Tarvitaanko vihreää eliittiä?

Torstai 8.6.2023 - Reijo

Nyt alkaa näyttää kesältä. Olihan tuo vähän tilauksessa, kun lapsenlapsi pääsee Sunnuntaina ripille. Mukavampi juhlia Sofian "aikuistumista"! Isosisko sai Lukiossa stipendin joten siinäkin on juhlan aihetta. Siitä on hyvä jatkaa viimeiselle luokalle.

Hienoa, kun alkaa televisioss näkyä kesän tullen oikiiaa urheiluakin. Kesän yleisurhelulähetykset alkavat ja jääkiekko onneksi jää taka-alalle.

Kokousrumbassa alkaa olla viimeiset kokoukset ennen lomia vuorossa. Eilen liikehuoneiston yhtiökokous. Ensi viikolla kaupunginhallitus ja Saskyn yhtiökokous. Pojat Alajärveltä ovat tulossa muutamaksi päiväksi mummolaan ja siihen on keksittävä tekemistä. Ehkä vähän kalastelua, pienoisgolfia ja muuta kisailua.

Orpolla ei taida enää ensi viikolla olla orpo olo. Näyttää siltä, että hallitus on syntymässä. Kyllä siellä moni takki on ollut aikamoisessa pöllytyksessä, kun sitä on käännelty. Miten kaikki uhoojat sulattavat erilaiset lehmänkaupat ja kuinka hyvät takuut niissä on, se jää nähtäväksi.

Jonkun vihreän kansanedustajan ulostulo eduskunnasta pudottuaan osoitti kuinka kaukana he ovat muusta maailmasta ja tavallisten ihmisten toimeentulosta. Sopeutumisraha joka on siellä 2-4 tonnin välillä kertoi, että kenellä on varaa tuolla rahalla jäädä kotiin. Haloo vihreät, paljon pienemmilläkin rahoilla joutuu monet pärjäämään. Tietysti se sopeutuminen voi olla vaikeaa, kun tottuu runsaisiin "lihapatoihin". Samaan sarjaan menee Osmo Soininvaara joka on sitä mieltä, että maaseudulla asuvia joutuu kehäkolmosella asuvat elättämään. Mistähän se Osmonkin leipä tulisi, jos ei maaseudulta. Maaseudullakin asuvat maksavat veroja, joilla maksetaan mm. Helsinkiläisten asumis ym. tukiaisia.

Sanna Marinin piti vielä päästä käymään veronmaksajien rahoilla Amerikassa ja salaseuran kokouksessa. 24000 € oli tämän tätin matkan hinta. Pitihän päästä vähän bilettämään!

"Tuttua masinointia"

Torstai 1.6.2023 - Reijo

Kesäntulo on ottanut hieman takapakkia, mutta siiä huolimatta jo kolmannen kerran nurmikonajo. Se jaksaa kasvaa, vaikka muuten on vähän viluista, mutta niinhän se kai menee, että "vilu viljan kasvattaa". Ainakin vanha kansa näin sanoo. Tuossa aamun lenkeillä on monessa kohtaa hyvin kasvaneita pajupeltoja ja puistoja. Katselen niitä vähän sillä silmällä, että olis hyviä koripajuja, mutta eipä taida enää kukaan pajuja ostaa. Lapsuudessa niitä kuorittiin varmaan tuhansia kappaleita. 100 kappaleen nipuista n. metrin pituisia pajuja sai 80 penniä. Ensimmäiset oikeat "tennarit" sain ostettua 6 nipulla. Eli 4.80 mk 600 kpl kuorittua pajua. Siinä sitä oli kesätöitä monena kesänä kaikkien muiden askareiden (mm. sokerijuurikkaiden harvennuksen lisäksi).

Tämä viikko alkoi maakuntavaltuuston kokouksella, jossa jälleen kerran vaihekaavan esittelyn yhteydessä palattiin mm. tuulivoimapuistoihin. Näitäkin ehditään pyöritellä vielä moneen kertaan, kun kaava päätetään vasta ensi vuona maakuntavaltuustossa.Kaupunginhallituksen viiden tunnin kokoustelulla jatkettiin iltasella. Hallintosäännön ajankohtaistaminen on työn alla. Sitä puidaan useampikin iltapäivä. Tiistaina IPP:n eli puhelinyhtiön yhtiökokousedustajana olin esittämässä Parkanon kaupungin kantoja käsiteltäviin asioihin. Sitten Persujen Jyväskylän puoluekokouksen en ole ollut niin valmiiksi masinoidussa kokouksessa mukana. Jotkut määrätyt tahot olivat keränneet kaikki saatavilla olevat valtakirjat kokoukseen. Joukossa oli entisiä työntekijöitä, osa pois potkittuja, osa eläkkeelle jääneitä jne. Muutama persukin oli ollut joukkoa masinoimassa. Valtakirjoja oli erään haastattelemani henkilön toimesta kerätty sillä perusteella, että pelastetaan yhtiö. Suuri osa valtakirjan antaneista ei tiennyt mihin paperiin nimensä laittoivat. Näillä kuitenkin onnistuttiin yhtiön hallitus kokonaisuudessa vaihtamaan ja toimitusjohtaja hyllyttämään. Sitä en tiedä mihin tällä pyritään muuta, kuin osinkojen jaon kasvattamiseen. Ainakin Parkanon ja monen muun kunnan osalta tämä tietää kuituverkko ym. kehityksen hidastumista. Ikaalisten kaupungin edustajat olivat kovin pahoillaan siitä, että muutamat Ikaalislaiset olivat torppaamassa kuntayhteistyötä.

Persut repeilee.

Torstai 25.5.2023 - Reijo

Kesä tuo omat askareet. Pariin kertaan jo nurmikon leikkaillut. On se kuitenkin mukavampaa, kuin lumen lykkiminen, joten antaa auringon paistaa ja vettä sen verran, että nurmikko kasvaa. Perunat jo nousseet pintaan, että uusia pottuja omasta maasta.

Maanantaina Pirkanmaan liiton ihmiset esitteli vaihemaakuntakaavaa ja siihen tulevia muutoksia. Parkanossa ja Ikaalisissa näyttää tärkeimmiksi asioiksi nousseen tuulimyllyjen vastustaminen. Samat 3-4 henkilöä näyttää käyttävän ison määrän energiaa kaiken mahdollisen löytämiseen jolla tuulivoimaa voisi vastustaa. Luonnon monimuotoisuus, lintujen muutto, välkkeet ja suhinat, kaikki on tarkistettu. Toisaalta vaaditaan, että on päästävä eroon kaikesta saastuttavasta energiasta. No, kukin taaplaa tyylillään.

Kokoomus ja Kepu itkee krokotiilin kyyneleitä. Pride henkilöt ovat kääntäneet näille puolueille selkänsä eivätkä päästä puolueita mukaan sateenkaarimarssille. Ei siitä huolimatta, vaikka suuri osa näiden puolueiden kansanedustajista puolusti väkevästi tämän homo ja lesbo yhteisön laillista oikeutta hämärtää mies- ja naissukupuolen olemassa oloa.

Samalla asialla oli Sanna Marin jopa Amerikassa asti. Kävi siellä ihan opastamassa miten pitää elää käyttäen esimerkkinään omaa nuoruuttaan "sateenkaari" perheessä. Aborttiakin pitää voida käyttää ehkäisykeinona, mikäli kaikki muut keinot on unohtuneet, tai muuten hukassa.

Ylöjärvellä Persujen porukka näytti esimerkkiä mihin tulee johtamaan persujen mahdollinen hallitustaival. Ryhmä lähes puolittui. Kysymys oli pitkäaikaisesta kehityksestä, jonka ilmeisesti Erja Pelkosen sooloilu laukaisi. Neljän ryhmä toimii uudella nimellä.

Persut pitää lauantaina puoluevaltuuston kokousta, joten Purran on pakko saada jotain aikaan jolla voi retostella kokouksessa aikaansaannoksellaan. Se voi tosin johtaa siihenkin, että Purralle näytetään hallitusneuvotteluista ovea ennen lauantaita.

Hallitusvääntöä.

Torstai 18.5.2023 - Reijo

Tässä nyt miettinyt, koska eläkeläisen kesäloma alkaa ja saako lomarahat etukäteen, vai loman jälkeen? Lomaltapaluurahoja ei ainakaan. No vitsailut sikseen. Tuossa käytiin keskustelua valtuuston kokouksen jälkeen eri työntekijäryhmien lomista ja niiden pituudesta. Kuntien ja valtion työntekijöillä on joka tapauksessa reilusti pitemmät lomat, kuin muulla työväestöllä. Onko se oikein? Ehkä "raskaat työt" vaatii vähän pitemmän palautuksen. Auttaiskohan se työvoimapulaan, että kaikilla olisi sama 4 viikon kesäloma ja viikko talvella. ainakin kustannuksia pienentäisi! Kansanedustajathan ovat työn raskaan raatajia, joten heille muutama kuukausi kesällä ja talvella on "paikallaan"

Tässä kesän korvalla Saarijärven lomakeskuksessa teemme rannan ruoppausta. Mielenkiintoista näin, kun ruoppausilmoitusta tehtiin niin selvisi, että meillä on vesijättömaata joka täytyy säilyttää koskemattomana. No onneksi ei ole isosta kysymys ja työ voidaan tehdä.

Parkanossa saatiin sivistysjohtaja valittua maanantain kokouksessa. Tasainen äänestys kahden ehdokkaan välillä. Uskon, että hyvä valinta. Mukava mies, mutta ei toivottavasti liian mukava. Auktoriteettia tarvitaan myöskin opettajien keskuudessa. Rehtorin paikka koululla on vielä haussa. En tiedä minkä takia. Kaksi rehtoria pitäisi kai riittää tuon kokoisella koululla? Ja kaksi on edelleen töissä. Ympäristösihteeri on vielä hakusassa. Eiköhän sitten ala kiintiö olla täynnä. Jostain päästä pitäis alkaa karsinta. Näin ainakin on lupailtu, kun hyvinvointialueelle siirryttiin.

Kesäkuussa vielä muutamia kokouksia ja sitten vähäksi aikaa hiljenee. Maakuntavaltuuston ryhmäpuheenjohtajien kokous vielä maanantaina. Pyhäniemen yhtiökokous olisi lauantaina, mutta ne on niin valmiiksi pureskeltuja, ettei mitään sanomista. Isot jyrää.

Maan hallituksen pureksijat joutuvat vielä käymään muutaman painin, että saadaan äänestäjille näytettyä, että kyllä me ainakin yritettiin. Ei tule olemaan helppoa millään porukalla. ensimmäinen ja ehkä toinen kin talousarvio valmistuu vielä kohtalaisessa sovussa. Seuraavat aihuttavat jo aika tavalla vääntöä ja epäilen, etteivät kaikkien housun perät kestä merivettä. Hallituksen hajoaminen ja ehkä jopa erään puolueenkin hajoaminen on lähellä parin kolmen vuoden sisällä.

Äitienpäivää

Torstai 11.5.2023 - Reijo

Se on kesää nyt: Näin voi sanoa muutaman lämpimän päivän jälkeen. Tulvat Viinikanjoella laskeneet ja laiturikin pian asennettavissa paikalleen. Uimaan en silti vielä mene ennenkuin vesi vähän lämpenee. Pihapuuhia riittää. Aina sama oksien karsiminen puista ja puskista. Nurmikon ajo sentään odottanee vielä viikon pari. 

Tänään illalla kaupunginvaltuusto iltakoulussaan haastattelee sivistysjohtaja ehdokkaat ja maanantaina tehdään valintapäätöksiä. Sitten alkaakin olla virkahenkilökunta johtoportaasta suurin piirtein uusittuna. Viime kunnallisvaalien aikaisia päälliköitä ei enää ole virassa. Tuskin tällä valtuustolla on siihen isompaa syytä, mutta osittain sattumatkin, eläköitymiset ym. muut syyt ovat aiheuttaneet uusiutumista.

Säätytalolla käydään edelleen hallitusohjelma neuvotteluja. Persut käyvät tosin välillä taas vaalejakin. Jotkut eivät oikein tahdo oivaltaa asioiden kulkua. Vaalit oli ja meni, Tynkkynen ja Peltokangas ja muutama muu. Turha someen on kirjoitella polttoaineiden hintojen alennuksista tai muista vaalilupauksistaan. Se on nyt vaan persujenkin nieltävä vaalilupauksiaan kakistelematta. Vastuussa olevilta odotetaan sen mukaista käytöstä.

Jääkiekon MM kisat alkavat Tampereella Perjantaina. Vaikka en nyt mikään kauhea fani olekkaan, niin täytyyhän noita katella, kun ei tuolta televisiosta paljon muutakaan katsottavaa tule. En silti ymmärrä, että kaikessa köyhyyttään valittava kansa maksaa 100-160€ lipusta, että pääsevät katsomoon katsomaan laillistettuja tappeluita!

Toinen pöllöporukka on se joka jonkun kääryläisen takia sekoaa kutomaan ja neulomaan vihreitä rääsyjä, joita puetaan itselle ja koirille ja varmaa lehmillekin. Toivottavasti ja uskoakseni ei ainakaan voita tuota skapaa!!!

Kaikille Äideille, Oikein hyvää Äitienpäivää!

KD hallitukseen

Torstai 4.5.2023 - Reijo

Niin se kuukausi vaihtui ja Vappu meni perinteisin menoin. Vettä ja lunta reippaasti ja lämpömittari välillä pakkasella. No ensi viikolla kai sitten taas kesä yrittää uudelleen. Toivottavasti nyt onnistuu. Talvivaatteet on vasta lähtövalmiina varastoon, kun ei tiedä koska tarve tulee.

Tänään lähdemme taas Saarijärvelle OE yhdistyksen vuosikokousta pitämään. Räntää ja pakkastakin uhkailee keskiseen suomeen: Ehkä siellä kuitenkin kesärenkailla pärjätään. Kokouksessa valitaan taas osa hallitusta ja hyväksytään tilinpäätös. Samalla on tarkoitus suunnitella uimarannan ruoppausta Heralammessa. Vähän sekin teettää askareita, vaikka toki työ jää ammattilaisille. Ehkä siitä sitten loppukesästä pääsee uimapaikkana saunan jälkeen nauttimaan.

Turusen Kauko KD:sta on mukana hallitusneuvotteluissa Säätytalolla. Tutun näköisiä rappusia mistä sieltä on kuivia otettu. Jussi Niinistön ollessa puolustusministerinä saimme olla uudenvuoden vastaanotolla samoissa tiloissa. Kovasti ovat puheenvuorot vaalien jälkeen pehmenneet vaalien aikaisista mahdollisilla hallituspuolueilla. Se oli tietysti odotettuakin. Jos kaikki pitäisivät tiukasti kiinni vaalipuheistaan, niin minkäänlaista hallitusta ei syntyisi. KD:lle vähän naureskeltiin siitä, ettei ole mitään kynnyskysymyksiä hallitukseen menossa. Sekin oli kuitenkin viisautta. Luulen, että Persut ja RKP joutuvat nielemään vielä monta kynnyskysymystä mitä alkuun esittivät. Nyt niitä vasta neuvotteluissa mitataan. Silloin ei tarvi kovin paljon peruutella, kun ei tee sellaisia kynnyksiä, minkä yli pitää pakosta hypätä. Periaatteitaan ei tarvi myydä, mutta joustaa on pakko, jos politiikassa meinaa pärjätä.

Yläri uutisoi hyvin valtuustoaloitteemme käsittelyn valtuustossa. Taisi olla ensimmäinen kerta, kun jotain valtuutettujen tekemää aloitetta käsiteltiin valtuustossa vielä sen jälkeen, kun se esitettiin loppuunkäsitellyksi. Tiedän kyllä, että joitakin korpee se, että esitämme lähinnä "yön yli" tapahtumiin osallistumisien karsimista kaupungin luottamushenkilöporukoilta. Kun jotkut eivät muistaneet tällaisia olleen, niin sitä sattuu, kun jostain syystä muistamattomuus iskee.

Persujen niskalaukaus....

Torstai 27.4.2023 - Reijo

Kesän ensimmäinen ukkonen tiistaina ja heti kunnon sateen ja jyrinöiden kanssa. Jos vanhat merkit pitää paikkansa, niin näitä ilmoja riittää tälle seudulle pitkin kesää. Eipä tuo muuten haittaa ellei riko paikkoja ja salamat sytyttele paloja. Eihän tuollaiset sade/raekuurot ainakaan maatalouden harjoittajille ole mieleen. Vesi nousi Viinikkajoessakin reiluun tulvakorkeuteen pienessä ajassa. Taas voisi kaupitella rantatontteja jokirannasta. Onneksi laituri on tukevasti vaijerilla kiinni, ettei joki vie.

Virkaan hakijoiden haastattelut alkaa olla rutiinia Parkanossa. Tällä kertaa haussa on sivistysjohtaja. 15 hakijaa, joista valittiin 5 haastatteluun. Varmasti pätevä henkilö virkaan löytyy tuosta joukosta.Tuo nykyinen työnhaku menettely, jossa vaaditaan 4 hakua kuukaudessa, on tuonut näihinkin hakuihin mielenkiintoisen ilmiön. Joka hakuun Parkanossakin on hakenut muuan mainosjakajana muutaman kuukauden toiminut henkilö. Koulutus ei riitä alkuunkaan mihinkään paikkaan, mutta hakuvelvollisuus tulee täytettyä.

Amerikassa presidentiksi voi pyrkiä vielä vähän iäkkäämpänäkin. Biden ilmoittautui kisaan kaheksankymppisenä. Eikä tuo monirikollinen Trumppikaan mikään poikanen ole. Samaa ikää meikäläisen kanssa, joten veikkailut poliittisen uran lopettamisesta voivat olla ennenaikaisia myöskin omalta osaltani. Jos kerran Amerikan pressaksi, niin miksei kuntapolitiikassa.

Marin jäi pois ja tuleeko Orpo olo. No ei kyllä. Huonommin ei voi enää mennä. On siinä persuilla sovittelemista mahtua hallitusraamiin. Maanittelemalla kepua hallitukseen mukaan sen jälkeen, kun persujen puoluesihteeri kertoo niskalaukauksesta kepulle, niin maanittelu tuntuu lapselliselta. Voipi olla, että kepu kyllä nuo jutut muistaa ja persut saa hallituksessa kylmää kyytiä. Vahinko vaan, että KD on todennäköisesti tuossa hallituksessa mukana ja tuo hallitus ei äänestäjien suosiota tule nauttimaan. Vaikka talouden korjaaminen vaatiikin ryhtiä, niin vaikeampi saada äänestäjät ymmärtämään kaikki talouden korjaamiseen vaadittavat toimenpiteet. Leikattava on, mutta ei multa!!

Seminnaareja...

Torstai 20.4.2023 - Reijo

Kesää kohti, sanoo säätieteilijät ja lämpömittari. Sillä varauksella, että lumisadettakin uhkailee vielä ensi viikon alussa. Niin, tai näin, kuitenkin venettä oikeinpäin ja laituria paikoilleen ja kalastelemaan. Kala onkin niin kallista, ettei sitä muuten pysty syömäänkään, kuin itse kalastamalla. Kalaa pyydetään ja myydään aikaisempaa enemmän ja samalla hinta nousee. Sama ilmiö, kuin kaikessa muussakin hinnan nousuissa. Sähkön hinta nousee, vaikka tuotanto kasvaa ja tuotantokustannukset laskee. Polttoaineiden maailmanmarkkinahinta laskee, mutta pumppuhinta nousee. Ettei vain joku vetäisi välistä. Ei kai kauppa noin hävytön ole, en usko!!!

Parkanon kaupunginvaltuusto on viimeaikoina kokouksissaan tehnyt joka kerta uusia henkilövalintoja. Maanantaina valittiin tekninen johtaja. Tiukka äänestys ja hyvä valinta. Vielä ainakin sivistysjohtajan valinta tulee ennen kesätaukoa. Välillä on ehkä aivan hyväkin tuulettaa myöskin virkakoneistoa, etteivät jämähdä paikalleen. Hyviä valintoja tähän asti. Eikä puoluesidonnaisuudet ole päässeet vaikuttamaan.

Valtuuston kokouksessa oli Kd ryhmämme valtuustoaloitteen käsittelyn päätösilmoitus. Esitimme, että Parkanon kaupungin järjestämät seminaarit ja koulutukset pidettäisiin pääasiallisesti omassa kaupungissa. Tästä kokoomusvaltuutettu Viitasalo oli saanut "herneen nenäänsä". Oli ihan paperille kirjoittanut oman ja ehkä ryhmänsäkin mielipiteen asiasta. Valtuutettujen pitää päästä yön yli seminaareihin ulkopaikkakunnille ja kuntamarkkinoille. Vaikka mielestämme Parkanossakin hyviä seminaaripaikkoja riittää. Myöskin demareista ja kepusta tuli kannatusta "yön yli" seminaareille. Siellä kai paremmin saa luotua kontakteja verkostoitumisia. En tiedä missä nämä vaikutukset näkyy?. Kun joskus on seuraavana aamuna katellut muutamia kavereita, niin kontaktia on luotu viimeisen päälle! Kukaan ei ollut muistavinaan, että seminaareja olisi juurikaan pidetty. No viimeksi Hämeenlinnan Aulangolla. Sitä ennen Tampereen kylpylä, jonne ajelimme hallituksen pj:n kanssa omalla kulkuneuvolla "yöksi kotiin" ja Nokian Eedenissä jonne ajelimma valtuuston pj:n kanssa. Toinen päivä yleensä on hieman edellisen kertausta ja ruokailua ja kotimatkaa!!!

Pitkänsillan dobermanni....

Torstai 13.4.2023 - Reijo

Niin se taas tämäkin talvi taisi päättyä suksien putsaukseen ja osille laittoon. Vielä Käenkoskella kilsan latua varmaan pääsis suksitteleen, mutta vaihdettiin sauvalenkkiin. Vaikka lämmintä onkin ja aurinkoista, niin matkaillakin tekis mieli. Saas näkee, kun kevät etenee.

Liiketilamme keskustassa sai uuden yrittäjän, joka toivottavasti on hieman osaavampi yrittäjänä, kuin edellinen. Turkkilainen parturi joka on hyvin suosittu Ikaalisissa laajentaa Parkanoon ja aloittaa tiloissamme näinä päivinä. Edellisen kanssa oli vuokranmaksun kanssa pitkään ongelmia ja rästejä kertyi puolen vuoden ajalta. Kuuleman mukaan olimme hyvin ikäviä ihmisiä, kun puolen vuoden jälkeen aloimme karhuta saataviamme.

Mielenkiintoisia aikoja elämme valtakunnan politiikassa. Saako Orpo kasaan oikeistohallituksen persujen, RKP:n ja KD:n kanssa. Tuo kai lienee ainoa mahdollisuus saada toimiva ryhmä, jolla on halua saada maan taloutta jonkinlaiseen kuntoon tuon naishävittäjäryhmän jäljiltä. Vaikka en noita persuja kovin kauheasti dikkaa vieläkään, niin on siellä uusissa edustajissa muutamia fiksun tuntuisia nuoria edustajia. Jotkut Peltokankaat, Tynkkyset ja kumppanit voivat siirtyä takavasemmalle ja antaa tilaa fiksummille edustajille.

Persujen työmiehen titteliä käyttävä dobermanni on kirjoittanut kirjaa puoluetaipaleestaan. Toivottavasti muisti edes vähän tuollakin vaarilla pelaa, ettei ole kirjoitellut mitä sattuu. Putkonen oli junailijana siinä tapahtumassa jolla saatiin puolue hajoamaan. Putkosen johtama puoluetoimisto hankki autokuormittain uusia jäseniä Jyväskylän puoluekokoukseen, joille maksettiin jäsenyys, kuljetukset ja ilmeisesti myöskin majoitukset. Näin saatiin puoluekokous manipuloitua äänestämään Halla-aho, Huhtasaari ja Hakkarainen puolueen johtoon. Tätä tuskin Putkonen kirjassaan kertoo. Vistbackan kanssa vastustimme puoluehallituksessa aikanaan Putkosen mukaantuloa puolueeseen. Tämä lienee Timo Soinin suurimpia virheitä, että tuon ukon mukaan otti. Huumorimies Putkonen kyllä oli: Hän vastusti aikanaan tuulimyllyjä sillä perusteella, että lepakot lentävät tuulimyllyjen siipiin. Monet säälittävät nauruthan tuo aiheutti, mutta tämänkin Putkonen varmaan muistaa väärin. Muistaneeko sitäkään, että on ollut raiskauksesta tuomiolla. Saisi kirjaan vähän väriä!!

En ole katkera, mutta kuitenkin.....

Torstai 6.4.2023 - Reijo

Ei mennyt ihan, kuin strömsössä, meinaan nuo eduskuntavaalit. Parkanon kokoisessa kylässä on vaikea saada sellaista yksimielisyyttä äänestyksissä, että täältä omaa kansanedustajaa saataisiin eduskuntaan. Ääniä pitää saada myös ympäri Pirkanmaata joka kunnasta. Ellei muuta syytä löydy, niin vähintäin kateus estää äänten keskittämisen. Sekin näkyi joissakin some kirjoitteluissa varsinkin joiltakin persuedustajilta. Mielenkiintoista nähdä mitä Tampereelta ja sen vaikutusalueen  kunnista valitut kansanedustajat Parkanon ja ympäristökuntien puolesta tekevät. Tähän asti teot ovat jääneet aika laihoiksi. Vaalikentillä saadut aistimukset lupasivat kuitenkin huomattavasti parempaa tulosta. Näyttää siltä, että sieltä makkara ym. tarjoilun äärestä on liian pitkä matka äänestyskopille. Media teki tälläkin kertaa suuren palveluksen niin kokoomukselle, persuille, kuin demareillekin. Pitkään julistettu pääministerivaali asetelma ei antanut sijaa muiden puolueiden asioille. Lisäksi Tik-Tok sovellus puhelimissa toi oman areenansa muutamille nuorille. Siellä ei paljon ohjelmaa tarvita. Kun joku Tynkkynen persuista julistaa, ettei ole käyttänyt rahaa mainontaan, mutta esittelee enemmän tai vähemmän viisaita ajatuksiaan Tik-Tokissa ja saa sillä isoja äänimääriä. Voi tietysti kysyä mitä tämäkin homopoika on saanut eduskunnassa aikaan??

Eihän KD:llä puolueenakaan mennyt ihan odotusten mukaan. Puolueen puheenjohtajaa kehuttiin jopa parhaana esiintyjänä puheenjohtajista. Tämäkään ei näy puolueen kannatuksessa. Onko liian kristillisyyteen pohjautuva ohjelma myöskin este joillekin äänestää. Saksassa samalla nimellä oleva puolue on kärjessä, mutta onko ohjelmassa enmmän "maallisuutta"? Kun puolue on pitkään 4-5 % puolue, niin pitäisikö miettiä olisiko tarvetta muutokseen. Kun itse olen ryhmään hiljattain tullut, niin ehkä en ole paras mahdollinen ehdottelija. Kuitenkin nyt, kun kepu on alamaissa, olisi hyvä ehkä miettiä läheisempää yhteistyötä, tai jopa yhdistymistä.

Jotakin mukavaakin vaaleista. Pile-Sanna luopuu demarien puheenjohtajuudesta ja ehkä pian häipyy koko politiikan kuvioista. Se, jos mikä helpottaa!

Pääministeri

Torstai 30.3.2023 klo 9:01 - Reijo

Kiivaasta vaalityöstä huolimatta 1000 hiihtokilometriä täyteen tälle talvelle. Vielähän tässä talveakin näyttää riittävän. Lumitöitäkin saanut tehdä monta kertaa päivässä.

Tänään puolipäivää pekkasia vaalihommista, mutta iltapäivällä Kihniöön kalastelemaan Kaukolle ja KD:lle loput vapaana liikkuvat äänet. Komeasti näyttää KD nousua gallupissa. Vahingossakaan ei uutisissa mainita KD:n nousua, vaikka on toiseksi suurin nousu koko porukasta. Tämä nousu enteilee mahdollista toista paikkaa KD:lle Pirkanmaalla. Kisaa käyvät Tanus ja Turunen , tai molemmat. Huomenna vielä Urjalaan ja sieltä Tampereelle. Iltapäivä vielä Parkanon K-marketilla. Lauantai ehkä Tampereella:

Vaalikeskustelut näyttivät hieman rauhoittuneen viime viikon aloituksesta. Ei ihme, että jollekin pilapiirtäjälle oli tullut mieleen piirtää "Taistelevat metsot" ja nimenomaa naarasmetsot, kun Marin ja Purra sähisivät sormet pystyssä. Koppelo Orpo myhäili taustalla. Voiko noista joukoista saada aikaan toimivaa hallitusta? Etukäteen on jo suljettu Demarien toimesta persut pois ja ei nuo välit kokoomukseenkaan kovin lämpimiltä näytä. Todennäköisesti kuitenkin Kokoomus ja persut yrittävät alkuun koota hallitusta mikäli asetelmat pysyvät gallupin mukaisena. Kokoomus nousee suurimmaksi ja persut vähän tippuu jääden kolmanneksi. Jos kepu saa vähänkin kannatustaan takaisin, niin se on valmis hallitukseen. RKP aina valmis ja KD hyvällä vaalimenestyksellä voisi täydentää. Ainakin tuo joukko voisi vähän paikata nykyhallituksen hölmöilyjä ja saada taloutta järjestykseen. Tosin persujen osalta vähän epäilyttää ryhti, osaaminen ja uskaltaminen. Vastuun kantaminen vaatii myöskin mukavuusalueelta poistumista!

Tuleepa tässä mieleen Soinin kertoma juttu " Antti Rinteen puhelin soi. Antti vastasi,"Antti Rinne". Soittajarouva kysyi ,"Onko siellä pääministeri Rinne"? Antti: "Hyvä rouva, en minä ole enää pääministeri". Meni pari minuuttia ja taas Rinteen puhelin soi . Sama rouva soitti ja kysyi jälleen " Onko siellä pääministeri Rinne"? Rinne vastasi "Voi hyvä rouva, en minä ole enää pääministeri". Taas pari minuuttia ja Rinteen puhelin soi. "Onko siellä pääministeri Rinne?"sama rouva kysyi. Rinne alkoi jo hermostua, " Koettakaa nyt hyvä rouva ymmärtää, minä en ole enää pääministeri" " Niin kyllä minä sen nyt ymmärän, mutta haluan kuulla sen teiltä aina uudelleen ja uudelleen".

Äänestys oan alkanut.......

Torstai 23.3.2023 - Reijo

Ei aivan tullut tonni täyteen hiihtokilometrejä tälle viikolle, mutta ehkä viikonloppuna, jos kelit suosii. Asiat tärkeysjärjestykseen ja vaalityöt ensin. Nyt näyttää niin hyvältä, ettei yhtään päivää ole hukattavaksi. Tässä kun muutamatkin eduskuntavaalityöt on tullut vuosien aikana tehtyä ja hyvälläkin menestyksellä, niin harvoin on näin hyvä tunnelma ollut kentällä. Turusen Kauko on hyvässä nosteessa Pirkanmaalla. Keskiviikkona Ikaalinen, Viljakkala ja Parkano. Noin 250 henkilökohtaista tapaamista Kaukolla ja lisäksi torilla suuri joukko. Jopa Viljakkala, vaikka on pieni kylä, niin veti kymmenittäin väkeä tapaamiseen. Aamulehden ennusteissa Turunen on aina kärkisijoilla mahdollisena läpimenijänä. Esim. persujen Kihniöläistä Ojalaa ei mainita. Tänään jään vähäksi aikaa vaalitöistä äänestyttämään laitoksiin ja kotiäänetyksiä toimittamaan. Ensi viikolla taas lähden mukaan loppurutistukseen.

Hyvin kummallista on seurata vaalikeskusteluja varsinkin suurimpien puolueiden osalta. Välillä tuntuu, että kävisivät toisiaan "raiveliin" kiinni, jos olisivat muualla, kuin television kuvauksissa. Minkälainen hallitus syntyy, jos kaikki on kuin kissat ja koirat ja mitään ei luvata antaa periksi. Luulenpa, että niin persut, demarit, kuin kokoomuskin saavat aika tavalla luovia, että voivat äänestäjilleen kertoa pitäneensä vaalilupauksistaan. Kepu saa luvata mitä tahtoo. Sille ei taida hallitusovi olla nyt raollaan. Hyvin totuudenmukainen on Soinin sanonta " Kepu pettää aina ja kokoomus joka kerta".

Kun demari Marin lupailee hävittäjiä Ukrainaan ja puolalaisnaisille Suomessa ilmaisia abortteja, niin on siinä selittelemistä. " Sanna Marinin hallitus haluaa auttaa puolalaisia naisia heidän perusoikeuksissaan. Puolueemme Lewica ja Suomen Sosiaalidemokraattinen puolue, aloittavat keskustelut yksityiskohdista. kirjoittaa europarlamentaarikko Biedron puolalaislehden mukaan". No, nämä tietysti on demarien mielestä väärinkäsityksiä ja valitettavasti osa kansaa uskoo demarien selityksiä ja äänestää.

Viikonloppuna on Ikaalisten kylpylässä seurakunnan järjestämä  "miesten ilta". Siellä on mielenkiintoisia puhujia Joel Hallikaisesta Timo Soiniin. Voipi olla tupa täynnä.

Koirat haukkuu, karavaani kulkee...

Torstai 16.3.2023 - Reijo

Keskiviikkona Pälkäne ja Valkeakoski vaalivankkureilla. Väkeä riittää juttusille yllättävänkin paljon. Jopa sellaisissakin paikoissa missä aikaisemmin on ollut hyvin hiljaista.  Näyttää tosi hyvältä. Aina joku persuissa edelleen roikkuva käy juttusilla. Osalle tuostakin joukosta eri mieltä asioista oleminen ei tarkoita sitä, etteikö voi vanhaa kaveria käydä morjestamassa. Paikallisesti joku persu näkee tärkeimmäksi vaalityökseen lehden palstoilla yrittää todistaa omaa erinomaisuuttaan galluppien tulkinnassa. Tosiasia kuitenkin on, että ainoa mahdollisuus pohjoiselta Pirkanmaalta päästä eduskuntaan on KD:n Kauko Turunen. Vaatiiko se kahden KD edustajan pääsyä sen aika näyttää.  Persujen Parkanoa lähin mahdollinen edustaja on edelleen Ylöjärveltä. Tampereelta ja naapurikunnista olevat ehdokkaat eivät tälle alueelle tuo minkäänlaista etua. Näin ollen persujen äänestäminen täällä on hukkaan mennyt ääni. Pari viikkoa mennään vielä aika vauhdikkaasti. Muutama kunta on vielä Pirkanmaalla käymättä, mutta ensi viikolla täyttyy.

Demarit eivät näytä pitävän kovin tärkeänä kotimaisen ruokatuotannon säilymistä kovin tärkeänä. Toivottavasti sitä aikaa ei tule, että demaritkin joutuvat karvaasti tämän asian kokemaan.

Keskiviikon MTV:n vaalitentti osoitti hyvin miksi asiat eduskunnassa ja poliittisissa päätöksissä menee ns. juosten kustuksi. Puolueiden puheenjohtajat melkein kaikki käyttäytyvät kuin pikkukakarat. Huudetaan yhtä aikaa ja ei anneta toisen puhua asiaansa loppuun. Parhaiten tässä kunnostautuivat Marin, Andersson ja Purra. Asiassa ei niinkään kunnostauduttu. Ilman mitään kotiinpäin vetoa täytyy sanoa, että asiallisuudessa Essayah onnistui ehkä parhaiten. Vaikka puheenvuoroissa jäikin vähemmistöön.

Parkano saa uuden kaupunginjohtajan. Mielenkiintoista, että ennakkotiedon mukaan valinta olisi maanantain valtuustossa yksimielinen. Viitasaaren on hyvä tästä jatkaa kaupungin luotsaamista.

Vaalikoneet äänestyttävät...

Torstai 9.3.2023 - Reijo

On ilo olla vaalityössä mukana, kun palaute on yksinomaan myönteistä. Toisenlaistakin vaalityötä on joskus tehty. Keskiviikkona, naistenpäivänä, Kauko oli jakamassa naistenpäivän ruusuja K-kaupan aulassa. Ruusun sai lähes 200 naista. Ilme useimmilla ruusun saajilla oli aurinkoinen. Kaikille tarjotuille ruusu kelpasi. Taisipa olla useita, että oli päivän ainoa kukkanen. Timo Soinin kanssa kierreltiin kuuden kunnan alueella viime viikonloppuna. Ei ole politiikan osaajalla vielä suosio hiipunut. Joka puolella runsain joukoin tuli väkeä mukaan. Haluttiin kuulla myöskin Timon ajatuksia nykytilanteesta ja KD:n mahdollisuuksista. Ja niitähän tuli. Kaksi paikkaa Pirkanmaalla on hyvin haarukassa.

Myöskin Sari Essayah poikkesi Parkanossa Pirkanmaan kiertueellaan. Kireästä aikataulusta huolimatta puolen tunnin puhe ilman papereita täynnä olevassa kahvilassa oli kuulijoiden mielestä täyden kympin arvoinen. On mukava kuunnella asiansa osaavaa selkeäsanaista puhujaa. Siinä ei ole mitään ylimääräistä, mutta asia tulee selkeästi esille. Ilmankos Sari on myöskin eduskunnassa suosituin edustaja.

Aamulehden tentissä oli mielenkiintoista kuunnella miten puolueiden sisälläkin mielipiteet vaihtuvat eri poliitiikkojen kesken. Ehkä eri alueilla pitää puhua vähän eri tavalla. Viime viikolla eräässä tentissä ns. Suomi-rata joka pirstoisi taas ison osan puhdasta luontoa ja muutamia asutuksia sai vain vihreiden, vasemmistoliiton ja liike nytin kannatuksen. Aamulehden tentissä osittain mukaan tuli kokoomus ja demarit. Suomi-rata maksaisi n. 300 miljoonaa euroa jokaiselta minuutilta minkä verran aikaa säästyisi Tampere- Helsinki välillä. Kalliita on herrojen kiireet. Kun pohjoisella Pirkanmaalla nähdään tärkeimpänä tiestön kunnostamistarpeena kolmostie, niin kepun Jouni Ovaska nimesi 9-tien tärkeimmäksi.

Muutamat äänestäjät aikovat äänestää vaalikoneiden perusteella. Aika ohkasella on politiikan seuraaminen, jos päätöksenteko jää vaalikoneen varaan. No toki minäkin kokeilin. Jos minun testaukseni perusteella eduskunta valittaisiin, niin siellä olisi KD:ltä n. 60 edustajaa. Mielenkiintoinen tuo Kauko Turusen nro 205 Hengellisen laulukirjan laulu 205 " Jos sä voittaa tahdot ääret maailman"

Kuntapolitiikassa tapahtuu pikkuhiljaa. Johtajan valinta Parkanoon on työn alla. Hyviäkin ehdokkaita on joukossa, joten eiköhän tuo johtaja porukasta parin viikon sisällä löydy.

Mihin tämä kouluopetus menee: Jossain koulussa oppilas kirjoitti, että sukupuolia on vain kaksi mies ja nainen. Tasa-arvo valtuutettu puuttui tähän ja kouluille ohjeistetaan, että koulu voi kieltää oppilaan koulutyön, jota pidetään syrjivänä.

Täytyy tähän loppuun vielä laittaa Timon kertomaa ilmeisesti jossain pohojanmaalla tapahtunut " Joku kepu oli Jollekin Timon kannattajalle sanonut, että tuo Timokin on katolilaanen. Siihen toinen , no mitä sitten. Eikö niitä oo vähä niitä katolilaasia. Siihen Timon kannattaja " On niitä ainakin enemmän ku kepulaaasia".

Turusen vankkureilla....

Torstai 2.3.2023 - Reijo

Näin se talvi taittuu. Ensi kuun jälkeen on jo toukokuu. No, toki vielä luntakin voi tulla jonkin verran, mutta paremmalla puolella ollaan. Vähän matkaa vielä tuhanteen hiihtokilometriin, mutta kelejä riittää.  Jos vain aikaa riittää. Vaalitouhuissa mennään aika haipakkaa. Kaupunginjohtaja pitäisi vielä valita ja muutamat kokoukset sen tiimoilta, mutta sitten kolmen viikon rykäisy Turusen vaalivankkureiden mukana. 23 kuntaa ja kaikissa vähintäin kerran käydään. Isommissa tietty useita kertoja. Aika mielenkiintoista, että useissa paikoissa meidät Helenan kanssa muistetaan vielä persuyhteyksistä. Lähes aina puheille tulevat ovat samaa mieltä kanssamme, että oikea aika oli lähteä tuosta joukosta. Nykypersut ovat kaukana siitä ajasta ja asioista joita Timo Soinin johdolla tehtiin. Timo lähteekin viikonloppuna mukanamme 5-6 kunnan kierrokselle. Timo ei ole puolueessa mukana, mutta haluaa kaveria auttaa.

Parkanon kaupunginjohtaja haku tuotti 12 hakijaa, joka on suhteellisen vähän. Paikkoja on kuitenkin auki eri puolilla Suomea. Valintaraati sai kuitenkin 5 hakijaa valittua haastatteluun ja siitä joukosta varmaan johtajakin löytyy. Ihan hyviä kokemustakin omaavia tyyppejä. Työllisyyspalveluiden pakkohaku systeemi näkyy myöskin näissä hakujutuissa. Kun työttömän pitää hakea vähintäin viittä paikkaa joka kuukausi, niin kaupunginjohtajan paikan haku lienee varma nakki. Ei tarvi lähteä töihin. Aika lapsellinen tuokin systeemi, mutta saadaan hakuvaatimus täytettyä.

Persujen Mika Niikko oli sitä mieltä, ettei Naton tarvitse liittyä, kun äänesti tyhjää. Vai oliko tyhmää?!

Jokainen mahdollinen hiihdon mm kisakin on tullut kateltua. Aika heikoin menestyksin suomalaisten osalta. Moni voi ääneen hirnua veikkaukselleni, mutta silti uskon, että Niskasen sisarukset tuovat vielä kisoista mitalit!

Meemi Lintilä "ei jatkoon"

Torstai 23.2.2023 - Reijo

700 hiihtokilometriä täynnä. Kyllä joutuu tavoitetta hieman tarkistamaan viime talvesta. Syitä taantumaan löytyy ja kaikki ei ole tekosyitä. Mennään mitä ehditään.

Paljon puhutaan mm.poliitikojen suulla koululaisten oppimistason laskemisesta ja koululaisten ja nuorten huonosta kunnosta. Yleisin ratkaisu tuntuu olevan rahan ja resurssien puute. Ehkä osittain tottakin. Käytetäänkö resurssit oikein? Sitäkin koulun sisällä tulisi miettiä. Tuhlataanko resursseja mm.erilaisiin nettipeleihin, jota myöskin E-urheiluksi nimitetään. Urheilun kanssahan ei tuollakaan ole mitään tekemistä. Koululaisia kuljetetaan bussilla hiihtopaikalle, jossa ei kukaan varsinaisesti ohjaa liikunnalliseen osaamiseen. Kovasti kaipaa Parkanossakin aikoja jolloin esim. Unto Lammi, Osmo Villanen ja muutamat muut opettajat laittoi sukset ja kesällä tossut jalkaan ja yhdessä koululaisten kanssa lähdettiin lenkille. Riittävä liikunta koulutyön ohessa pitää huolta kunnosta niin, että myöskin koulutehtävät tulee suoritettua. Parkanon valtuustossa keskustan tekemä aloite uintikertojen lisäämisestä tähtää osaltaan tähän. Valitettavasti Parkanossa ei ole uimahallia, joten sekin on aina aikaa vievä kustannuskysymys lähteä Kankaanpäähän. Pestin Uimalaatikossa ei kovin iso porukka mahdu uimaan. Ehkä pikkutenavat. Toinen valtuustoaloite kokoomuksen esittämä parin kuukauden maksuton päivähoito oli kopsaus KD:n aloitteesta jossa esitimme maksutonta päivähoitoa kaikille lapsille. Kopioida aina voi ellei itse keksi.

Mielenkiintoista pystyykö kepu jollain tavoin venkuloimaan ministeri Lintilän meemi sekoilut. Pari kuukautta pitäisi vielä tutkia, niin sitten helpottaa, kun vaalit on käyty. Jos yhtä taitavia ovat, kuin demarit, niin kannatus kasvaa. Kun Marin pitää juhlat valtion edustustiloissa, joissa pikkuhuppelissa naiset tanssii ja pussailee tissit paljaina ja näitä kuvia esitellään julkisuudessa, niin kyllähän noilla kannatus kasvaa. Kuvia en ole nähnyt, joten en osaa ottaa kantaa. Marin on hyvin hoitanut jälkiviisastelunsa. Aikaisemmin vastustanut jyrkästi Suomen Nato jäsenyyttä. Nyt ilmoittaa jo kauan olleensa ehdoton Naton kannattaja. Näin tehdään politiikkaa ja kansa uskoo.

Persuilta odottais jo muutakin vastausta, kuin maahanmuutto. Ei sekään joka asiaa ratkaise, vaikka persut niin luulee.

Vaalikentillä hyvillä eväillä....

Torstai 16.2.2023 - Reijo

Pakostakin jää tuo liikuntapuoli vähemmälle nyt parin kuukauden ajalta. Ei tosin kelitkään ole suosineet, mutta KD:n Koko kansan Kaukon avittaminen Arkadian mäelle on nyt ajankohtaista. Tällä viikolla Tampere, Hämeenkyrö, Ruovesi ja Orivesi kierroksessa. Ja aina välillä Parkanossa. Seuraavaksi huomenna Parkanossa tarjolla possua vartaasta. Kokonaisen possun palastelu ja jakelu sujuu reilussa tunnissa, jos vanhat merkit paikkansa pitää. Harvinaisen mukavaa taas tehdä tätä hommaa. Ihmisten kommentit on poikkeuksetta myötämielisiä. Kokoomuksen ja kepun sekoilu translain kanssa näyttää satavan KD:n ja ehkä myös persujen laariin. Persuilla on taas omat heikkoutensa sillä kohtaa, että perinteisiä arvoja kunnioittavat eivät kuitenkaan voi kaikilta osin antaa sinne kannatusta. Jäljelle ei jää muita kuin  KD.

Säästöpankkisäätiön lauantaina järjestämä turvallisuuspoliittinen tilaisuus oli varsinaiselta sisällöltään hyvin järjestetty. Asiantuntijoita niin vt. puolustusministeri Savola, kuin Kihniöläis-Koskuelaistaustainen Mika Aaltolakin. Se, että muutamat kepulaiskansanedustaja ehdokkaat yrittivät tehdä siitä myöskin vaalitilaisuutta, koitui kai lähinnä heidän häpeäkseen.

Parkanossa kaupunginjohtaja haku päättyy ensi viikon alussa ja sen jälkeen haastattelut ja valinta valtuustolle. Ensi maanantaina valtuusto kokoontuu, mutta sinne ei asia vielä ehdi. Tälle viikolle vielä tänään kirkkoneuvoston kokoukseen ja perjantain vaalitilaisuus.

Hiihdon MM kisatkin alkavat 23.2. Täytyy vaalitilaisuuden ajoittaa niin, ettei mene päällekkäin. Kyllä kansa on silloin TV:n ääressä ja kylillä on hyvin hiljaista.

Saako kaikkea pilkata?

Torstai 9.2.2023 - Reijo

Ei Helmikuu nyt kauheesti helistä ja hyvä niin. Tämä on meikäläiselle, joka on huono tarkeneen ja kaikille pirtin lämmittäjille oikeen mukavaa. Maaliskuulla sitten jo aurinkokin lämmittää, että kyllä tämäkin talvi tästä, jollei hallitus taas puutu tähänkin ja pilaa hyvää alkua.

Vaikka Suomen talous on aikatavalla kuralla, siitä huolimatta hallitus ja sitä tukevat puolueet eivät näe mitään ongelmia. Kepun ryhmäpuhuja Kiviranta sentään välikysymyskeskustelussa myönsi, ettei kaikki ole mennyt ihan putkeen. Valtionvarainministeri Saarikko taas puheessaan ohitti tämän myönnytyksen ja todisti, että hyvin me ollaan kaikki tehty. Lähes 40 miljardin valtionvelka yhdessä vaalikaudessa ja hyvin tehty!! Ei kaikkea voi sentään laittaa koronan ja Putinin piikkiin, vaikka niissäkin osansa on. Välikysymyskeskustelu kaikkiaan oli melkoista sekoilua. Jos niistä joku sai jotain viisasta esitystä niin hyvä, mutta ei noilla puheilla Suomen taloutta tervehdytetä. Jos vakavaksi tarkoitettu keskustelu menee huumoripitoiseksi suunsoitoksi, niin odottaisi tuolta porukalta enemmän.

Olisi aivan oikein hurreille, että tippuisivat vähäksi aikaa Natokelkasta. Oululaisetkin yrittivät samaan joukkoon Erdoganin nukkea kuljetellessaan. Oltakoon tuostakin ukosta mitä mieltä tahansa, niin se on kuitenkin Turkin päämies toistaiseksi ja äänestämällä siihen asemaan päässyt. Putini on vielä paljon hullumpi ja ei aiheuta mitään mielenosoituksia. Kuka hyötyy siitä, että esim. Koraania saadaan polttaa Ruotsissa ja jotkut on sitä mieltä, että Suomessakin pitäisi. Miksi. Vaikka me ei hyväksy Islamin uskoa, niin näille ihmisille se on kuitenkin heidän uskonsa pyhä kirja. Miksi sitä pitäisi saada pilkata. Kuka siitä saa tyydytystä.

Persu Tynkkynen oli A-studiossa (millähän avuilla?) Todistamassa, että hänen mielestään mm. Jumalaa pitää saada pilkata ja kaikkea uskontoon liittyvää. Voi kysyä miksi? Mitä iloa siitä olisi esim. persuille? Kun Persuilta kysyttiin mitä mieltä ovat heidän vieroksumistaan lähinnä afrikkalaistaustaisista ihmisistä? Enemmistö oli sitä mieltä, että ovat älyllisesti alempiarvoisia, kuin valkoiset. En tiedä mitä vastasi Tynkkynen jonka "morsian" on kuitenkin melkoisen hyvin ruskettunut ko. rodun miespuolinen edustaja.

Hyvillä mielin vaalivankkureille!

Torstai 2.2.2023 klo 9:43 - Reijo

Vaalikiertue ja hiihtely on sovitettava nyt pari kuukautta yhteen.Eilinen aamupaäivä Ikaalisissa ja iltapäivälle ehti vielä suksittelemaan. 15 km päiväannos on ihan sopiva. Pakkanen on 8 asteesta laskusunnassa, joten vielä ehtii tätäkin näpytellä. Sormet ei oikein paljon isompaa pakkalukemaa kärsi. Suksisauvan käsiremmi rajoittaa sitä kuinka paksua kinnasta voi käyttää. Joskus pikkasen nuorempana 25 asteen pakkasessa lähdettiin vielä hiihtämään Pirkan hiihdon 90 kilometriä. En ymmärrä mikä on, kun nyt ei enää tarkene?

Ikaalisissa oli eilen hyvä vaalikiertue päivä. Aamulla Koiviston kotileipomon kahviossa reilut 30 juttusilla kävijää ja Kauppakeskus Kompin makkaroilla n. 150 henkilöä. Päivän eduskuntaäänestys Translaista puhutti kyllä ihmisiä. Ei ainuttakaan puolustajaa lain hyväksyjille. Luulenpa, että tuo lain hyväksyntä vielä muuttaa gallup tuloksia enemmänkin, kuin tämän aamun tuloksissa näkyy. KD:n nousu yli prosenttiyksiköllä oli suurin mitä puolueilla tällä kertaa oli. Tässä ei vielä translain äänestys näkynyt, mutta toivottavasti seuraavassa gallupissa ja sitten vaaleissa. Kyllä järjen ääntä tarvitaan, jos Suomen talous aiotaan saada kuntoon. Oli mukava olla mukana vaalikentällä pitkästä aikaa tosissaan. Parkanolla on mahdollisuus saada oma kansanedustaja tällä kertaa. Tällaisia kommentteja kuulee nyt eri puolilta ja useiden puolueidenkin henkilöiltä.

Hyvinvointialueiden rakentelun piti parantaa lääkäriin pääsyä, tuoda talouteen helpotusta jne. Miltä näyttää? Talous on jo alkuun kuralla. Vähän väliä rahoitusta tarvitaan lisää. Esim. Ikaalisissa kertoivat eilen, ettei lääkäriin pääse, kuin kuukausia jonottamalla. Tämä on sitä meilläkin valtuustossakin paljon mainostettua julkista terveydenhoitoa jossa esimerkkinä on käytetty mm. Ikaalista!

Trans opetusta kouluihin!!!

Torstai 26.1.2023 - Reijo

Niin se taas päästiin vesisateisiin vielä tammikuun lopullakin. 15-20 km hiihtolenkit kyllä vielä onnistuu niin kauan kuin lunta riittää. Vielähän tuota luntakin jossain vaiheessa lisää saadaan. ainakin sitten, kun pitäisi kevättä pukata.

Kaupunginhallitus aloitti kevätkautensa pääasiassa asioilla, jotka ovat ns. vakiolistaa. Toki kaupunginjohtajan virka laitettiin auki ja sitä päästään sitten kevään kuluessa pähkäilemään. Eduskuntavaalit tulevat jonkin verran työllistämään myöskin virkahenkilöitä ja tietysti vaalilautakuntia. Itse olen mukana vaalitoimikunnassa joka kiertää laitosäänestyksissä ja mahdollisissa kotiäänestyksissä. Kotiäänestyksiä oli aluevaaleissakin jonkin verran.

Niinkuin ei tuo translain tuominen eduskuntaan ja sen todennäköinen hyväksyminen kokoomuksen ja osan keskustaa tuella riittäisi, nyt on Helsingissä jo keksitty, että kouluissa tulee opettaa translain tuomia oppeja. Kyllä kai tuo vaatimus pikkuhiljaa leviää tänne selkosillekin. Eihän nuo lapsiraukat tiedä minkälaiset vehkeet siellä housuissa pitää olla, että voi olla tyttö, tai, poika, tai muu. Kyllä luulisi kokoomuksenkin isänmaa, Raamattu ja koti vaalimainonta heittävän häränpyllyä. Keskusta joutuu jälleen myymään kaikki perusarvonsa, että säilyttää hallituksen ministeripaikkansa.

Kaikille television kommentaattoreille on vapaita paikkoja auki eduskuntavaaliehdokkaina. Ainakin kokoomus näyttää keräilevän. Mistä näiden kaikkien kommentaattoreiden palkkaamisen rahaa riittää. Samat höpinät joka aamu ja ilta ja aiheena pääasiassa Venäjä/Ukraina. Eikö yliopistoissakaan ole oikeita hommia, kun toisaalta koulutulokset tippuvat ja rahaa pitäisi saada lisää koulutukseen!

Meillä on keskusteltu siitä voiko sopimus mahdollisessa puoluevaihdoksessa aiheuttaa luottamuspaikalta eroamisen. Juridista pakkoa ei ole, mutta herrasmies sopimuskin voi olla pätevä ainakin Ilmajoella. Meillä ei näin ainakaan toistaiseksi ole ollut ja paikallislehtikin jopa vähän irvisteli koko sopimukselle. Ohessa herrasmiessopimuksen noudattaja.

Vanhemmat kirjoitukset »