Leppäkoski puhuttaa!

Torstai 16.5.2024 - Reijo


Äitienpäiväviikonlopun vietimme Helenan kanssa Laukaan Peurunka kylpylässä. Täytyy suositella, on kyllä hyvä paikka. Majoitus hyvä, ruoka hyvää ja lenkkimaastot loistavat. Peurunkajäven maisemat kesäisen komeat.  Kolmen päivän jälkeen tuli ajatus, että tänne voisi tulla uudelleen.

Nyt sitten onkin saanut mennä taas senkin edestä, että saa kotoympäristöä vähän edes kesäkuntoon. Vesipumppu jokirantaan ja ensimmäisiä kesäistutuksia maahan.  Perunaakin malliksi. Laiturikin menossa hyvän matkaa jokeen.

Ylioppilasjuhlaakin tiedossa, kun  Maaritin Pinja tyttö kirjoitti hyvillä arvosanoilla lakin arvoisesti. Ensimmäinen etappi valmis. Vielä kun keksii miksikä aikoo isona, niin hyvä tulee.

Eduskunta vääntää parhaillaan alkoholilain helpotuksia, eli halutaan opettaa ihmisiä juomaan lisää. Toisaalla tehdään työtä kulutuksen vähentämiseksi ja nyt maan hallitus pyrkii toiseen suuntaan. Kun kaupat tekevät jatkuvasti yhä suurempaa tulosta, niin luulisi, ettei alkoholin myynnillä tarvitsisi lisää haalia. Toisaalla kulutuksen lisääminen kuitenkin tietää myöskin haittojen lisääntymistä.

Leppäkosken sähkön kokouksessa esille tuodut asiat edelleen aiheuttavat uusia otsikoita. Mm, Aamulehti ottaa asian edelleen isoilla otsikoilla. Tietysti se vähän ihmetystä herättää, kun useat kuntaomistajat ja muita suuria omistajaryhmiä on vaatimassa erityistilintarkastusta yhtiölle. Parkanolaisia on laajasti ihmetyttänyt kaupunginhallituksen puheenjohtajan lausunto Aamulehden haastattelussa;" jossa hän kertoo luottavansa täysin yhtiön johtoon". Kuitenkin Kaupunginhallitus juuri on tehnyt yksimielisen päätöksen erityistilintarkastuksen vaatimisesta. Samoin KH antoi yhtiökokousedustaja Turuselle vapaat kädet päätökseen, kun keskusteltiin mahdollisesta tilinpäätöksen hyväksymisen epäämisestä. Tämän äänestyksen sen esittäjät kuitenkin hävisivät. Myöskin yhtiön hallitukseen esitettiin muutoksia!