Mukavaa Vappua!

Torstai 25.4.2024 - Reijo


Sitten takatalvi jäinen ehti.... tai useampikin. Nyt jopa Pouta Pekkakin lupaili ainakin muutaman päivän lämpimämpiä kelejä. Kyllä sieltä kesä tulee. Aina se on tullut!! Harmi, kun vesi Viinikanjoessa alkaa laskea vauhdilla. Ei pääse enää soutelemaan nurmikolla.

Kovin on nykyiset oppositiopuolueet lyhyt muistisia. Kaikki oli hyvin silloin, kun Antti Rinne pääministerinä mainosti, että Rahaa ON. Kovin nopeasti ne rahat kuitenkin hukkui, kun Marinin hallitus pääsi törsäämään. Minkään hallituksen aikana ei Suomi velkaantunut niin paljon, kuin edellisen Rinteen-Marinin hallituksen aikana. Jopa niin, että Sipilän hallituksen aikana velanotto katkaistiin. Mitä erinomaista esim. media näkee edelleen Marinissa, kun jokainen liikahdus halutaan julistaa isoilla otsikoilla. Jopa vähän huvittavasti. Viimeisin otsikko Marinin kone ei päässyt lähtemään. En tiedä mihin oli menossa, mutta käsittääkseni kyseessä oli kuitenkin Finnairin kone.   En toki kaikkia nykyhallituksenkaan toilailuja ymmärrä, mutta on niillä jotain säästöajatuksia oikeitakin. Kun edelleen suurin osa myöskin kansanedustajista on sitä mieltä, että monen vuoden aikana rakennettu So-te on kallis ja toimimaton, niin miksi sen annettiin mennä läpi. Uskoiko kaikki demarien lupauksiin, että hinnat laskee ja palvelut paranee ja kepun lupaamat terveyskeskukset säilyvät joka kylässä.

Parkanon kaupunkin sopeutusryhmässä on hieman edistytty. Ryhmillä alkaa suurinpiirtein olla käsitys missä mennään. Ainakin melkein kaikilla. Käsityskykyä koeteltiin myöskin Rambolin vanhan lukion rakennuksesta tekemän kuntoarvion kertomisen jälkeen. Talohan on lähes mätä. Uuden todennäköisesti rakentaisi samalla rahalla mitä korjaaminen maksaisi. Ja korjattu ei olisi mikään tae rakennuksen käyttömahdollisuuksille. Jokunen vielä etsi mahdollisuuksia lähinnä lapsellisilla osakorjaus esityksillä. Vaikea on tietysti antaa periksi, että onkin ollut väärässä ko.rakennuksen säilyttämistä puolustellessaan. Vahinko vaan, että aikanaan jotkut "asiantuntijat" saivat päättäjät uskomaan, että kaavamuutos niin, että lukio suojellaan auttaisi jollain tapaa alueen rakentamista. Toivottavasti nämä asiantuntijat ovat nyt valmistelemassa ratkaisua millä suojelupäätös saadaan purettua. Muuten tuosta rötisköstä tulee kallis riippa Parkanolle!

Iloista Vappua!