Hyvää Jussia!

Torstai 20.6.2024 - Reijo


Juhannusta kohti. Jollain tapaa tuntuu, että kesä on menossa turhan lujaa. Heinää kaadetaan joka puolella ja se tuntuu aina kesän kääntymisenä huonommalle puolelle. Ehkä ei sentään. Kesää riittää. Pari nuorta miestä ( poikaa) oli jonkun päivän kesälomalla mummulassa ja on vähän taas hiljainen pirtti, kun kuskailtiin pojat kotiin Alajärvelle.

Välillä vähän, tai aika paljon, ihmettelee tätä nykymaailman menoa ihan täällä kotimaassa. Ihmisiä puukotellaan ihan vaan huvikseen mm. kauppakeskuksissa, Kouluampumisia suunnittelevia naisia ja miehiä saadaan  onneksi ennen kiinni ennenkuin pääsevät toteuttamaan järjettömiä suunnitelmiaan. Ihmishenki on joillekin toisarvoinen. Sitten näitä puolihulluja päästetään vielä ehdonalaiseen ja suunnitelemaan uusia mielettömyyksiä. Osittain tämänlaatuisiin tapahtumiin yritetään hakea joitakin poliittisiakin ratkaisuja. Persut ei kai halua tällaisia ratkoa, ainakaan muiden ryhmien kanssa yhdessä. Onko viisasta? Mahtaako se alamäessä oleva kannatuskehitys siitä kohentua? Tuskin!

Kihniö sai paperille komeat luvut sopeutussuunnitelmissaan. Saman verran, kuin Parkanokin. Parkanossakin osa on vielä aika paljon orailla, mutta Kihniöllä vielä paljon enemmän. Veronkorotuksiin ei syksyllä millään alueen kunnilla ole varaa. Se vie vähäisetkin kasvun mahdollisuudet ainakin väestökehityksen ja yritysten lisäämisen osalta. Kyllä Kihniön ja Parkanonkin pitäisi enemmän löytää yhteistyön kautta kehitystä. Vaikka muutamat hankkeet ovat aiheuttaneetkin taloudellisia ristiriitoja ei niihin pidä hirttäytyä. Tiedän, että vihjailukin Kihniön kanssa tehtäviin yhteishankkeisiin nostaa monille niskakarvoja pystyyn, pitää silti pystyä tunnustamaan talouden realiteetit ja mennä sen mukaan.

Aurinkoista Juhannusta!!