Voihan demarit:::::

Torstai 7.3.2024 - Reijo


Muutama flunssapäivä ja ulkoilut jääneet aika vähiin. Ehkä tänään jo suksille. Melkeimpä sängyn pohjalta televisiota katellen päivät menneet. Keskiviikkona uusintana ( niinkuin nykyään melkein kaikki ohjelmat) dokumentti huutolaisista. Tiedän kyllä aika paljon köyhyydestä ja siitä on lapsillekin joskus kerrottu. Tuo huutolaisaika on kuitenkin ihan oma lukunsa suomen historiassa. Tämän päivän kaiken marisijoille tekisi hyvää näyttää juuri näitä ohjelmia. 

Tänäpäivänä koululaiset ei syö koulussa, vaan haetaan jotain pikaruokia ja energiajuomia kaupasta. Onko kotona totuttu liian hyvään. Toisaalta koulussakin voisi harkita kannattaako sellaista ruokaa joka oikeesti ei ole hyvää edes valmistaa. Perunamuussi, Makaronilaatikko sekä Lihapullat suosikkeja ja varmaan yhtä terveellisiä ainakin, kuin energiajuomat.

Valtuutettu Uotila oli taas päässyt mieliaiheeseensa rutisemaan parkanolaisesta päätöksenteosta. Ja niinkuin aina muistaa vähän väärin. Pitänee Yläriin vähän oikaista. Vaikka toinen demarivaltuutettu hallituksessa esittikin ilman kannatusta, että sopeutustyöryhmän valmistelua jatketaan, tämä esitys oli myöskin allekirjoittaneen kannatetussa esityksessä. Se ilmeisesti Uotilaa jäi kaivelemaan, kun häneltä jäi valmisteltu puhe valtuustossa pitämättä. Nämä puheet kyllä kuultiin valtuustoseminaarissa. Niissä ei mitään valaisevaa ollut!

SDP:n toiminta on muutenkin mielenkiintoista. Eräs tunnettu demarien valtuustoehdokas soitti ja haukkui allekirjoittanutta ilmeisesti osasyyllisenä siihen, ettei hän ollut päässyt terkkariin hoitoon. Hän oli kuullut hallituksen jäseneltä, että olin kehunut Parkanon hyvin toimivaa palvelua. Tottahan tuo onkin, mutta yleensä hallituksessa käydyt keskustelut jäävät sinne.