Pomojen määrä ylittää työntekijämäärän?

Torstai 27.7.2023 - Reijo

Ensi talven mustikat alkaa olla pakkasessa. Reilut 30 litraa kerättiin. Saman verran meillä Helenan kanssa sangossa marjoja, täydet sangot. Tosin mulla oli 5 litran ja Helenalla 10 litran sanko. Marjoja oli hyvin ja hyvän kokoisia. Selkäni ei kauheasti tuosta hommasta tykkää, mutta kerään ainakin sen verran mitä syön. Juuri katoin, että myynnissä oli marja haravia. Taidampa ostaa semmosen puolukkametsään. Thaimarjastajien kanssa samaan tyyliin. Selkä kiittää.

Keskiviikon Yläri oli tehnyt juttua Parkanon kaupungin teknisen puolen johtaja tarpeista. Voin kyllä yhtyä niihin parin valtuutetun näkemyksiin, että teknisen osaston esimiestarpeisiin voisi kyllä paneutua vähän tarkemminkin. Meillä ei kovin hyvin ole vielä sisäistetty sitä ajatusta, että taloudellinen tilanne tulee tulevaisuudessa, tai oikeastaan jo tällä hetkellä asettamaan rajoituksia henkilökunnan määrälle. Kun työntekijämäärä vähenee työmäärän pienentyessä, niin ei pomojen määrä voi kasvaa. Sama tilanne pitäisi näkyä myöskin koulupuolella. Toivottavasti uusi sivistysjohtaja saa senkin puolen järjestykseen. Samankokoisissa kouluissa pärjätään yhdellä, tai korkeintaan kahdella rehtorilla.

Mielenkiintoista milloin maan hallitus pääsee edes jonkinlaiseen alkuun siinä tehtävässään mihin on valittu ja mistä suuret lupaukset vaalien alla antanut. Persuilla on puoluekokous Elokuun puolenvälin tienoilla ja siihen asti ainakin osa porukkaa on suuressa uhossa varmistaakseen erilaisia palkallisia luottamustoimiaan puolueen sisällä. Sen jälkeen voi hieman rauhoittua jopa oikeaan työhön. Ainakin osa joukosta. Pieni pelko, ettei kaikilta onnistu. En kyllä allekirjoita ruottalaastenkaan uhoa. Ovat tasan tarkkaan tienneet minkä porukan kanssa lähtevät kimppaan. Se voi olla, ettei kaikki olekkaan "kimppakivaa".

Kaatuuko hallitus jo syksyllä?

Torstai 20.7.2023 - Reijo

Se on kesää taas, vaikka on naisten viikko, eikä sadetta tullutkaan. Sadetta nyt ei kauheesti kaipaakkaan. Tosin mustikat on hieman kitukasvuisia ja "valokit", mutta niille ei enää tämän hetken sateet mitään auta. Mansikat ja perunat omalla maalla on kyllä hyvin kasvaneet. Saarijärven Rauhalassa saatiin tiistaina rantaruoppaus valmiiksi ja hiekkaa "biitsirannaksi". Ehkä ensi kesänä uimarantakin on hyvässä kuosissa. Laiturikin täytyy vielä uusia.

Parkano päivät viikonvaihteessa. Ehkä ainakin markkinatorit täytyy katsastaa. Täytyy sanoa samoin, kuin jonkun lehden aiheesta haastattelemat    "Ehkä metrilakua ainakin pitää ostaa". Olishan tuonne voinut mennä vaikka puolueteltan kanssa, mutta ei ollut oikein innokkaita tulijoita. Eipä nyt vielä ole ajankohtaista toritelttailuun. Kunnallisvaalitkin on vielä sen verran kaukana. Ainakin Pirkanmaan vanhin kunnanvaltuutettu Mänttä-Vilppulasta kertoo vielä miettivänsä ehdokkaaksi lähtöä seuraavissa kuntavaaleissa. Ikää on vasta 90 ja kunnallisvaltuutetun vuosia 50. Itelläni on vasta 42 vuotta valtuustovuosia, joten ehkä vielä?

Ei ehkä olisi enää aihetta kommentoida persujen hallitustaivalta, mutta koska haluavat tuota vielä repostella, niin liitytään joukkoon. Tiina Elovaara kommentoi persujen entistä ja nykyistä tilaa hyvin osuvasti Aamulehdessä ja Hesarissa. Riikka Purra on hyvin omasta mielestään katuvainen ja anteeksipyytelevä, toki vanhoja kirjoituksiaan. Mutta kun hän samantien ilmoittaa, ettei mikään muutu, jatkamme samalla linjalla. Kuinka uskottavaa tuo on. Puoluetoverit säestävät taustalla hyvin värikkäästi. Mitään muuta ei herra Hakkaraisestakaan kuulu, mutta kovasti on tuossa uhriutumisriitissä mukana. Mihin on hukkunut aina niin kärkäs Huhtasaari? Jäikö kaivelemaan ministeripestin ohi meno. Sisko Saara sentään yrittää presidentin vaaleihin ehdolle, mutta aivan eri porukoista. 

Kaatuuko hallitus jo seuraavaan luottamus äänestykseen? Toivottavasti ei kuitenkaan. Siellä on kuitenkin ministereinä ihan asiallistakin joukkoa ja vihervasemmiston jälkiä on pakko korjata.

"Sitä saa, mitä tilaa"!

Torstai 13.7.2023 - Reijo

Ei se kesä mihinkään loppunut. Hellettä riittää ainakin muutamaksi päiväksi. Tosin itse olemme lähdössä Oulua kohti ja siellä näytti ennusteet paljon ikävämmän näköisiltä lähipäiville.Toisaalta mukavampi autoilla.

Kyllä maan hallitus nyt on sellaisessa suurennuslasissa, että joutuuko hallituksen pystyssä pysymisen ennustetta hieman tarkistamaan. Eikö näillä hallituksen kokoajilla ollut minkäänlaista aavistusta minkälaisen joukon kanssa hallitusta muodostavat. Vaikka Purran ajatukset on viidentoista vuoden takaa, niin kyllä tuon ajatusmallin seuraukset ovat näkyneet viimeistään vuoden 2017 puoluekokouksen jälkeen. Vieläkin tuo "Purran tyyli" on vahvasti edustettuna persujen joukoissa. Jopa niin, että vaaditaan Purran eroa anteeksipyynnön takia! Kun solvaa kanssaihmisiään ja uhkailee jopa aseen käytöllä, jos sellainen käteen sattuisi, niin ei kuullosta täysipäiseltä! Eikä voi laittaa nuoruuden piikkiin. Luulen, että tuo suurennuslasin luuppi osuu vielä monta kertaa ja useampaan persuedustajaan. "Sitä saa mitä tilaa"!

Demarivaltuutettu kirjoittelee lämpimikseen kaupungin asioista juttuja joiden toteutumiseen hän itse tai ainakin puoluetoverinsa hallituksessa olisi voinut vaikuttaa. Joillekin näyttää olevan vaikeata ymmärtää, ettei kaikkia keskeneräisiä asioita ole tarkoitettu julkisuuteen. Kun jostain syystä Kihniötä ei ole laskutettu soteasioissa tarpeeksi nopeasti siinä ei sinänsä ole vielä mitään hävitty. Kihniöhän vie kaikki laskut oikeuteen ja maksaa sitten korkojen kanssa. Edes hovioikeuden päätös ei Kihniön hallitukselle riittänyt, vaan lisää laskua halutaan korkeimmasta, jos saa siihen valitusluvan? Joillakin näyttää edelleen olevan vanha virsi vuosikymmenien takaa. Parkano vei muutaman sängyn kansanterveystyön kuntainliiton purkautuessa joskus -70 luvulla!!

"Voiko tytöllä olla pippeli?!"

Torstai 6.7.2023 - Reijo

Ei paljon hikitä. Vettä sataa joka päivä ja lämpötila 15 asteen tienoilla. Nurmikon ajo jäi puolitiehen, kun koneesta katkesi ohjausvaijeri. Onneksi Ville ja Marjo sattui käväseen ja sain koneeseen Veikon koneelta uuden vaijerin ja Villen töihin. No sitten onkin taas satanut, että nurmikko vaan kasvaa. Ensimmäiset oman maan uudet perunat saatiin keittoon ja hyviä tottakai.

Kuntapolitiikka edelleen lomailee, joten sillä sadalla ei tapahdu mitään. Erään Kihniöläis poliitikon kanssa keskustelimme Kihniön ja Parkanon välisistä laskuriidoista. En ole itse laskuja nähnyt, mutta hän kertoi, ettei laskut ole siltä osin selviä, että erittelyt on kovin heikot. Varmaan noihinkin asioihin palataan jonkun ajan kuluttua. Neuvotteluhaluja kai Kihniöläisillä olisi. Sitä pitäisi löytyä meiltäkin.

Maan poliittinen johto hallituksineen kiemurtelee mitä ihmeellisimmissä asioissa. Onko persut tarkoituksella laittaneet ministereiksi kaikkein pahimmat änkyrät? Tietämättömyydestä ei ainakaan ole kysymys. Samoja asioita mistä nyt keskustellaan ovat kautta aikojen esittäneet Purrasta Halla-ahoon kaikki persujen kärkipään tekijät. Olisihan siellä ollut toki vähän fiksumpiakin poliitikkoja. Ei kelvannut Arja Juvonen, Ville Vähämäki ja muutama muu ministereiksi. Sakari Puisto sentään taitaa ministeripestin saada etuajassa. Ihmettelen ellei näin käy.

Vaikka nyt en kauheesti persu Juha Mäenpäätä dikkaa, mutta en voi olla ihmettelemättä hänen kohteluaan provinssi tapahtumassa. Kun lehtitiedon mukaan hän yleisönosasto kirjoituksessaan arvosteli opetushallituksen suunnitelmia kouluopetukseen sukupuolivalistusta, jossa kerrottaisiin, että tytöilläkin voi olla pippeli! Onhan tuo melkoista valistusta ja aivopesua. Nyt luulisi maan hallituksen puuttuvan opetushallituksen toimiin. Toki siellä tuota Pride joukkoakin on mukana, että taitaa olla turha toive.

Puhtaiden koulutilojen saaminen lapsille näyttää olevan ongelma muuallakin, kuin meillä Parkanossa. Ikaalisissa käydään vääntöä uusien ja korjattavien tilojen välillä. Jos ja kun, kiinteistö on todettu kelpaamattomaksi epäpuhtauksien takia koulukäyttöön, mikä sen yht`äkkiä puhdistaisi. Joillakin "vippaskonsteilla" voidaan vähäksi aikaa elvyttää, mutta pysyvää ei saada aikaan. Meillä se on nähty mm. Kallion päiväkodin ja keskuskoulunkin kohdalla. Kallion päiväkotikin oli kallis kokeilu, jota rakennusalan "asiantuntijat" puolusti viimeiseen asti. Kalliita asiantuntijoita.

Hallituksessa jo luottamusäänestys..

Torstai 29.6.2023 - Reijo

Tämän kesän ensimmäinen kunnon ukonilmakin koettiin eilen. Vettäkin tuli ihan riittävästi. Toki se virtailee jokeen aika liukkaasti, joten ei se pitkäksi aikaa kastele.  Aika tavalla ennusteiden mukaan mennään. Pitkät helteet, niin ukkosia tietää.

Pyhäniemessä lomaillaan vielä tämän viikon ajan. Välillä lapset mukana. Viikko mökkilomaa on ihan riittävästi yhdelle kesälle.

Kuntapolitiikka on toistaiseksi kesälomalla heinäkuun ajan. Siitä huolimatta paikallislehdessä joillakin ei kesälomaa ole. Asioita halutaan ymmärtää väärin ja olla kokonaan ymmärtämättä. Kaikkein viisaampia ovat ne joilla ei ole mitään vastuuta eikä päätösvaltaa mistään. Yksinkertaistamalla asioita ne saadaan näyttämään hyvinkin erikoisilta. Mutta koirat haukkuu, karavaani kulkee!

Aika erikoinen on maan hallituksen alkutaival. Ei vielä ole päässyt edes alkuun, kun äänestetään jo ministerin luottamuksesta. Persu Junnilan luottamus ei ollut kovin korkealla, kun äänestys jäi alle kymmenen äänen varaan. Ei varmaankaan ollut viimeinen episori tämän joukon osalta. Vahvistuu edelleen ajatus ettei kahta vuotta enempää pysy pystyssä tämä hallitus.

Timo Soiniakin täytyy hieman kommentoida. On menossa kepuun?  Tähän asti kepu ei kovin korkealla ole Timo ajatuksissa ollut. Timo hakee itselleen sopivaa oksaa, joka mahdollisesti pitää?!  Ehkä voi olla siinä joukossa mahdollisuuksiakin, kun persut oikein töpeksii. KD olisi ehkä ollut kuitenkin oikeampi puolue. Varsinkin puolueen arvojen ja Timon vakaumuksen perusteella. Mielenkiintoinen tätäkin poliittista siirtoa seurata.

Kesäistä Juhannusta!

Torstai 22.6.2023 - Reijo

Ei auttanut, vaikka hellettä ja kuivaa on, nurmikko oli pakko vielä leikata. Ehkä sopiva aika, kun sateita lupailee jo Jussin aikaan. Viikonloppu tuli kiipeiltyä Ellivuoren maisemissa. Yllättävän komeita ja erikoisia paikkoja löytyy sieltäkin. Ensi viikolla sitten Kihniön Pyhäniemessä pääosin. Varmaan täytyy kukka- ja kasvikasteluilla  käydä muutaman kerran viikon aikana.

Maanantaina Parkanon kaupunginvaltuusto osoitti kuinka asioita voidaan hankalastikin hoitaa, jos näin julkisuuden tavoittelun takia halutaan. Demari valtuutettu teki hallituksessa esityksen valtuustokokoukselle käsiteltäessä tarkastuslautakunnan arviointikertomusta siitä, että virkamiesten toimien vastuukysymystä varten perustettaisiin erillinen toimikunta, tai mahdollisesti tuo palvelu ostettaisiin joltakin ulkopuoliselta taholta. Vaikka tuota esitystä ei olisi voitu lainkaan hyväksyä ko. kohtaan, niin siitä huolimatta se hyväksyttiin. Toisenlaisiakin keskusteluja käytiin. Valtuustossa Demarit tätä esitystä arvostelivat, mutta kiusantekona kuitenkin halusivat äänestyttää. Tästä nimenomaan kiusantekona kuului käytäväkeskusteluja. Asiaa koskevat äänestykset myöskin tilinpäätöksen yhteydessä äänestettiin nurin muutaman valtuutetun pysyessä päädemarien mukana. Muutama kymppitonni olisi haluttu taas hukata olemattomiin tutkimuksiin. Paikallislehdessä taas eräs kaikkien alojen asiantuntija, joka ei kuitenkaan viisaudestaan huolimatta ole tullut valituksi valtuustoon, näki tarpeelliseksi tulkita omana näkemyksenään valtuuston kokousta. Kun demarit, joihin tämäkin sankari kuuluu haluavat kokousta käydä kiusanteon ja koston periaatteella ajojahtina, en näe sitä kovin järkevänä toimintana.

Maa on saanut uuden hallituksen. Huonompi se ei voi olla, kuin edellinen. Sen neljän vuoden kestävyyttä voi kyllä jo epäillä.  Kun osa persuministereistä lipeää jo ensimmäisessä puheenvuorossaan hallitusohjelmasta niin ei vakuuttavalta näytä. Yksi persuministeri omasi läheisiä yhteyksiä äärinatseihin ja kävi jopa puhumassa heidän tilaisuudessaan. Ei kovin vakuuttavaa. Puhemiesvaalissa Halla-aho ei saanut edes kaikkia oman ryhmän edustajien ääniä. Osa äänesti ilmeisesti Eerolaa. On siinä Purralla vielä väänämistä, että saa tuon ryhmän kuriin!

Siitä huolimatta "Pysytään kaikki Jussina pinnalla!"

Hallitus ja viinit!

Torstai 15.6.2023 - Reijo

Nuorimmat lapsenlapsemme saivat muutaman päivän lomailla mummulassa. Ohjelmaa oli kyllä joka päivälle. Hyvät lenkit aamuisin ja muutenkin runsaasti ulkoilua. Pienoisgolfissa pikku kisailu, jonka tulosta en nyt "kohteliaisuussyistä" julkaise. 

Tänään vielä Saskyn yhtymäkokoukseen Sastamalaan ja ensi maanantaina kaupunginvaltuuston kokous. Paikallislehti ennakoi valtuustonkokoukselle hieman keskustelua aiheuttavia asioita. Jokaisesta asiastahan voi tehdä niin vaikean kuin halutaan. Jos jotain asiaa ei ole ajoissa hoidettu asiallisesti ja kaikkien sääntöjen mukaan, niin sillä, että sitä vatvotaan julkisuushakuisesti , ei sillä mitään voiteta. Jokainen joka virheitä on tehnyt, tai jättänyt jotain tekemättä ottakoon oman osansa, niin viranhaltijat, kuin luottamushenkilötkin. Tottakai velallinen ( Kihniö) haluaa, että Parkano näyttää toteen laskutuksensa perusteet ja lisäksi, että lasku yleensä saadaan liikkeelle!

Onko maassa hallitus, kun tämä tulee ulos on vielä epävarmaa. Oikeastaan oli hienoa, että KD:kin löysi kynnysasioita hallitukseen menolle loppumetreillä. Viinien saaminen kauppojen hyllyille ei välttämättä ole meillä kovin iso asia. Lopputuloksena saattaa olla yllättävänkin iso ja arvaamaton asia. Kuinka monta Alkon myymälää sulkee ovensa sen seurauksena, että iso osa myynnistä siirtyy kilpailevalle toimijalle. Miksi THL vastustaa tuota muutosta. Se tunnistaa myöskin terveydellisten haittojen lisääntymismahdollisuudet viinien helpomman saatavuuuden myötä. Tuosta päätöksestä ei olekaan sitten pitkä matka koko alkoholikaupan vapautumiseen. Eiköhän kauppa nykyiselläänkin saa omat katteensa helposti kerättyä omilla hintakartelleillaan!

Tarvitaanko vihreää eliittiä?

Torstai 8.6.2023 - Reijo

Nyt alkaa näyttää kesältä. Olihan tuo vähän tilauksessa, kun lapsenlapsi pääsee Sunnuntaina ripille. Mukavampi juhlia Sofian "aikuistumista"! Isosisko sai Lukiossa stipendin joten siinäkin on juhlan aihetta. Siitä on hyvä jatkaa viimeiselle luokalle. Vanhin lapsenlapsemme Jenni valmistui Kasvatustieteen maisteriksi, joten on tässä mummilla ja papalla aihetta juhlaan.

Hienoa, kun alkaa televisioss näkyä kesän tullen oikiiaa urheiluakin. Kesän yleisurhelulähetykset alkavat ja jääkiekko onneksi jää taka-alalle.

Kokousrumbassa alkaa olla viimeiset kokoukset ennen lomia vuorossa. Eilen liikehuoneiston yhtiökokous. Ensi viikolla kaupunginhallitus ja Saskyn yhtiökokous. Pojat Alajärveltä ovat tulossa muutamaksi päiväksi mummolaan ja siihen on keksittävä tekemistä. Ehkä vähän kalastelua, pienoisgolfia ja muuta kisailua.

Orpolla ei taida enää ensi viikolla olla orpo olo. Näyttää siltä, että hallitus on syntymässä. Kyllä siellä moni takki on ollut aikamoisessa pöllytyksessä, kun sitä on käännelty. Miten kaikki uhoojat sulattavat erilaiset lehmänkaupat ja kuinka hyvät takuut niissä on, se jää nähtäväksi.

Jonkun vihreän kansanedustajan ulostulo eduskunnasta pudottuaan osoitti kuinka kaukana he ovat muusta maailmasta ja tavallisten ihmisten toimeentulosta. Sopeutumisraha joka on siellä 2-4 tonnin välillä kertoi, että kenellä on varaa tuolla rahalla jäädä kotiin. Haloo vihreät, paljon pienemmilläkin rahoilla joutuu monet pärjäämään. Tietysti se sopeutuminen voi olla vaikeaa, kun tottuu runsaisiin "lihapatoihin". Samaan sarjaan menee Osmo Soininvaara joka on sitä mieltä, että maaseudulla asuvia joutuu kehäkolmosella asuvat elättämään. Mistähän se Osmonkin leipä tulisi, jos ei maaseudulta. Maaseudullakin asuvat maksavat veroja, joilla maksetaan mm. Helsinkiläisten asumis ym. tukiaisia.

Sanna Marinin piti vielä päästä käymään veronmaksajien rahoilla Amerikassa ja salaseuran kokouksessa. 24000 € oli tämän tätin matkan hinta. Pitihän päästä vähän bilettämään!

"Tuttua masinointia"

Torstai 1.6.2023 - Reijo

Kesäntulo on ottanut hieman takapakkia, mutta siiä huolimatta jo kolmannen kerran nurmikonajo. Se jaksaa kasvaa, vaikka muuten on vähän viluista, mutta niinhän se kai menee, että "vilu viljan kasvattaa". Ainakin vanha kansa näin sanoo. Tuossa aamun lenkeillä on monessa kohtaa hyvin kasvaneita pajupeltoja ja puistoja. Katselen niitä vähän sillä silmällä, että olis hyviä koripajuja, mutta eipä taida enää kukaan pajuja ostaa. Lapsuudessa niitä kuorittiin varmaan tuhansia kappaleita. 100 kappaleen nipuista n. metrin pituisia pajuja sai 80 penniä. Ensimmäiset oikeat "tennarit" sain ostettua 6 nipulla. Eli 4.80 mk 600 kpl kuorittua pajua. Siinä sitä oli kesätöitä monena kesänä kaikkien muiden askareiden (mm. sokerijuurikkaiden harvennuksen lisäksi).

Tämä viikko alkoi maakuntavaltuuston kokouksella, jossa jälleen kerran vaihekaavan esittelyn yhteydessä palattiin mm. tuulivoimapuistoihin. Näitäkin ehditään pyöritellä vielä moneen kertaan, kun kaava päätetään vasta ensi vuona maakuntavaltuustossa.Kaupunginhallituksen viiden tunnin kokoustelulla jatkettiin iltasella. Hallintosäännön ajankohtaistaminen on työn alla. Sitä puidaan useampikin iltapäivä. Tiistaina IPP:n eli puhelinyhtiön yhtiökokousedustajana olin esittämässä Parkanon kaupungin kantoja käsiteltäviin asioihin. Sitten Persujen Jyväskylän puoluekokouksen en ole ollut niin valmiiksi masinoidussa kokouksessa mukana. Jotkut määrätyt tahot olivat keränneet kaikki saatavilla olevat valtakirjat kokoukseen. Joukossa oli entisiä työntekijöitä, osa pois potkittuja, osa eläkkeelle jääneitä jne. Muutama persukin oli ollut joukkoa masinoimassa. Valtakirjoja oli erään haastattelemani henkilön toimesta kerätty sillä perusteella, että pelastetaan yhtiö. Suuri osa valtakirjan antaneista ei tiennyt mihin paperiin nimensä laittoivat. Näillä kuitenkin onnistuttiin yhtiön hallitus kokonaisuudessa vaihtamaan ja toimitusjohtaja hyllyttämään. Sitä en tiedä mihin tällä pyritään muuta, kuin osinkojen jaon kasvattamiseen. Ainakin Parkanon ja monen muun kunnan osalta tämä tietää kuituverkko ym. kehityksen hidastumista. Ikaalisten kaupungin edustajat olivat kovin pahoillaan siitä, että muutamat Ikaalislaiset olivat torppaamassa kuntayhteistyötä.

Persut repeilee.

Torstai 25.5.2023 - Reijo

Kesä tuo omat askareet. Pariin kertaan jo nurmikon leikkaillut. On se kuitenkin mukavampaa, kuin lumen lykkiminen, joten antaa auringon paistaa ja vettä sen verran, että nurmikko kasvaa. Perunat jo nousseet pintaan, että uusia pottuja omasta maasta.

Maanantaina Pirkanmaan liiton ihmiset esitteli vaihemaakuntakaavaa ja siihen tulevia muutoksia. Parkanossa ja Ikaalisissa näyttää tärkeimmiksi asioiksi nousseen tuulimyllyjen vastustaminen. Samat 3-4 henkilöä näyttää käyttävän ison määrän energiaa kaiken mahdollisen löytämiseen jolla tuulivoimaa voisi vastustaa. Luonnon monimuotoisuus, lintujen muutto, välkkeet ja suhinat, kaikki on tarkistettu. Toisaalta vaaditaan, että on päästävä eroon kaikesta saastuttavasta energiasta. No, kukin taaplaa tyylillään.

Kokoomus ja Kepu itkee krokotiilin kyyneleitä. Pride henkilöt ovat kääntäneet näille puolueille selkänsä eivätkä päästä puolueita mukaan sateenkaarimarssille. Ei siitä huolimatta, vaikka suuri osa näiden puolueiden kansanedustajista puolusti väkevästi tämän homo ja lesbo yhteisön laillista oikeutta hämärtää mies- ja naissukupuolen olemassa oloa.

Samalla asialla oli Sanna Marin jopa Amerikassa asti. Kävi siellä ihan opastamassa miten pitää elää käyttäen esimerkkinään omaa nuoruuttaan "sateenkaari" perheessä. Aborttiakin pitää voida käyttää ehkäisykeinona, mikäli kaikki muut keinot on unohtuneet, tai muuten hukassa.

Ylöjärvellä Persujen porukka näytti esimerkkiä mihin tulee johtamaan persujen mahdollinen hallitustaival. Ryhmä lähes puolittui. Kysymys oli pitkäaikaisesta kehityksestä, jonka ilmeisesti Erja Pelkosen sooloilu laukaisi. Neljän ryhmä toimii uudella nimellä.

Persut pitää lauantaina puoluevaltuuston kokousta, joten Purran on pakko saada jotain aikaan jolla voi retostella kokouksessa aikaansaannoksellaan. Se voi tosin johtaa siihenkin, että Purralle näytetään hallitusneuvotteluista ovea ennen lauantaita.

Hallitusvääntöä.

Torstai 18.5.2023 - Reijo

Tässä nyt miettinyt, koska eläkeläisen kesäloma alkaa ja saako lomarahat etukäteen, vai loman jälkeen? Lomaltapaluurahoja ei ainakaan. No vitsailut sikseen. Tuossa käytiin keskustelua valtuuston kokouksen jälkeen eri työntekijäryhmien lomista ja niiden pituudesta. Kuntien ja valtion työntekijöillä on joka tapauksessa reilusti pitemmät lomat, kuin muulla työväestöllä. Onko se oikein? Ehkä "raskaat työt" vaatii vähän pitemmän palautuksen. Auttaiskohan se työvoimapulaan, että kaikilla olisi sama 4 viikon kesäloma ja viikko talvella. ainakin kustannuksia pienentäisi! Kansanedustajathan ovat työn raskaan raatajia, joten heille muutama kuukausi kesällä ja talvella on "paikallaan"

Tässä kesän korvalla Saarijärven lomakeskuksessa teemme rannan ruoppausta. Mielenkiintoista näin, kun ruoppausilmoitusta tehtiin niin selvisi, että meillä on vesijättömaata joka täytyy säilyttää koskemattomana. No onneksi ei ole isosta kysymys ja työ voidaan tehdä.

Parkanossa saatiin sivistysjohtaja valittua maanantain kokouksessa. Tasainen äänestys kahden ehdokkaan välillä. Uskon, että hyvä valinta. Mukava mies, mutta ei toivottavasti liian mukava. Auktoriteettia tarvitaan myöskin opettajien keskuudessa. Rehtorin paikka koululla on vielä haussa. En tiedä minkä takia. Kaksi rehtoria pitäisi kai riittää tuon kokoisella koululla? Ja kaksi on edelleen töissä. Ympäristösihteeri on vielä hakusassa. Eiköhän sitten ala kiintiö olla täynnä. Jostain päästä pitäis alkaa karsinta. Näin ainakin on lupailtu, kun hyvinvointialueelle siirryttiin.

Kesäkuussa vielä muutamia kokouksia ja sitten vähäksi aikaa hiljenee. Maakuntavaltuuston ryhmäpuheenjohtajien kokous vielä maanantaina. Pyhäniemen yhtiökokous olisi lauantaina, mutta ne on niin valmiiksi pureskeltuja, ettei mitään sanomista. Isot jyrää.

Maan hallituksen pureksijat joutuvat vielä käymään muutaman painin, että saadaan äänestäjille näytettyä, että kyllä me ainakin yritettiin. Ei tule olemaan helppoa millään porukalla. ensimmäinen ja ehkä toinen kin talousarvio valmistuu vielä kohtalaisessa sovussa. Seuraavat aihuttavat jo aika tavalla vääntöä ja epäilen, etteivät kaikkien housun perät kestä merivettä. Hallituksen hajoaminen ja ehkä jopa erään puolueenkin hajoaminen on lähellä parin kolmen vuoden sisällä.

Äitienpäivää

Torstai 11.5.2023 - Reijo

Se on kesää nyt: Näin voi sanoa muutaman lämpimän päivän jälkeen. Tulvat Viinikanjoella laskeneet ja laiturikin pian asennettavissa paikalleen. Uimaan en silti vielä mene ennenkuin vesi vähän lämpenee. Pihapuuhia riittää. Aina sama oksien karsiminen puista ja puskista. Nurmikon ajo sentään odottanee vielä viikon pari. 

Tänään illalla kaupunginvaltuusto iltakoulussaan haastattelee sivistysjohtaja ehdokkaat ja maanantaina tehdään valintapäätöksiä. Sitten alkaakin olla virkahenkilökunta johtoportaasta suurin piirtein uusittuna. Viime kunnallisvaalien aikaisia päälliköitä ei enää ole virassa. Tuskin tällä valtuustolla on siihen isompaa syytä, mutta osittain sattumatkin, eläköitymiset ym. muut syyt ovat aiheuttaneet uusiutumista.

Säätytalolla käydään edelleen hallitusohjelma neuvotteluja. Persut käyvät tosin välillä taas vaalejakin. Jotkut eivät oikein tahdo oivaltaa asioiden kulkua. Vaalit oli ja meni, Tynkkynen ja Peltokangas ja muutama muu. Turha someen on kirjoitella polttoaineiden hintojen alennuksista tai muista vaalilupauksistaan. Se on nyt vaan persujenkin nieltävä vaalilupauksiaan kakistelematta. Vastuussa olevilta odotetaan sen mukaista käytöstä.

Jääkiekon MM kisat alkavat Tampereella Perjantaina. Vaikka en nyt mikään kauhea fani olekkaan, niin täytyyhän noita katella, kun ei tuolta televisiosta paljon muutakaan katsottavaa tule. En silti ymmärrä, että kaikessa köyhyyttään valittava kansa maksaa 100-160€ lipusta, että pääsevät katsomoon katsomaan laillistettuja tappeluita!

Toinen pöllöporukka on se joka jonkun kääryläisen takia sekoaa kutomaan ja neulomaan vihreitä rääsyjä, joita puetaan itselle ja koirille ja varmaa lehmillekin. Toivottavasti ja uskoakseni ei ainakaan voita tuota skapaa!!!

Kaikille Äideille, Oikein hyvää Äitienpäivää!

KD hallitukseen

Torstai 4.5.2023 - Reijo

Niin se kuukausi vaihtui ja Vappu meni perinteisin menoin. Vettä ja lunta reippaasti ja lämpömittari välillä pakkasella. No ensi viikolla kai sitten taas kesä yrittää uudelleen. Toivottavasti nyt onnistuu. Talvivaatteet on vasta lähtövalmiina varastoon, kun ei tiedä koska tarve tulee.

Tänään lähdemme taas Saarijärvelle OE yhdistyksen vuosikokousta pitämään. Räntää ja pakkastakin uhkailee keskiseen suomeen: Ehkä siellä kuitenkin kesärenkailla pärjätään. Kokouksessa valitaan taas osa hallitusta ja hyväksytään tilinpäätös. Samalla on tarkoitus suunnitella uimarannan ruoppausta Heralammessa. Vähän sekin teettää askareita, vaikka toki työ jää ammattilaisille. Ehkä siitä sitten loppukesästä pääsee uimapaikkana saunan jälkeen nauttimaan.

Turusen Kauko KD:sta on mukana hallitusneuvotteluissa Säätytalolla. Tutun näköisiä rappusia mistä sieltä on kuivia otettu. Jussi Niinistön ollessa puolustusministerinä saimme olla uudenvuoden vastaanotolla samoissa tiloissa. Kovasti ovat puheenvuorot vaalien jälkeen pehmenneet vaalien aikaisista mahdollisilla hallituspuolueilla. Se oli tietysti odotettuakin. Jos kaikki pitäisivät tiukasti kiinni vaalipuheistaan, niin minkäänlaista hallitusta ei syntyisi. KD:lle vähän naureskeltiin siitä, ettei ole mitään kynnyskysymyksiä hallitukseen menossa. Sekin oli kuitenkin viisautta. Luulen, että Persut ja RKP joutuvat nielemään vielä monta kynnyskysymystä mitä alkuun esittivät. Nyt niitä vasta neuvotteluissa mitataan. Silloin ei tarvi kovin paljon peruutella, kun ei tee sellaisia kynnyksiä, minkä yli pitää pakosta hypätä. Periaatteitaan ei tarvi myydä, mutta joustaa on pakko, jos politiikassa meinaa pärjätä.

Yläri uutisoi hyvin valtuustoaloitteemme käsittelyn valtuustossa. Taisi olla ensimmäinen kerta, kun jotain valtuutettujen tekemää aloitetta käsiteltiin valtuustossa vielä sen jälkeen, kun se esitettiin loppuunkäsitellyksi. Tiedän kyllä, että joitakin korpee se, että esitämme lähinnä "yön yli" tapahtumiin osallistumisien karsimista kaupungin luottamushenkilöporukoilta. Kun jotkut eivät muistaneet tällaisia olleen, niin sitä sattuu, kun jostain syystä muistamattomuus iskee.

Persujen niskalaukaus....

Torstai 27.4.2023 - Reijo

Kesän ensimmäinen ukkonen tiistaina ja heti kunnon sateen ja jyrinöiden kanssa. Jos vanhat merkit pitää paikkansa, niin näitä ilmoja riittää tälle seudulle pitkin kesää. Eipä tuo muuten haittaa ellei riko paikkoja ja salamat sytyttele paloja. Eihän tuollaiset sade/raekuurot ainakaan maatalouden harjoittajille ole mieleen. Vesi nousi Viinikkajoessakin reiluun tulvakorkeuteen pienessä ajassa. Taas voisi kaupitella rantatontteja jokirannasta. Onneksi laituri on tukevasti vaijerilla kiinni, ettei joki vie.

Virkaan hakijoiden haastattelut alkaa olla rutiinia Parkanossa. Tällä kertaa haussa on sivistysjohtaja. 15 hakijaa, joista valittiin 5 haastatteluun. Varmasti pätevä henkilö virkaan löytyy tuosta joukosta.Tuo nykyinen työnhaku menettely, jossa vaaditaan 4 hakua kuukaudessa, on tuonut näihinkin hakuihin mielenkiintoisen ilmiön. Joka hakuun Parkanossakin on hakenut muuan mainosjakajana muutaman kuukauden toiminut henkilö. Koulutus ei riitä alkuunkaan mihinkään paikkaan, mutta hakuvelvollisuus tulee täytettyä.

Amerikassa presidentiksi voi pyrkiä vielä vähän iäkkäämpänäkin. Biden ilmoittautui kisaan kaheksankymppisenä. Eikä tuo monirikollinen Trumppikaan mikään poikanen ole. Samaa ikää meikäläisen kanssa, joten veikkailut poliittisen uran lopettamisesta voivat olla ennenaikaisia myöskin omalta osaltani. Jos kerran Amerikan pressaksi, niin miksei kuntapolitiikassa.

Marin jäi pois ja tuleeko Orpo olo. No ei kyllä. Huonommin ei voi enää mennä. On siinä persuilla sovittelemista mahtua hallitusraamiin. Maanittelemalla kepua hallitukseen mukaan sen jälkeen, kun persujen puoluesihteeri kertoo niskalaukauksesta kepulle, niin maanittelu tuntuu lapselliselta. Voipi olla, että kepu kyllä nuo jutut muistaa ja persut saa hallituksessa kylmää kyytiä. Vahinko vaan, että KD on todennäköisesti tuossa hallituksessa mukana ja tuo hallitus ei äänestäjien suosiota tule nauttimaan. Vaikka talouden korjaaminen vaatiikin ryhtiä, niin vaikeampi saada äänestäjät ymmärtämään kaikki talouden korjaamiseen vaadittavat toimenpiteet. Leikattava on, mutta ei multa!!

Seminnaareja...

Torstai 20.4.2023 - Reijo

Kesää kohti, sanoo säätieteilijät ja lämpömittari. Sillä varauksella, että lumisadettakin uhkailee vielä ensi viikon alussa. Niin, tai näin, kuitenkin venettä oikeinpäin ja laituria paikoilleen ja kalastelemaan. Kala onkin niin kallista, ettei sitä muuten pysty syömäänkään, kuin itse kalastamalla. Kalaa pyydetään ja myydään aikaisempaa enemmän ja samalla hinta nousee. Sama ilmiö, kuin kaikessa muussakin hinnan nousuissa. Sähkön hinta nousee, vaikka tuotanto kasvaa ja tuotantokustannukset laskee. Polttoaineiden maailmanmarkkinahinta laskee, mutta pumppuhinta nousee. Ettei vain joku vetäisi välistä. Ei kai kauppa noin hävytön ole, en usko!!!

Parkanon kaupunginvaltuusto on viimeaikoina kokouksissaan tehnyt joka kerta uusia henkilövalintoja. Maanantaina valittiin tekninen johtaja. Tiukka äänestys ja hyvä valinta. Vielä ainakin sivistysjohtajan valinta tulee ennen kesätaukoa. Välillä on ehkä aivan hyväkin tuulettaa myöskin virkakoneistoa, etteivät jämähdä paikalleen. Hyviä valintoja tähän asti. Eikä puoluesidonnaisuudet ole päässeet vaikuttamaan.

Valtuuston kokouksessa oli Kd ryhmämme valtuustoaloitteen käsittelyn päätösilmoitus. Esitimme, että Parkanon kaupungin järjestämät seminaarit ja koulutukset pidettäisiin pääasiallisesti omassa kaupungissa. Tästä kokoomusvaltuutettu Viitasalo oli saanut "herneen nenäänsä". Oli ihan paperille kirjoittanut oman ja ehkä ryhmänsäkin mielipiteen asiasta. Valtuutettujen pitää päästä yön yli seminaareihin ulkopaikkakunnille ja kuntamarkkinoille. Vaikka mielestämme Parkanossakin hyviä seminaaripaikkoja riittää. Myöskin demareista ja kepusta tuli kannatusta "yön yli" seminaareille. Siellä kai paremmin saa luotua kontakteja verkostoitumisia. En tiedä missä nämä vaikutukset näkyy?. Kun joskus on seuraavana aamuna katellut muutamia kavereita, niin kontaktia on luotu viimeisen päälle! Kukaan ei ollut muistavinaan, että seminaareja olisi juurikaan pidetty. No viimeksi Hämeenlinnan Aulangolla. Sitä ennen Tampereen kylpylä, jonne ajelimme hallituksen pj:n kanssa omalla kulkuneuvolla "yöksi kotiin" ja Nokian Eedenissä jonne ajelimma valtuuston pj:n kanssa. Toinen päivä yleensä on hieman edellisen kertausta ja ruokailua ja kotimatkaa!!!

Pitkänsillan dobermanni....

Torstai 13.4.2023 - Reijo

Niin se taas tämäkin talvi taisi päättyä suksien putsaukseen ja osille laittoon. Vielä Käenkoskella kilsan latua varmaan pääsis suksitteleen, mutta vaihdettiin sauvalenkkiin. Vaikka lämmintä onkin ja aurinkoista, niin matkaillakin tekis mieli. Saas näkee, kun kevät etenee.

Liiketilamme keskustassa sai uuden yrittäjän, joka toivottavasti on hieman osaavampi yrittäjänä, kuin edellinen. Turkkilainen parturi joka on hyvin suosittu Ikaalisissa laajentaa Parkanoon ja aloittaa tiloissamme näinä päivinä. Edellisen kanssa oli vuokranmaksun kanssa pitkään ongelmia ja rästejä kertyi puolen vuoden ajalta. Kuuleman mukaan olimme hyvin ikäviä ihmisiä, kun puolen vuoden jälkeen aloimme karhuta saataviamme.

Mielenkiintoisia aikoja elämme valtakunnan politiikassa. Saako Orpo kasaan oikeistohallituksen persujen, RKP:n ja KD:n kanssa. Tuo kai lienee ainoa mahdollisuus saada toimiva ryhmä, jolla on halua saada maan taloutta jonkinlaiseen kuntoon tuon naishävittäjäryhmän jäljiltä. Vaikka en noita persuja kovin kauheasti dikkaa vieläkään, niin on siellä uusissa edustajissa muutamia fiksun tuntuisia nuoria edustajia. Jotkut Peltokankaat, Tynkkyset ja kumppanit voivat siirtyä takavasemmalle ja antaa tilaa fiksummille edustajille.

Persujen työmiehen titteliä käyttävä dobermanni on kirjoittanut kirjaa puoluetaipaleestaan. Toivottavasti muisti edes vähän tuollakin vaarilla pelaa, ettei ole kirjoitellut mitä sattuu. Putkonen oli junailijana siinä tapahtumassa jolla saatiin puolue hajoamaan. Putkosen johtama puoluetoimisto hankki autokuormittain uusia jäseniä Jyväskylän puoluekokoukseen, joille maksettiin jäsenyys, kuljetukset ja ilmeisesti myöskin majoitukset. Näin saatiin puoluekokous manipuloitua äänestämään Halla-aho, Huhtasaari ja Hakkarainen puolueen johtoon. Tätä tuskin Putkonen kirjassaan kertoo. Vistbackan kanssa vastustimme puoluehallituksessa aikanaan Putkosen mukaantuloa puolueeseen. Tämä lienee Timo Soinin suurimpia virheitä, että tuon ukon mukaan otti. Huumorimies Putkonen kyllä oli: Hän vastusti aikanaan tuulimyllyjä sillä perusteella, että lepakot lentävät tuulimyllyjen siipiin. Monet säälittävät nauruthan tuo aiheutti, mutta tämänkin Putkonen varmaan muistaa väärin. Muistaneeko sitäkään, että on ollut raiskauksesta tuomiolla. Saisi kirjaan vähän väriä!!

En ole katkera, mutta kuitenkin.....

Torstai 6.4.2023 - Reijo

Ei mennyt ihan, kuin strömsössä, meinaan nuo eduskuntavaalit. Parkanon kokoisessa kylässä on vaikea saada sellaista yksimielisyyttä äänestyksissä, että täältä omaa kansanedustajaa saataisiin eduskuntaan. Ääniä pitää saada myös ympäri Pirkanmaata joka kunnasta. Ellei muuta syytä löydy, niin vähintäin kateus estää äänten keskittämisen. Sekin näkyi joissakin some kirjoitteluissa varsinkin joiltakin persuedustajilta. Mielenkiintoista nähdä mitä Tampereelta ja sen vaikutusalueen  kunnista valitut kansanedustajat Parkanon ja ympäristökuntien puolesta tekevät. Tähän asti teot ovat jääneet aika laihoiksi. Vaalikentillä saadut aistimukset lupasivat kuitenkin huomattavasti parempaa tulosta. Näyttää siltä, että sieltä makkara ym. tarjoilun äärestä on liian pitkä matka äänestyskopille. Media teki tälläkin kertaa suuren palveluksen niin kokoomukselle, persuille, kuin demareillekin. Pitkään julistettu pääministerivaali asetelma ei antanut sijaa muiden puolueiden asioille. Lisäksi Tik-Tok sovellus puhelimissa toi oman areenansa muutamille nuorille. Siellä ei paljon ohjelmaa tarvita. Kun joku Tynkkynen persuista julistaa, ettei ole käyttänyt rahaa mainontaan, mutta esittelee enemmän tai vähemmän viisaita ajatuksiaan Tik-Tokissa ja saa sillä isoja äänimääriä. Voi tietysti kysyä mitä tämäkin homopoika on saanut eduskunnassa aikaan??

Eihän KD:llä puolueenakaan mennyt ihan odotusten mukaan. Puolueen puheenjohtajaa kehuttiin jopa parhaana esiintyjänä puheenjohtajista. Tämäkään ei näy puolueen kannatuksessa. Onko liian kristillisyyteen pohjautuva ohjelma myöskin este joillekin äänestää. Saksassa samalla nimellä oleva puolue on kärjessä, mutta onko ohjelmassa enmmän "maallisuutta"? Kun puolue on pitkään 4-5 % puolue, niin pitäisikö miettiä olisiko tarvetta muutokseen. Kun itse olen ryhmään hiljattain tullut, niin ehkä en ole paras mahdollinen ehdottelija. Kuitenkin nyt, kun kepu on alamaissa, olisi hyvä ehkä miettiä läheisempää yhteistyötä, tai jopa yhdistymistä.

Jotakin mukavaakin vaaleista. Pile-Sanna luopuu demarien puheenjohtajuudesta ja ehkä pian häipyy koko politiikan kuvioista. Se, jos mikä helpottaa!

Pääministeri

Torstai 30.3.2023 klo 9.01 - Reijo

Kiivaasta vaalityöstä huolimatta 1000 hiihtokilometriä täyteen tälle talvelle. Vielähän tässä talveakin näyttää riittävän. Lumitöitäkin saanut tehdä monta kertaa päivässä.

Tänään puolipäivää pekkasia vaalihommista, mutta iltapäivällä Kihniöön kalastelemaan Kaukolle ja KD:lle loput vapaana liikkuvat äänet. Komeasti näyttää KD nousua gallupissa. Vahingossakaan ei uutisissa mainita KD:n nousua, vaikka on toiseksi suurin nousu koko porukasta. Tämä nousu enteilee mahdollista toista paikkaa KD:lle Pirkanmaalla. Kisaa käyvät Tanus ja Turunen , tai molemmat. Huomenna vielä Urjalaan ja sieltä Tampereelle. Iltapäivä vielä Parkanon K-marketilla. Lauantai ehkä Tampereella:

Vaalikeskustelut näyttivät hieman rauhoittuneen viime viikon aloituksesta. Ei ihme, että jollekin pilapiirtäjälle oli tullut mieleen piirtää "Taistelevat metsot" ja nimenomaa naarasmetsot, kun Marin ja Purra sähisivät sormet pystyssä. Koppelo Orpo myhäili taustalla. Voiko noista joukoista saada aikaan toimivaa hallitusta? Etukäteen on jo suljettu Demarien toimesta persut pois ja ei nuo välit kokoomukseenkaan kovin lämpimiltä näytä. Todennäköisesti kuitenkin Kokoomus ja persut yrittävät alkuun koota hallitusta mikäli asetelmat pysyvät gallupin mukaisena. Kokoomus nousee suurimmaksi ja persut vähän tippuu jääden kolmanneksi. Jos kepu saa vähänkin kannatustaan takaisin, niin se on valmis hallitukseen. RKP aina valmis ja KD hyvällä vaalimenestyksellä voisi täydentää. Ainakin tuo joukko voisi vähän paikata nykyhallituksen hölmöilyjä ja saada taloutta järjestykseen. Tosin persujen osalta vähän epäilyttää ryhti, osaaminen ja uskaltaminen. Vastuun kantaminen vaatii myöskin mukavuusalueelta poistumista!

Tuleepa tässä mieleen Soinin kertoma juttu " Antti Rinteen puhelin soi. Antti vastasi,"Antti Rinne". Soittajarouva kysyi ,"Onko siellä pääministeri Rinne"? Antti: "Hyvä rouva, en minä ole enää pääministeri". Meni pari minuuttia ja taas Rinteen puhelin soi . Sama rouva soitti ja kysyi jälleen " Onko siellä pääministeri Rinne"? Rinne vastasi "Voi hyvä rouva, en minä ole enää pääministeri". Taas pari minuuttia ja Rinteen puhelin soi. "Onko siellä pääministeri Rinne?"sama rouva kysyi. Rinne alkoi jo hermostua, " Koettakaa nyt hyvä rouva ymmärtää, minä en ole enää pääministeri" " Niin kyllä minä sen nyt ymmärän, mutta haluan kuulla sen teiltä aina uudelleen ja uudelleen".

Äänestys oan alkanut.......

Torstai 23.3.2023 - Reijo

Ei aivan tullut tonni täyteen hiihtokilometrejä tälle viikolle, mutta ehkä viikonloppuna, jos kelit suosii. Asiat tärkeysjärjestykseen ja vaalityöt ensin. Nyt näyttää niin hyvältä, ettei yhtään päivää ole hukattavaksi. Tässä kun muutamatkin eduskuntavaalityöt on tullut vuosien aikana tehtyä ja hyvälläkin menestyksellä, niin harvoin on näin hyvä tunnelma ollut kentällä. Turusen Kauko on hyvässä nosteessa Pirkanmaalla. Keskiviikkona Ikaalinen, Viljakkala ja Parkano. Noin 250 henkilökohtaista tapaamista Kaukolla ja lisäksi torilla suuri joukko. Jopa Viljakkala, vaikka on pieni kylä, niin veti kymmenittäin väkeä tapaamiseen. Aamulehden ennusteissa Turunen on aina kärkisijoilla mahdollisena läpimenijänä. Esim. persujen Kihniöläistä Ojalaa ei mainita. Tänään jään vähäksi aikaa vaalitöistä äänestyttämään laitoksiin ja kotiäänetyksiä toimittamaan. Ensi viikolla taas lähden mukaan loppurutistukseen.

Hyvin kummallista on seurata vaalikeskusteluja varsinkin suurimpien puolueiden osalta. Välillä tuntuu, että kävisivät toisiaan "raiveliin" kiinni, jos olisivat muualla, kuin television kuvauksissa. Minkälainen hallitus syntyy, jos kaikki on kuin kissat ja koirat ja mitään ei luvata antaa periksi. Luulenpa, että niin persut, demarit, kuin kokoomuskin saavat aika tavalla luovia, että voivat äänestäjilleen kertoa pitäneensä vaalilupauksistaan. Kepu saa luvata mitä tahtoo. Sille ei taida hallitusovi olla nyt raollaan. Hyvin totuudenmukainen on Soinin sanonta " Kepu pettää aina ja kokoomus joka kerta".

Kun demari Marin lupailee hävittäjiä Ukrainaan ja puolalaisnaisille Suomessa ilmaisia abortteja, niin on siinä selittelemistä. " Sanna Marinin hallitus haluaa auttaa puolalaisia naisia heidän perusoikeuksissaan. Puolueemme Lewica ja Suomen Sosiaalidemokraattinen puolue, aloittavat keskustelut yksityiskohdista. kirjoittaa europarlamentaarikko Biedron puolalaislehden mukaan". No, nämä tietysti on demarien mielestä väärinkäsityksiä ja valitettavasti osa kansaa uskoo demarien selityksiä ja äänestää.

Viikonloppuna on Ikaalisten kylpylässä seurakunnan järjestämä  "miesten ilta". Siellä on mielenkiintoisia puhujia Joel Hallikaisesta Timo Soiniin. Voipi olla tupa täynnä.

Koirat haukkuu, karavaani kulkee...

Torstai 16.3.2023 - Reijo

Keskiviikkona Pälkäne ja Valkeakoski vaalivankkureilla. Väkeä riittää juttusille yllättävänkin paljon. Jopa sellaisissakin paikoissa missä aikaisemmin on ollut hyvin hiljaista.  Näyttää tosi hyvältä. Aina joku persuissa edelleen roikkuva käy juttusilla. Osalle tuostakin joukosta eri mieltä asioista oleminen ei tarkoita sitä, etteikö voi vanhaa kaveria käydä morjestamassa. Paikallisesti joku persu näkee tärkeimmäksi vaalityökseen lehden palstoilla yrittää todistaa omaa erinomaisuuttaan galluppien tulkinnassa. Tosiasia kuitenkin on, että ainoa mahdollisuus pohjoiselta Pirkanmaalta päästä eduskuntaan on KD:n Kauko Turunen. Vaatiiko se kahden KD edustajan pääsyä sen aika näyttää.  Persujen Parkanoa lähin mahdollinen edustaja on edelleen Ylöjärveltä. Tampereelta ja naapurikunnista olevat ehdokkaat eivät tälle alueelle tuo minkäänlaista etua. Näin ollen persujen äänestäminen täällä on hukkaan mennyt ääni. Pari viikkoa mennään vielä aika vauhdikkaasti. Muutama kunta on vielä Pirkanmaalla käymättä, mutta ensi viikolla täyttyy.

Demarit eivät näytä pitävän kovin tärkeänä kotimaisen ruokatuotannon säilymistä kovin tärkeänä. Toivottavasti sitä aikaa ei tule, että demaritkin joutuvat karvaasti tämän asian kokemaan.

Keskiviikon MTV:n vaalitentti osoitti hyvin miksi asiat eduskunnassa ja poliittisissa päätöksissä menee ns. juosten kustuksi. Puolueiden puheenjohtajat melkein kaikki käyttäytyvät kuin pikkukakarat. Huudetaan yhtä aikaa ja ei anneta toisen puhua asiaansa loppuun. Parhaiten tässä kunnostautuivat Marin, Andersson ja Purra. Asiassa ei niinkään kunnostauduttu. Ilman mitään kotiinpäin vetoa täytyy sanoa, että asiallisuudessa Essayah onnistui ehkä parhaiten. Vaikka puheenvuoroissa jäikin vähemmistöön.

Parkano saa uuden kaupunginjohtajan. Mielenkiintoista, että ennakkotiedon mukaan valinta olisi maanantain valtuustossa yksimielinen. Viitasaaren on hyvä tästä jatkaa kaupungin luotsaamista.

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »