Ryhtiliikettä sopeutukseen!

Torstai 30.5.2024 - Reijo


En tiedä kuinka pitkä on miesmuisti, mutta ei miesmuistiin ole Toukokuulla ollut näin pitkiä hellejaksoja. Joskus kouluaikoina, kun koulut alkoivat vasta syyskuun ekapäivänä, silloin oli vielä hyvin lämpimiä kelejä. Ainakin ne pulpetissa istuen vaikutti siltä. Vaikuttaisi siltä, että kesä vähän vaihtaa aikataulua. No sen näkee taas syksyllä.

Eilen käytiin ekakerran taas EU-vaalien laitosäänestyksiä hoitamassa. Kohtuullisen hiljaista joka paikassa. Maailmankartan kokoinen lakana nimiä eripuolilta Suomea ja ei tuttuja nimiä monellekaan äänestäjälle. Houkuttele siinä sitten äänestämään. Kun ei saa millään tavalla "vinkata". Mulla olisi kyllä hyvä ja pätevä ehdokas nro 22, mutta jääköön se vain omaksi tiedokseni.

Parkanon kaupungin sopeutusesitykset etenevät. Demarivaltuutettu Ylärissä toistelee samoja jargoneita useaan kertaan. Kaupungilta on rahaa mennyt erilaisiin korvauslaskuihin ja investointeihin, mutta luulisi pitkäaikaisen valtuutetun ymmärtävän mikä ero on investointimenoilla ja käyttökuluilla. Kun talouden käyttömenoja ei saada kondikseen, niin silloin talouden pohja pettää. Silloin ei auta muu, kuin puuttua rakenteisiin. Se taas vaatii tiukkaa henkilöstöhallintaa. Parkanolla on noin 10 tuhannen asukkaan henkilöstökulut ja 6 tuhannen asukkaan tulot. Millään nippelisäästöesityksillä ei tilannetta oikaista. Kokoomuksen, Perusuomalaisten ja Kristillisten esitys n. 10 henkilön henkilöstövähennyksistä on realismia. Tästä n. puolet on toteutunut. Lisää ryhtiä tarvitaan.