Stubin valtakuntaan

Torstai 15.2.2024 - Reijo


Täytyy myöntää, ei nuo ennustajanlahjat kovin hyvät olleet ainakaan pressavaalien prosenteissa. En uskonut, että niin monet otti nokkiinsa, kun ei "omaa" ehdokasta ollut mukana. Kyllähän sitä oli aistittavissa, että näin käy, mutta noin isolle joukolle. "Asiantuntijat" oli näkevinään jopa kaikkien aikojen vaaleihin verrattuna "huipputasaista" lopputulosta. Kuitenkin esim. Halosen ja Esko Ahon välinen kisa oli lähes samoissa lukemissa. Kymmenyksen ero. Samoin Halosen ja Niinistön kisa. No valittu presidentti on niin kauan ainakin hyvä, kun eka kerran mokailee. Uusi aika vaatii uuden ajan presidentin ja siinä varmaan Suomi onnistui. Hyvä näin!

Kun valtakunnassa haetaan säästökohteita, niin ensimmäinen poispotkittava sais olla tasa-arvovaltuutettu. Jos tällä tätillä ei ole tärkeämpää tekemistä, kuin puuttua Parkanon kaupungin sopeutustyöryhmän kokoonpanoon. Vaikka asiasta kaupungin luiottamushenkilön toimesta haluttiinkin saada tällä julkisuutta, niin luulisi tärkeämpiäkin asioita olevan valtakunnallisella virkamiehellä,    ( tai naisella). Onko naissukupuolisuus tärkeämpi työryhmään valinnassa, kuin se, että asia edes vähän kiinnostaa? Tietysti voi miettiä millä pitää julkisuutta kaupungin luottamushenkilöiden hakea, kun kuitenkin piiloutuu samalla julkisuuden taakse.

Joka tapauksessa tuo sopeutusryhmä on toivottavasti saanut jotain aikaiseksi. Niitä aletaan nyt luottamuselimissä tutkailla. Samaan aikaan joillakin on näkemystä, ettei mitään tarvetta olekaan säästöihin, kun kaupunki kuitenkin tehnee ylijäämäisen tilinpäätöksen. Tulevaisuus ei kuitenkaan näytä yhtä ruusuiselta. Valtionosuudet laskee ja väki vähenee. Kun kaikki tuo so-te rumba on saatu päätökseen niin luulen, että aika moni kunta on saman tulevaisuuden edessä. Kepun ja demarien lupaama "palvelut paranee ja rahaa säästyy" voipi haihtua pilvilinnoihin.