Tohtoreitako tarvitaan??

Torstai 18.4.2024 klo 12.39 - Reijo


Takatalvi uhkaa, näin ainakin säätiedotteiden mukaan. Oikeastaan hyvään aikaan, ettei sitten enää Toukokuulla! Tulvavesi vain jatkaa nousuaan. Onneksi pirtti on sen verran korkealla, ettei kastumista tarvi pelätä. Joskus ihmetyttää tuo talojen rakentaminen niin lähelle vesirajaa, että vähänkin isomman tulvan aikana pitää rakennella erilaisia esteitä, ettei pirttiään kastelisi. Nuo tulvatkaan ei ole ainutkertaisia. Niitä on ollut kautta vuosikymmenien.

Maan hallitus pääsi taas "mielipuuhaansa", nyhtämään veronmaksajin vähiäkin rahoja. Välillä ainakin nämä saksien ym. heiluttelut näyttää siltä, että tätä on oikein odotettu. Niinkuin Soini sanoi jossain jälkiviisaissa, että kokoomus ei vielä ole omiltaan leikannut, eikä tehnyt sitä nytkään. Ihan sopiva raja tuon eläkkeiden verokorotusten osalta oli tuo n. kaks tonnia, mutta miksi se pysähtyi 4 tonniin. Kun 700000 vuodessa eläkettä saava vuorineuvos itkee veronkorotustaan, se osoittaa, ettei koskaan ole tarpeeksi. Luulisi tuonkin ukon jo vuosien aikana keränneen vähän sukanvarteen, mutta ahneus on rajaton. Punavihreä oppositio verottaisi mielellään ansiotuloja reilummin ja vihreäthän ehdotti indeksikorotuksen leikkaamista kaikilta eläkeläisiltä. Siinä niiden viisaudet! Alvin nostaminen ehkä kuitenkin ainoa oikea, kun jotain pitää tehdä lisätulojen saamiseksi. Kun se ei koske ruokaa, niin se on kuitenkin tasapuolista. kyllähän jotkut itkee jopa karkin hinnan nousua muutamalla sentillä! Viinaksiin ja tupakkaan ei uskallettu puuttua. Oluen kohdalla jopa hieman alennetaan. Melko typerää. Liikunnan edistämisen kohdalla karsitaan. Sauli Niinistö joskus ehdotti, että kiipeilkää puissa, niin ennekin tehtiin. Varmasti hyvä neuvo sekin!!!!!! Tytti Tuppurainen kantaa huolta tohtori koulutettavista. Siinä oikein työväen edustaja. Mihin tarvitaan tohtoreita, joita on jonossa työttöminä? Työntekijöitä tarvittaisiin useille aloille, mutta ammatti-koulutuksesta säästetään.

Parkanon kaupungin sopeutushankkeet on edelleen työn alla. Vain henkilöstörakenteeseen puuttumalla on todelliset pitkän aikavälin säästöt saatavissa. Toivottavasti tähän löytyy ryhtiä kaupungin luottamushenkilöiltä.