Se on kesää....

Torstai 23.5.2024 - Reijo


Nurmikon leikkuu ei ihan heti onnistunutkaan. Akku vaatii päivitystä, vaikka on talven ollutkin lämpimässä. No, onneksi aurinkoisia päiviä iittää ainakin jonkin aikaa. Lauantaina ajellaan taas Saarijärvelle yhdistyksemme OE:n vuosikokoukseen. Katkolla on taas puheenjohtajuuden kaksivuotiskausi. Välillä kaikki luottamustoimet kypsyttää, mutta ei ehdi pitkästyä tekemisen puutteeseen. Maanantaina olen kaupungin edustajana IPP:n yhtiökokouksessa. Voi olla, että kokous ei ole yhtä muutoshaluinen, kuin edellinen yhtiökokous, jossa hallitus ja isännät vaihdettiin.

Pitkästä aikaa saa taas katsella telkkarista oikeaa urheilua (keskiviikko) , kun ensimmäiset yleisurheilun GP kisat käydään Jyväskylässä. Onhan tuota jääkiekoilijoiden tarpomista tullut vähän seurattua. Ei tarvi tänä vuonna laulaa "poika saunoo". Todennäköisesti Ruotsi tiputtaa Suomen jatkosta.

EU-vaalien ennakkoäänestys alkaa ensi keskiviikkona ja pääsemme taas vaalitoimikuntana hommiin. Laitokset käydään läpi kolmen päivän aikana ja mahdolliset muutamat kotiäänestykset. Kovin suurta ei vaalien innokkuus näissä vaaleissa ole. Vaikka tärkeästä vaalista onkin kysymys, niin ei siellä Suomen mepit kovin paljon ole menestyksekkäillä esityksillään loistaneet. Vihdeät ja vasemmisto näyttävät kovasti hehkuttavan ennallistamis asetuksilla ja ilmastosäännösten tiukentamisilla. Se mallioppilaisuus vain tulee kovin kalliiksi Suomelle; mutta kysymyksessähän onkin "rahaa on" puolueet esittämässä.

Parkanon sopeutuskin eteni jo sen verran, että päätöksiä saataneen aikaan seuraavassa valtuustossa. Näin, kun vaalivuosi taas lähenee on valtuustossa varmaankin jonkinlainen huutokauppa käynnissä. Todellisten sopeutusten ja talouden tervehdyttämisen aikeet voidaan taas joidenkin mielestä unohtaa!! Jotkut kiipeilevät "lillukanvarsissa". Jopa niin, että henkilökohtaiset antipatiat saavat sijaa.