Kepulla ja demareilla vaalikuumetta sopeutuksissa.

Torstai 13.6.2024 - Reijo


Joskus onnistaa. Sain nurmikon ajettua ennen vesisadetta. Vähän aikaa sitten jotkut valitteli helteistä. Nyt ei ole tarvinnut. Vois taas kesä tulla takaisin. Tuleehan se. Aina on tullut!

Maanantaina kaupunginvaltuusto ja tiistaina SASKYN yhtymäkokous. Vielä ensi maanantaille kaupunginhallitus ja sitten kokouslomat. Heinäkuu näillä näkymin vapaa. Ehkä jotain eläkeyhdistyksen juttuja Saarijärvellä ja kyläreissua Iisalmeen. Vieraitakin naapurimaasta on tulollaan jo tänään. Mukavahan se on, että sukulaiset kyläilee!

Kaupunginvaltuusto sai lopulta sopeutusohjelman valmiiksi. Tuntuu olevan tuttua kauraa naapurikunnissakin. Ikaalisten kaupungilla on samankokoisia sopeutustarpeita, kuin meilläkin kertoivat kuntapoliitikot, kun heitä tapasin. Ikaalisissa taistellaan vielä kyläkouluista. meillä nämä taistelut on käyty jo vuosia sitten. Kihniöläiset hakevat sopeutuksia ja mm. Kangasalalla kohtuullisen suuret tarpeet säästää.  Parkanon sopeutuspäätökset menivät kohtuullisen kivuttomasti. Demareilla ja kepulla on nyt jo kuntavaalikuume päällä ja sillä piti saada muutama puumerkki päätöksiin. Omassa ryhmäpuheenvuorossani sanoin, ettemme halua jättää seuraavaa valtuustoa samaan tilanteeseen, kuin Marinin hallitus Suomen talouden. Eli ei ajatustakaan, että taloutta pitäisi tervehdyttää jo hyvissä ajoin. Jos meidän esittämämme ja valtuuston enemmistön hyväksymä päätös myöskin rakenteiden korjaamisesta saadaan toteutumaan, taloudellinen tulevaisuus on paljon valoisampi seuraavankin valtuuston aloittaessa.