikille riitä, kun yhdeksästä vain kaksi jää jäljelle. Niistä toinen valitaan, vaikka muutama jättää äänestämättä. Voi olla, että se jota ei haluaisi tuleekin valituksi. Demarit teki eduskunnan puhemies äänestyksessä karhunpalveluksen Haavistolle äänestämällä tyhjää. Eli tavallaan Halla-ahoa vastaan. Persut kyllä käyttävät tuon tilanteen hyväkseen ja Stubbi saa ääniä. Todennäköisesti muutenkin näin olisi käynyt. Villi veikkaus tuloksesta 59-41 Stubbille!

Tuttuja otsikoita kunnissa ja yrityksissä. Sopeutusta ja yhteistoimintaneuvotteluja. Samaan aikaan maan hallitus uhkailee veronkorotuksilla ja erilaisilla leikkauksilla. Mihin kaikki ne rahat ovat kadonneet, mitä vielä jokunen vuosi oli huru mykke. Valtionhallinnossa puhuttiin jakovarasta. Jaettiinko sitä vääriin kohteisiin?

Kaikesta huolimatta Liukasta Laskiaista!!